dimarts, 15 de desembre del 2009

Campionat de Espanya per a Clubs / Hapkido i Exhibició ‘09

Hem trigat un xic més del que desitjàvem, però finalment us podem oferir la nostra particular crònica sobre la última prova oficial que la Federació espanyola de Taekwondo ha celebrat aquest darrer dissabte 12 de desembre en el pavelló central de la ciutat de Cartagena.
Els 15 representants del club desplaçats a aquesta localitat de la comunitat murciana (4 del pla de l’Estany i 11 de l’Empordà) han aconseguit un total de 9 medalles (6 en cadet i 3 en junior), mentre els banyolins han sumat 1 plata i 2 bronzes, els figuerencs han aconseguit 1 or, 4 plates i 1 bronze més.

En Junior Moussa Diarra (Semi mig) no ha passat del primer combat davant Fco. Javier Garcia (Artes M. Cartagena) per 3 a 9. Josep Planella (Lleuger) ha guanyat a Javier Cervantes (Skorpio) per 10 a 0, però ha caigut en quarts davant Adrian Martinez (Sport Sanabria) per 1 a 6 mentre que Alassana Diarra s’ha penjat el bronze després de guanyar a David Martin (San Fulgencio) per 10 a 3 i caure en semifinals davant Andreu Martinez (Zafrilla) per 2 a 13.

En cadet Boulaye Diarra (ploma) s’ha penjat el bronze després de guanyar a Cristian Garcia (Natural Sport Vidal) per 10 a 4 i caure davant Eleatzar Rivero (Sport Bardon) per 5 a 8, mentre Anna Planella (Semi mig) s’ha hagut de conformar amb la plata després de que Agueda Redondo (Catral) l’hagi superat en la final per 6 a 11. La banyolina tanca el 2009 amb aquest subcampionat, una bona manera de recompensar l’esforç patit durant tot aquest any.

En quant als representants de l’Empordà i en categoria junior Adrian González (Semi mig) ha caigut davant Pedro Ahedo (Korpos) per 4 a 10, idèntica sort per Alejandro Suarez (Lleuger) davant Alvaro Redondo (Kim Medinense) per 2 a 6 i tambè per Hèctor Caballero (Ploma) que tot i guanyar a Alejandro La Calle (MWA Rang) per 6 a 2, ha perdut en quarts davant Daniel Piña (Seul-Gym) per 1 a 5. Les dues úniques medalles de plata per els figuerencs en aquesta categoria han estat per Pere Rodríguez (Mini mosca) que ha perdut en la final davant Cristian Soriano (Koryo Torre Pacheco) per 1 a 13 i per Cristina Suarez que després de superar a Mireia Rivera (Talma Hospitalet) per 9 a 4 no ha pogut en la final amb Ana de la Fuente (Amigos de Sanchez Elez) i ha caigut per 4 a 8.

Millor els hi ha anat als cadets. Només Zaira Harinero (Lleuger) no s’ha penjat medalla després de que Maria Dolores Lopez (Koryo Torre Pacheco) l’ hagi guanyat per 5 a 16. Alex Falgas (Gall) s’ha penjat el bronze després de superat amb claredat a Cristian Gonzalez (Artes M. Cartagena) per 18 a 0 i a Iago Formosa (Natural Sport Vidal) per 10 a 1, però en el pas a finals, Pedro Garcia (Koryio Torre Pacheco) s’ha imposat per 4 a 8. Les plates han estat per Aaron Reyes (Semi mig) després de guanyar en el punt d’or a Pedro Espín (Skorpio), a Jonathan Pombo (Natural Sport Vidal) per 14 a 11 i caure en la final davant Eduardo Longobardi (M. Sport Studio 06) per 5 a 8 i per Soumaya Belkhir (Mig) després que hagi caigut també en la final davant Nicole Marquez (Talma Hospitalet) per 0 a 4. L’únic or ha estat per José Luis Lupiañez (Mosca). “Lupi” ha superat a Miguel Cobos (Natural Sport Vidal) per 13 a 6, a Juan Pedro Garcia (Club Vera) per 8 a 5 i finalment a Adrian Jimenez (Natural Sport Vidal) per 8 a 6.

Les Incidències:
El calendari d’ aquests darrers mesos ha començat a passar factura a bastants competidors que arrosseguen petites lesions que els impedeixen estar al cent per cent o que poden provocar un agreujament d’aquestes. Si a més i afegim que aquest mes de desembre moltes territorials o comunitats celebren diferents campionats, exhibicions etc. no ens ha sorprès que la participació no hagi estat el que es podia preveure. Fent cas a les llistes i lliguetes penjades en les diferents parts dels pavelló per la organització, hem vist com en categoria cadet hi havia 60 participant en masculí i 32 en femení, en junior 57 en masculí i 18 en femení i en sènior 38 en masculí i 23 en femení. Desconeixem el nombre de participants en les modalitats de exhibició infantil i adulta, mentre que en Hapkido els 4 clubs que hi han pres part han sumat un total de 29 esportistes més.

Referent al desenvolupament de la competició destacar en general el seu bon funcionament exceptuant el tatami 2. Lamentablement, problemes amb els sensors i interferències han provocat que en aquesta pista es comencessin els combats amb més d’una hora de retard i amb els competidors a peu de pista esperant. Per acabar de rematar les incidències en aquesta mateixa pista, els protectors electrònics no han semblat que anessin del tot be, provocant reiterades queixes de molts dels coachs sobre el seu correcte funcionament. Afegirem també que a partir del migdia, la pista central (5) també ha sofert retards degut a problemes tècnics.

Tot i que som uns defensors acèrrims dels protectors electrònics, estem veient en aquests últims campionats (tot i que ens diuen que no és possible) com ocasionalment el xoc frontal entre els dos protectors provoquen que en algun dels competidors (reiterem el esporàdicament) li pugin els punts. No sabem si a causa de interferències, dolents calibratges o per algun altre defecte, però aquesta vegada els nostres dubtes han estat avalats per altres entrenadors d'altres clubs que també es queixaven del mateix. Conseqüentment, esperem i desitgem que els responsables intentin trobar la solució a aquest problema per a evitar precisament que els protectors siguin motiu de controvèrsies o ajudin a generar dubtes sobre la imparcialitat del resultat.

Us deixem els corresponents enllaços:
Els Resultats Cadets AQUÍ.
Els Resultats Junior AQUÍ.
Els Resultats Sènior AQUÍ.
També podeu accedir a la galeria d’imatges des de la mateixa Web de la Federació AQUÍ.
...O bé des de la pàgina de Chistian Colmenero (Tkd Images) AQUÍ.