diumenge, 8 de novembre del 2009

1er. Campionat d’ Europa Sub-21. El Tercer i Últim Dia:

Començava la darrera jornada en aquest primer campionat sub-21 d’Europa amb el deure i la obligació d’ asserenar-se i donar a la afició alguna medalla d’or que transformés la errònia imatge donada fins ara.
Els encarregats d’ avui han respòs a les expectatives i han aconseguit dos ors i tres bronzes, mostrant-se en alguns moments intractables cosa que ha quedat reflectida en algun marcador que podríem titllar d’ escàndol.

En femení Lara Oubiña (Galícia, - 59 kg) ha superat a la portuguesa Ines Isabel Velez per 15 a 3, però a sucumbit per 13 a 6 davant la que també seria la guanyadora en aquest pes, la italiana Margherita Zocco.

Zaira Rivera (Catalunya, - 51 kg), ha superat a la hongaresa Kristina Sikesdi per 8 a 6, assegurant-se la medalla en quarts al guanyar a Sandra Christensen (Dinamarca) per 11 a 9, però no ha pogut passar a la final al caure per 7 a 19 davant la qui precisament guanyaria en aquesta categoria, la francesa Yasmina Aziez. Meritòria medalla de bronze per la catalana.

Sandra Lorenzo (Madrid, - 72 kg) no ha donat opcions a la sèrbia Zorica Sejic (21 a 5), la portuguesa Ana Patricia Almeida ha patit de debò al rebre un fort correctiu per part de la madrilenya (38 a 7), però en semifinals la russa Anastasia Baryshnikova l’ha obligat a conformar-se amb el bronze després de perdre el combat per 16 a 4.

En Masculí, Juan Méndez (Murcia, - 84 kg) ha guanyat al eslovè Alen Begic per 11 a 9 i també al representant de Letónia Sergey Paradnik per 4 a 0 però no ha superat al rus Aydemir Shakhbanov en semis desprès de acabar amb un marcador de 5 a 11. Méndez es penja també una altra medalla de bronze per la delegació espanyola.

Els Ors han vingut tots dos en masculí: Raúl Bouzas (Galícia, - 72 kg) ha passat ronda davant el representant de Azerbaijan Elvin Mammadov per 5 a 4, també davant el bielorús Andrei Hrabouski per 10 a 7, en quarts contra Aleksandar Jankovic de Sèrbia per 9 a 1 i en semifinals amb un ajustat 1 a 0 davant l’alemany Leewen Jens. Primera opció a l’or per Espanya que el gallec no ha deixat escapar al imposar-se al holandès Joel Remak per 8 a 6.

Joel González (Catalunya, - 58 kg) continua posant fil a l’ agulla: després de no disputar el primer combat per passar-se de pes el búlgar Vladimir Dalakliev, en el segon l’ alemany Roskosch Denis no ha estat obstacle pel empordanès (12 a 0), com tampoc li ha pogut fer ombra l’holandès Djordy Janmaat en quarts (13 a 1). En semifinals s’ha enfrontat amb Hajkaz Samvelyan d’ Armènia al que ha superat per 8 a 5. Plantats en la final, Joel González ha demostrat perquè fa encara no un mes es va proclamar campió del món absolut: l’ucraïnès Shami Sadygov no ha pogut fer res i ha caigut davant el català per 14 a 2. Joel González continua fent historia en el taekwondo i es penja també la medalla d’or en aquest primer sub-21 europeu.

Amb els dos ors i tres bronzes d’ avui sumades a la resta de medalles aconseguides el divendres i dissabte (1 plata i 4 bronzes), la delegació espanyola ha escalat posicions en el rànquing acabant finalment en tercera posició en el global per països (per ordre, Turquia, Rússia i Espanya). En masculí s’ha aconseguit la tercera posició darrera Rússia i Turquia mentre que en femení s’ha aconseguit una discreta sèptima posició darrera de Turquia, Rússia, França, Bielorússia, Itàlia i Alemanya.

Els enllaços:
Les Lliguetes amb els Resultats d’avui diumenge AQUÍ.
Les Classificacions Oficials d’ avui diumenge AQUÍ.
La Classificació General per països en Femení AQUÍ.
La Classificació General per països en Masculí AQUÍ.
El Rànquing i classificació General per Països AQUÍ.