dilluns, 2 de març del 2009

Bones sensacions generals al Pilar de la Horadada

Així es com podem definir l’experiència de fer un previ amb les seleccions de Madrid, Murcia, Valencia, Navarra i Catalunya de cares a afrontar el proper campionat d’Espanya a celebrar amb molta probabilitat a la ciutat valenciana de Calpe.
El primer Intercomunitats celebrat a aquesta ciutat del sud de la província d’Alacant ha deixat clar que Catalunya pot afrontar amb forces garanties el proper estatal, al quedar classificada primera per equips tot i que alguns dels resultats obtinguts no son el veritable reflexa del que s’ha viscut en les pistes.
Tot i utilitzar els protectors electrònics (per a molts de nosaltres els qui tindrien que salvar de les incongruents i inexplicables decisions arbitrals), aquests continuen estant subjectes i condemnats a dependre en part del punt de vista del àrbitre, continuant tenint aquets massa força alhora de inclinar la imparcialitat en els combats. Es en aquest punt quan ens plantegem un altra cop que molts d’ells necessiten un urgent reciclatge per posar-se al dia ja que queda palesa, la desil·lusió que representa utilitzar un sistema automàtic de puntuació si a la fi l’àrbitre pot fer i desfer a la seva conveniència qualsevol acció en el tatami.
L’exemple l’ha patit l’Anna en el primer combat on les continuades decisions arbitrals a favor de la representant de Murcia Marta Buendia han perjudicat sistemàticament a la banyolina, però aquesta, a escassos segons de finalitzar el darrer assalt i quan el marcador reflectia un 2-5 a la contra, ha aconseguit arribar al cap de la contrincant posant l’empat en el marcador. En el punt d’or, tot i donar la puntada ella, inexplicablement el punt a pujat a la contrincant, perdent així el primer dels combats. Amb l’orgull tocat, la banyolina no s’ha vingut avall i en el segon ha superat per un contundent 11 a 1 (el sistema de competició era de lligueta) contra la representant de Madrid, Lucía Sánchez. Planella s’ha hagut de conformar amb la tercera plaça en la seva categoria.

La competició s’ha desenvolupat en el Pavelló Municipal d’ esports d’aquesta localitat. S’han adequat 3 pistes amb protectors electrònics Adidas (els que s’utilitzaran en els d’ Espanya) i la durada del campionat ha estat de pràcticament de 6 hores.