dissabte, 5 de desembre del 2009

5è Open Internacional de Paris. El Dissabte: 1 Or i 1 Bronze...

Primers resultats en la primera jornada a Paris en que la participació espanyola ha passat més desapercebuda del desitjat i només s’han aconseguit sumar dues medalles en categoria sènior i en pesos olímpics. Dels 16 participants en masculí i 14 en femení, només Muriel (bronze) i Simón (or) han pujat al podi.

En masculí, Vicente Muriel (- 58 kg) s’ha penjat la medalla de bronze. De res li ha servit desfer-se del francès Mustapha Gayed per un contundent 11 a 0, de l’ americà Jermaine James per 10 a 9 i del alemany Tayfun Yilmazer per 6 a 3, ja que en el pas finals a caigut davant el representant de Iran Meisam Zendeh per 4 a 7. Mala sort per Muriel que ha estat a un pas de poder disputar la final.

Si el Castellano-Manxec s’ha hagut de acontentar amb el bronze, en femení Rosanna Simón continua fent de les seves al endur-se l’or en + 67 kg.
I és que la canària està entossudida en acaparar tot el que pugui aquest any sense donar opcions a les que gosen intentar desbancar-la del capdamunt de la seva categoria.
Primer ha estat Reshmie Oogink (País Basc Francès) per 7 a 5, l’ha seguida la grega Kyriaki Kouvari per abandonament, el torn per l’alemanya Katharina Weiss s’ha saldat amb un 9 a 4 a favor de la palmera i, ja en la final, Simón a tornat ha superar a Anne-Caroline Graffe (Polinèsia francesa) amb un ajustat 1 a 0 (Simón ja es va desfer, en preliminars, de Graffe en el passat campionat del món fa escassament dos mesos).

Podeu trobar totes les Lliguetes i els Resultats Sèniors AQUÍ.
...O consultar directament els Pòdiums AQUÍ.

Demà diumenge el torn per els Juniors.

Taekwondo Junior. Guia per a Conèixer Aquest Art Marcial

Es diu Josechu Sagarra. És navarrès i, apart de ser cinturó negre cinquè Dan, entrenador nacional de Taekwondo o àrbitre Nacional, també és psicòleg clínic.

Com diu la seva carta de presentació, és un gran coneixedor de la funció educativa del Taekwondo, i les seves dots pedagògiques juntament amb la seva qualitat humana el converteixen en un avalador d’aquesta disciplina.

Ens ha fet arribar un correu explicant-nos i donant a conèixer la seva darrera creuada en aquest esport i nosaltres molt gustosament us el donem a conèixer. Es tracta de una novetat editorial que podeu trobar a partir d’aquest divendres dia 4 de desembre a totes les llibreries amb un preu terriblement assequible: 14 euros.

El llibre titulat “Taekwondo Junior - Guia para conocer este arte marcial”, està editat per Editorial-Alas (us deixem l’enllaç pertinent amb més informació) i ens quedem amb una frase que simbolitza l’ esperit d’ aquest esport: “…el Taekwondo no és tan sols un esport en el qual es pretén guanyar medalles o cinturons, sinó una pràctica en què es busca ser millor persona enfortint el nostre cos i la nostra voluntat...”

L’ Enllaç amb més informació AQUÍ.