divendres, 15 de maig del 2009

Daedo: Entren a escena en la propera Copa del Rei

La Federació Espanyola de Taekwondo ha publicat avui divendres dia 15 de maig en la seva Web la decisió de utilitzar els protectors electrònics Daedo en la propera Copa del Rei.

Tot i els rumors sobre si la marca espanyola establerta a Barcelona havia o no tirat la tovallola en el tema de les proteccions, el cert es que han anat treballant i fent els deures. La prova d’ això ha estat que a principis d’ aquest mes de maig tant Daedo com la marca coreana Kp & NP s’han sotmès als tests de avaluació per tant de que Federació Mundial de Taekwondo els hi aprovi la homologació dels seus respectius protectors. Amb aquestes, Adidas a donat la sorpresa al excusar-se de no participar en aquestes proves desprès de que, durant aquest darrer mig any, s’hagin utilitzat els seus protectors en moltes competicions tant estatals com de bona part d’Europa.

Tot i desconèixer a hores d’ara si les recomanacions i conclusions de la comissió encarregada de avaluar-los son positives (tant amb Daedo com amb Kp & NP), la notícia en sí de que es decideixi que en la copa del Rei a celebrar el 6 de juny els escollits siguin precisament (i en aquest cas) els petos espanyols potser no ha estat tant sorprenent del que podria semblar. La lògica recomanació de utilitzar-los i provar-los en campionats nacionals i internacionals “no oficials” com a pas previ a la seva homologació és una de les condicions per poder sospesar els resultats obtinguts amb aquests petos.

Així doncs, podem entreveure i alhora reconèixer que és una bona i immillorable oportunitat per constatar “in situ” el comportament i la resposta d’aquests protectors i dels que els utilitzaran en la competició, ja que, precisament, el que busca la WTF (i tothom del mon del Taekwondo desitja) es un definitiu sistema de protecció molt més fiable i que aquest es pugui ja implantar sèriament en els campionats oficials que depenguin de la mundial.

En contra, i com a nota negativa ressaltar que els primers que “patiran” amb aquesta decisió seran els competidors, que veuran com un altra cop es tenen que emmotllar a aquestes alçades de competició a uns nous petos.

Tot i això, tindrem que estar a l’aguait i fer el seguiment en segon pla de com acaba tot l’embolic, l’entramat i els interessos sobre els protectors, ja que amb la sortida a escena de Daedo encara sorgeixen més dubtes sobre quin finalment comprar. L’elevat preu de tots ells (Adidas, LaJust, Daedo...) prohibitiu per a moltes famílies, fa repensar a més d’un si la arriscada inversió en un d’ells es la decisió més idònia i sobretot encertada.
L'enllaç a la notícia de Web de la Federació Espanyola de Taekwondo AQUI