divendres, 16 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Tercer Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)
El Tercer Dia: Bronze per Javier Marrón

Javier Marrón Jiménez (Jan-Su Figueres). En plena concentració i
moments previs
a combatre (foto: Federació Espanyola de Taekwondo)

Punt i a part després dels resultats d'ahir, els competidors d'avui afrontaven la competició amb l'afegit que suposa la pressió d'intentar superar el llistó aconseguit pels seus companys el dia anterior.

No fa falta ser realistes per a reconèixer la dificultat de tornar repetir la fita, però el repte personal que suposa l'oportunitat de competir en un campionat del món, és suficient raó per a donar lo millor i demostrar un nivell i una vàlua ja reconeguts. Potser no arribar al més alt del podi és enganyós per a l'ésser humà, però afrontar els reptes i els resultats amb humilitat és una gran virtut.

Guanyar o perdre entra dintre els paràmetres de la lògica competitiva i, tots sempre desitgem el millor per als esportistes que defensen uns valors, colors o sentiments. Perquè a l'hora de la veritat ho donen tot i més, l'inconvenient és que només un és el privilegiat a aconseguir la desitjada corona. I per a conquerir-la es necessiten una suma de factors: preparació, tranquil·litat, concentració, força, intel·ligència, seguretat... i sort, molta sort.

És precisament el factor sort que en el Taekwondo també pot jugar una mala passada. La perillositat de arribar al final del punt d’or amb empat és una bona mostra. Ho va patir el primer dia Nicolas Garcia en la final i, avui, li ha tocat a la gallega Rebeca Mariño (-53 kg.) que en el primer combat i després d’ arribar amb empat a 6 en el punt d’or, la decisió dels àrbitres ha estat donar com a guanyadora a la francesa Maeiva Coutant.

En masculí tampoc han començat gaire bé les coses: José Antonio Carregal (Galícia, -68kg.) no ha pogut passar ronda després de perdre per la mínima (0 a 1) contra el vietnamita Huynh Le.

Capítol a part per a Javier Marrón (-63 kg.). El company del Jan-Su Figueres ha començat la competició davant el panameny Kirk Causiadas guanyant-lo per 6 a 1. Mussagali Zhumagaliyev de l’Azerbaidjan ha estat el següent en caure davant el figuerenc per 6 a 3.
El pas a setzens de final davant Liau Molikoe de Lesotho, s'ha saldat amb el resultat de 10 a 4 a favor de Marrón després de que aquest remuntés en el tercer assalt un marcador advers de 0 a 3.
A punt per a assegurar-se la medalla a l'entrar a quarts de final, l'holandès Rafik Zohri li ha posat les coses més difícils (2 a 2) però en el punt d'or, Javier a puntuat i s'ha dut el combat.
El català a entrat en les semifinals dintre un grup d'infart : Iran, Espanya, Corea i Turquia lluitant per aconseguir la victòria final. Desgraciadament l'iranià Resa Naderian li barrat el pas i el somni a la final al guanyar-lo per 0 a 4 .

Després d’aquests cinc combats, Javier Marrón (Jan-Su Figueres) s’ha penjat una treballada i meritòria medalla de bronze (la segona del combinat espanyol) que sumades a les dues d’or i la de plata deixen a la selecció espanyola com a segona per equips en masculí, mentre que en femení es perd una posició passant a ocupar el tercer lloc.

Ressaltar una vegada més la rellevància del fet que dos gironins hagin participat i representat Espanya en un mateix Campionat de Món. El bon paper tant de Joel Gonzàlez i Javier Marrón deixa el llistó molt amunt per a futures promeses i ens deixa el record inesborrable del que és pot assolir amb constància i esforç.

Com a nota negativa destacar avui els problemes i les dificultats per a poder seguir el campionat. Si ahir dijous la informació des de la pàgina oficial va ser bastant fluida, avui ens hem hagut de ajudar de la pàgina web de la Federació Espanyola de Taekwondo per a assabentar-nos d’immediat dels resultats i com anava la competició.

Demà dissabte 17, la responsabilitat per a esgarrapar més medalles serà per:
Masculí: -54 kg. (Adrian Cifuentes - Canàries) i -87 kg. (Jon Garcia - Euskadi)
Femení: -46 kg. (Elaia Torrontegui - Euskadi) i -73 kg. (Sandra Lorenzo - Madrid)

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 63 kg. AQUÍ
Masculí - 68 kg. AQUÍ.
Femení - 53 kg. AQUÍ.

Els Pòdiums d' avui divendres AQUÍ.

El rànquing per països en masculí AQUÍ.
El rànquing per països en femení AQUÍ.