dimarts, 27 d’abril del 2010

Campionat d'Europa Absolut. Els Escollits.

Ja s’ha sortit de dubtes i amb molta rapidesa la Federació Espanyola de taekwondo a fet pública a través del Blog “Alta Competición” la llista dels seleccionats que competiran en el pròxim Absolut d'Europa.

Queda poc menys de dues setmanes per a preparar els nostres competidors per a aquest important esdeveniment que tindrà lloc a St. Petersburg (Rússia) durant els dies 12 al 15 de maig.

Feta la tria dels pesos dubtosos aquest últim cap de setmana aprofitant la celebració de l’obert d'Espanya, els noms definitius dels competidors i el llistat facilitat és el següent:

FEMENÍ
-46 kg Elaia Torrontegui (Euskadi)
-49 kg Briguitte Yaguë (Balears)
-53 kg Rebeca Mariño (Galícia)
-57 kg Andrea Rica (Galícia)
-62 kg Estefanía Hernández (Galícia)
-67 kg Lua Piñeiro (Galícia)
-73 kg Sandra Lorenzo (Madrid)
+73 kg Rossana Simón (Canàries)

MASCULÍ
-54 kg Adrian Cifuentes (Canàries)
-58 kg Joel González (Catalunya)
-63 kg Javier Marrón (Catalunya)
-68 kg Cesar Mari Puertas (València)
-74 kg Cristian Seijo (Madrid)
-80 kg Nicolas García (Canàries)
-87 kg Jon García (Euskadi)
+87 kg Mikel Bernal (Euskadi)

Recordar també la celebració del Campionat d’Europa per discapacitats (Parataekwondo) els mateixos dies.
Espanya hi desplaçarà els següents esportistes:

Aitami Santana (Canàries)
Alex Vidal (Galícia)
Gabriel Amado (Extremadura)

Open d'Espanya 2010. Els Resultats

La vuitena edició de l'Obert d'Espanya 2010 dut a terme aquest últim cap de setmana, serà recordat i per a arrodonir la seva presència en els últims campionats, com una nova mostra de fermesa i clar futur dintre el panorama català.

Potser no tots els nostres representants i per diferents circumstàncies han pogut acompanyar-lo en l’èxit, però hi ha un esportista que últimament s’ha entossudit a donar-se a conèixer, i ho fa de la millor manera possible.

Ens referim a Alejandro Suarez: segur, ràpid, tècnic, fred, humil... ens falten adjectius per a qualificar la personalitat i qualitats que desprèn sobre el tatami. El canvi d’escenari del pavelló Pitiu Rochel al centre de Tecnificació d’Alacant no ha estat solament un bon talismà per a Suarez. Aquest canvi, degut en part a cobrir l'increment en nombre de participants també ha estat un bon revulsiu per a Javier Marrón, Pere Rodríguez i Nelly Bonnin.

Encetava la representació del gimnàs Javier Marrón que ha fet un pas molt important en la preselecció que s’ha dut a terme aquest dissabte per a clarificar la resta de components que participaran en el pròxim Europeu.
Javier ha superat per 6 a 4 a José Luís Mendez.

El següent obstacle passava per la Tècnica.
Àngel Tortajada i Nelly Bonnin en parella 2 no han pogut passar ronda classificatòria.
En individual Tortajada (Màster 1) tot i el gran paper realitzat no s’ha pogut classificar, però si Bonnin que dintre la categoria Màster 2 en femení, ha aconseguit una gran fita al penjar-se el bronze en una gran actuació.

El mateix dissabte i en combat, les dues representants en categoria sènior, Odette Quintana (mini mosca) i Malen Bonilla (Gall) no han tingut tanta sort i han perdut en preliminars.

Ja en diumenge tocava el torn per a la resta dels taekwondistes del Jan-Su.
En categoria cadet no s’han aconseguit medalles, encara que José Luis Lupiáñez (gall) s’ha quedat a les portes després de guanyar dos combats i perdre en el de medalla.
Alex Falgas, també en gall, ha caigut en el segon combat, mentre que en femení, Zaira Harinero (lleuger) ha seguit els mateixos passos de Falgas i Soumaya Belkhir (semi pesat) ha caigut en el primer.

En junior s’han aconseguit dues medalles. A l’or de Suarez se li ha de sumar el bronze de Pere Rodriguez (mini mosca), que s’ha hagut d’acontentar amb aquest metall després de caure davant el representant de alemania Kasem Ahmad.

Tal com apuntàvem anteriorment, Suarez (Lleuger) ha estat amb diferència el millor de tots. Lluitant sota la bandera de la selecció catalana i després de 5 intensíssims combats, Alejandro a superat en la semifinal i per un contundent 11 a 2 al mexicà Javier Omar i en la final al turc Emhra Incesu per 7 a 4 .

Destacar el paper de la resta del nostre combinat en Junior que no han pogut pujar al podi. Aaron Reyes (Ploma), Hèctor Caballero i Josep Planella (Lleuger), i Alassana Diarra (Semi mig) hauran d’esperar una altra oportunitat per a demostrar la seva vàlua.

Us deixem els diferents enllaços als resultats per categories publicats per la Federació Espanyola de Taekwondo tot seguit:

Classificacions Pumses AQUÍ.
Classificacions Cadet AQUÍ.
Classificacions Junior AQUÍ.
Classificacions Sènior AQUÍ.
Classificacions Copa del Món Iberoamericana AQUÍ.