dimarts, 9 de març de 2010

8è Campionat del Món Junior. El Tercer Dia

Moltes seleccions ha fet els deures aquests darrers mesos, creixent amb nombre de competidors i la qualitat d’ells. Una d’aquestes podria ser perfectament la turca, que aquest darrer any ha demostrat sobradament el intractables que poden ser damunt del tatami, o potser també la iraniana, si féssim cas als darrers contrincants que els hi a tocat als espanyols en aquest campionat del món.

Si fins ahir, les seleccions que han tallat més bacallà han estat la xinesa i la coreana (en femení porten 3 ors) en masculí la cosa està més ben repartida amb els dos ors de Mèxic, Iran i Corea.
Això vol dir que tots els països volen deixar clar a la resta que cadascun d’ells (psicologia competitiva?) que són una selecció jove, forta, potent, mentalitzada i amb corda per estona.
Potser a la hora de la veritat una sèrie de circumstàncies els privarà de demostrar realment fins a on es pot arribar (a vegades la lògica és il·lògica), però mirant cap als de casa, aquest dilluns ens han demostrat que la constància i continuïtat al final dona els seus fruits.

I es que finalment les medalles han arribat. Tres meritoris bronzes de la mà de Laia Martinez, Manuel Beloqui i Gaspar Trabalón:

Isabel Sanchez (-42 kg), ha caigut per la mínima davant la xinesa Ren Dandan per 3 a 4.
Katia Calvar (-59 kg) ha superat amb comoditat a la islandesa Ingidborj Gretarsdottir per 6 a 0, però en el següent davant la russa Ekaterina Kusheleva per 2 a 3. La gallega s’ha quedat a un pas de medalla.
Cristian Soriano (-45 kg) ha guanyat al canadenc Maxime Huot en el punt d’or desprès del 4 a 4, tot seguit s’ha desfet de l’americà Gabriel Chadis per 8 a 6, però en els maleïts quarts ha caigut davant el turc Ibrahim Pak per 5 a 8. El murcià s’ha quedat així, a les portes d’aconseguir la medalla.

Medalles que si han arribat finalment gràcies al paper de la catalana Laia Martínez (-52 kg), que ha superat a la japonesa Miyu Matsui per decisió arbitral, a la canadenca Charlotte Brown per 1 a 0 i en quarts superant a la russa Elena Flegontova per 6 a 5. Assegurat el bronze, el pas següent era anar a la final, però la qui ho ha aconseguit ha estat la croata Tanja Rastovic per 14 a 1.

Manuel Beloqui (Madrid, -78 kg), ha eliminat per ordre a Ryan Arcaina (U.S.A.) per 8 a 3, al serbi Viktor Milovanovic per 5 a 3, a Abilkas Yerzhan (Kazakhstan) per 11 a 4 però en semis el coreà Kim Je Geun s’ha endut la victòria en un disputadíssim combat per 12 a 10.

Gaspar Trabalón (-78 kg) ha estat el tercer representant en aconseguir el bronze. L’andalús ha superat a Benjamin Gilmore (Canadà) per 8 a 1, al grec Aik Tamazian per 5 a 2 , a passat a semifinals desprès de que es desqualifiqués al serbi Stojan Rabijac per una acció antireglamentària però Darvishhardouei Morteza de Iran ha estat qui finalment a accedit a disputar la final que precisament a guanyat.

En la classificació general per equips, Espanya ocupa la 5 posició en masculí mentre que en femení ens tenim que desplaçar fins la tretzena per trobar-nos en el rànquing.

Esperem que, en aquesta darrera jornada, Alejandro Suárez, Daniel Quesada, Elisabeth López i Celia Tortosa puguin afegir algun metall més que ampliï la collita espanyola i faci escalar posicions en les classificacions per països.

Els resultats Oficials del pesos disputats fins avui AQUÍ.

Banyoles Sense Llum

La Carretera de l’estany totalment tallada al transit per la caiguda d’arbres i cables.
Banyoles també pateix les conseqüències del temporal de neu.
La capital del Pla de l’ Estany se suma al gran nombre de ciutats de Catalunya que han quedat col·lapsades i sense llum.
El tall en aquest subministrament des de les 6 de la tarda de ahir dilluns i a hores d’ara encara sense restablir, ens ha impedit elaborar la crònica del tercer dia de competició.
Si us podem avançar que finalment s’han aconseguit les desitjades medalles. Tres bronzes per la catalana Laia Martinez, el madrileny Manuel Beloqui i l’andalús Gaspar Trabalón.
Intentarem oferir-vos la crònica complerta avui dimarts últim dia de competició amb tres catalans damunt el tatami: Alejandro Suárez, Daniel Quesada i Elisabeth López, juntament amb la madrilenya Celia Tortosa.