diumenge, 18 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Cinquè Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)
Campionat del Món de Taekwondo: El Cinquè Dia 1 Or i 1 Bronze.

Si ahir ens quedàvem sense medalles, avui ens traiem el barret davant l’actuació espanyola en aquest cinquè i últim dia.
Podríem buscar infinitat de titulars per a destacar la gran actuació dels nostres esportistes que durant tota aquesta setmana finalitza amb un total de 7 medalles: 3 d’ or, 1 de plata i 3 de bronze, però creiem que una imatge val més que mil paraules per a descriure l'alliberament i la descàrrega de la pressió acumulada durant tots aquest dies. Per això us deixem aquesta instantània de Rosana Simón on la expressivitat ho diu tot.

(Foto: Federación Española de Taekwondo)


El resum d'avui: L’únic participant en masculí, Cristian Seijo (- 74 kg.) ha començat guanyant davant el representant de Myanmar, Win Tun Linn per 6 a 5, en el segon combat ha fet el mateix contra el marroquí Chemoubi Issame per 9 a 8. Tot seguit li esperava l'enfrontament amb l'holandès Tommy Mollet (medalla de bronze l'últim mundial). Seijo, ha fet sofrir de valent a tothom i en un altre combat no apte per a cardíacs a superat per la mínima al seu contrari repetint el mateix marcador d’ abans (9 a 8).
Desgraciadament, assegurar el bronze passava per superar al coreà Joon-Tae Kim, cosa que no ha estat possible i el madrileny a caigut per 2 a 7. Seijo s'ha quedat així, a un pas del bronze.

En femení, Estefanía Hernàndez (- 62 kg.) s'ha estrenat contra la croata Petra Matijasevic amb un resultat favorable de 4 a 2. La veneçolana Adanys Cordero li ha posat les coses un xic més difícils obligant a la gallega a desempatar en el punt d'or (4 a 3).
En la frontera maleïda dels quarts de final s'ha trobat amb la representant de Costa d'Ivori Carole Toh, però la sang freda d' Hernàndez li a permès assegurar el bronze per 3 a 1. S’ha aconseguit així el pas a una semifinal temuda i complicada davant la coreana Su-Jeong Lim, actual campiona olímpica de Beijing 2008. Aquesta s'ha adjudicat al pas a la final al guanyar a Estefanía per 9 a 5. Sense cap dubte, una merescuda medalla de bronze pel gran esforç d' Hernàndez.

I quedava la traca final: Rosana Simón (+73 kg.). L'última gran esperança d'Espanya i clara favorita, ha fet bons els pronòstics i no ens ha decebut.
No amagarem la simpatia cap a ella ja que l'hem vist competir varies vegades i ens té robat el cor. Avui ha fet altra pas perquè continuem creient i apostant per ella. I és que després de superar a la francesa Anne Graffe per 6 a 1 i passar ronda per la no compareixença de la kenyana Lispa Mwangi, s'ha desfet sense dificultats de l'americana Lauren Cahonn per 8 a 0.
La semifinal l'ha disputat contra Brasil, concretament contra Natalia Silva, i la canària s'ha adjudicat el pas a la final davant la xinesa Rui Liu al guanyar a Silva per 3 a 2.
Arribada l'hora de la veritat, Rosana no ha volgut defraudar i s'ha imposat en un gran combat a la Kinesa Rui Liu per 6 a 4.


Rosana Simón. Campiona del Món 2009 (73 kg.)
Europa Press ha confirmat que la delegació espanyola , que torna demà cap a casa, serà rebuda pel secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, en la seu a Madrid del Consell Superior d'Esports (CSD) a partir de les 13.00.

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 74 kg.
AQUÍ.
Femení - 62 kg. AQUÍ.
Femení +73 kg. AQUÍ.

Els Pòdiums d' avui diumenge AQUÍ.
Tots els Pòdiums (de dimecres a diumenge) AQUÍ.

El rànquing per països en masculí AQUÍ.
El rànquing per països en femení AQUÍ.

Espanya aconsegueix la segona posició en el global per equips (masculí + femení): Corea, Espanya, Xina i Estats Units, mentre que per categories queda tercera tant en masculí (per ordre: Corea, Iran, Espanya i Turquia) com en femení (per ordre Xina, Corea, Espanya i França).