dimecres, 3 de març de 2010

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic). La Mirada Crítica

Som dels que ens agrada elogiar quan les coses van bé i funcionen, però quan és al revés també creiem en la necessitat de posar al damunt de la taula el problema per a poder trobar (si escauen) les solucions oportunes.

Per això, des de Taekwondo Banyoles volem fer palès que tot i el gran desplegament propagandístic d'aquest esdeveniment, els mexicans s'han oblidat d'un detall (creiem que molt important) que ens deixa sense arguments als que intentem seguir en directe la competició.

Ja se sap que avui en dia poc és gratuït i més si és una empresa particular la que ofereix un determinat servei. Ignorem també si existeixen altres que disposin del mateix, el que si sabem és que aquí a Europa ens han “mal acostumat”.
Ens referim (també com ja molts de vosaltres heu suposat) a TaekoPlan i el seu programa per a oferir immediatament i via web els resultats de cada combat i les classificacions als pocs instants de finalitzar la prova.

De la mateixa manera que no volem creure que hagi estat un problema de pressuposts (estem parlant de un Campionat del Món amb l’afegit de acollir tot un Preolímpic), tampoc tenim la certesa de si els mexicans coneixen l’existència d’això (sense anar més lluny, aquí molt a prop ho sembla) o, simplement és que no estaven disposats a pagar per aquesta tecnologia.
El que si és cert és que en un campionat com aquest que congrega a tothom del taekwondo, no es pot permetre el luxe d'ignorar a tot el col·lectiu d'aquest esport deixant-lo sense una cosa tan bàsica com és la informació.

Potser ens haurem de menjar aquestes paraules dintre d'un parell de dies quan comenci el mundial junior (ho dubtem, però si així fora ens alegraria ja que això significaria que el podrem gaudir en “directe”), però mentre i per a molts de nosaltres, no ens entra i ens és incomprensible que un esport com el nostre continuï ancorat en el passat sense voler explotar realment les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.

Com altres vegades, el perjudicat és l'esport en general i en aquest cas, els amants d'aquesta disciplina. Perquè la veritat, els que estem en l'altra punta del món ens mereixem, si més no, una mica més de respecte.

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic). Els Primers Rivals

Finalment i desprès de resoldre’s els problemes de connexions amb Mèxic, us podem acabar de confirmar els primers rivals i els dies de competició dels representants espanyols en el classificatori pel Olímpic Juvenil.

Tal com us avançàvem , el murcià Samuel de la Calle serà el qui donarà el tret de sortida avui dimecres 3 de març davant el turc Seyithan Akbalik, amb el repte de haver de guanyar 6 combats per aconseguir l’or.
Un combat menys els del canari Carlos Gonzalez qui tindrà com a primer rival Ahamad Al (Jordània) mentre que el gallec Francisco Padín se les veurà contra el de Costa d'Ivori Georges Kobeman en el primer combat dels 6 programats per l’or.
Tan González com Padin lluitaran el dijous dia 4.

En femení, la primera en trepitjar el tatami serà la basca Nagore Irigoyen (també avui) contra Otemis Zhadyra de Kazakhstan, mentre que les dues madrilenyes ho faran el dijous dia 4: Estefanía López tindrà davant a la ucraïnesa Romoldanova Iryna, mentre que la de Ghana Adjoa Asatewaa serà la primera rival de Gema Armesto.
Les tres representants espanyoles tenen cada una 5 combats per l’or.

Us deixem l’ enllaç a la Web Oficial AQUÍ.

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic)

Poques hores resten per l'inici de la primera cita important dintre el calendari de la WTF en categoria que precedeix a l'absolut.

Es tracta del Pre-Olímpic Juvenil, que tindrà lloc en Tijuana (Mèxic) a partir d'avui i fins demà (dies 3 i 4 de març).

Aquest campionat és l'aperitiu del que vindrà tot seguit: El 8è Campionat del Món Junior amb participació catalana.

Serà des del 6 fins al 9 de març on el combinat espanyol intentarà obtenir uns resultats que tots esperem que siguin el millors possibles. Estarem pendents de tots ells, però molt especialment dels catalans presents a Mèxic: Daniel Quesada (Ars phisica) i Elisabeth López (Chois Castelldefels), els dos actualment becats en el Car Infanta Cristina de Murcia, conjuntament amb Alejandro Suarez (Jan-Su Figueres) i Laia Martinez (Studio Fran Martín).

* Nota de la Redacció:
Problemes amb les connexions a través de la Web a Mèxic, ens han privat de poder consultar totes les prèvies per aquests dos dies.
Si us podem avançar que el murcià Samuel de la Calle serà el qui donarà el tret de sortida aquest dimecres 3 de març davant el turc Seyithan Akbalik, amb el repte de haver de guanyar 6 combats per aconseguir l’or.
Un combat menys els del canari Carlos Gonzalez qui tindrà com a primer rival Apostel Shergedion (Antilles Holandeses) l’endemà 4 de març.
Tant punt podem accedir de nou, o es restableixin les connexions via web, us oferirem el resum complert dels 6 preolímpics espanyols.