dijous, 13 de maig del 2010

Campionat d'Europa Absolut. El Primer Día.

Gonzàlez Imparable. Torrontegui a punt d’aconseguir sumar-se a la festa.

La primera jornada del Absolut europeu ha estat altra demostració de l’intractable que es pot tornar l’ésser humà. I ho diem des de la vessant i l’àmbit més esportiu possible. Joel Gonzalez és qui marca la diferència i qui posa el llistó a superar per qui s’atreveix a provar-lo en -58 kg.

I és que altra vegada, el de Vilafant ha fet i desfet quan i com li ha donat la gana. Potser pot semblar molt fàcil o que els rivals no tenen el suficient nivell, però estem parlant de tot un Campionat d'Europa, amb el millor del taekwondo del vell continent, amb molts competidors de l’últim mundial (en que recordem que també es va coronar rei) amb les conseqüents ganes dels rivals d’usurpar-li el tron. Per a arribar a aquest punt, un té que estar molt ben preparat físicament i mentalment, i els títols arriben per la constància, l’esforç, el saber estar i demostrar perquè s’ha arribat fins aquí.

I Joel s’ha encarregat de fer-ho. La suma de un altre trofeu en les seves vitrines ha estat gràcies a les victòries sobre el danès Ronnald Philip Reyespor 13 a 1, tot seguit al suec Uno Sanli per 9 a 5, el pas a quarts superats davant el turc Firat Pozan per 9 a 5, la semi final davant el croat Stipe Jarloni per 14 a 11 i guanyant contra el rus Alan Nogaezv amb un resultat d’escàndol per una final: 22 a 6.

Si el català ha estat el brillant protagonista del primer dia de competició, en femení la basca Elaia Torrontegui (- 46 kg) ha esta a punt de penjar-se també l’or. Ha vençut a la representant de Moldàvia Cristina Scutelnick per 9 a 2, després a la russa Maria Smirnova per 8 a 3. En semifinals, ha guanyat a la alemanya Sumeyye Karahamed per 12 a 8, però en el definitiu combat contra la turca Rukiye Yilimirin, aquesta s’ha imposat per 7 a 4. Torrontegui ha aconseguit la medalla de plata per Espanya en femení.

El factor sort no s’ha aliat amb una de les clares favorites.
Brigitte Yagué ha començat contundent contra la azerbaidjanesa Abdullayeva Aygul per 15 a 3, continuant demostrant el talent davant Louise Mair (Regne Unit) guanyant per 8 a 1, però en quarts un petit error de concentració davant la russa Kristina Kim li ha costat la medalla al caure per 4 a 2 .

Idèntica sort per Adrian Cifuentes (-54 kg). El canari s’ha plantat en quarts després de superar al polonès Erik Rodzkic en el punt d’or, però el turc Remzi Basakbugdaym li ha barrat el pas a medalla per un ajustat 3 a 4.

Les Lliguetes amb els Resultats en Masculí i Femení AQUÍ.
Les Classificacions per Categories AQUÍ.