divendres, 23 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: La Polèmica.

Ens hauria agradat molt estar i viure la intensitat, la pressió i poder recordar una fita com aquest. Però no va poder ser. Ens vam veure obligats a quedar-nos a casa i seguir la competició i del que succeïa tant a través de la web com del que ens explicaven els que si hi eren. La Mundial es va encarregar durant molts de dies de dir que aquest campionat obria altres portes gràcies a les noves tecnologies. Crèiem que aquesta vegada que el muntatge del campionat estaria d'acord amb la categoria i del que representa en si aquesta prova i que posaria un punt i final als dubtes que fins a ara els amants d'aquest esport havíem de sofrir.

Estàvem convençuts que aquesta vegada prevaldria la imparcialitat i la justícia gràcies entre uns altres als protectors electrònics i sobretot al vídeo-replay. Però ens cau la cara de vergonya al veure el que es va permetre en aquest campionat. No creiem i no volem posar en dubte ni l'honestedat ni la professionalitat de tots els àrbitres per culpa d'una petita minoria, ni tampoc voldríem que aquestes actuacions emmascaressin el bon treball realitzat per la majoria, però la WTF hauria de prendre mesures davant un fet tan escandalós com el demostrable en aquest vídeo.

Ja vam veure aquesta final (-63 kg masculí) entre l'iranià Resa Naderian contra el coreà Hyo Seob Yeom a través de la tv de la WTF, perquè precisament, ens van comentar les incidències. Però en les imatges del vídeo de la WTF el competidor queda d'esquena a la càmera i no es pot visualitzar amb claredat la decisió que ha generat aquest enrenou.

Podríem dir que tots som humans i que entra dintre els paràmetres l'equivocació. Però precisament per això i per a evitar polèmiques es va afegir el vídeo-replay. Potser faltarien més càmeres per poder cobrir més angles de visió i fer més afectiva la feina, però la veritat, de res serveix tenir una eina com aquesta si el/els responsables d'aplicar la justícia ignoren un fet tan rellevant com el qual queda reflectit i demostrat a les imatges.
Si continuen obstinats a voler ser ells els protagonistes, flac favor fem al Taekwondo.

El vídeo està penjat a YouTube gracies a Mookas.
Podeu trobar l’enllaç per visualitzar-lo directament AQUÍ.

També us deixem l’enllaç al vídeo del combat complert penjat per la WTF tv AQUÍ.

I us recomanem que llegiu la notícia apareguda en Mastaekwondo, AQUÍ.