dimarts, 31 de març del 2009

Campionat d' Espanya Cadet 2009: El Resum

Mal resultat per l’única representant de la comarca, Anna Planella, en el seu primer Campionat d’Espanya celebrat a Calp (Alacant).
Planella que sortia en Lleuger 41-44 kg. a vist com es frenava el somni de participar en el proper europeu després de perdre en el segon combat i quedant sense opcions a medalla contra la representant de Navarra.
En el primer davant Leire Arbizu (Balears) s’ha intuït des de bon principi que els nervis i la pressió podrien passar-li factura al no mostrar sobre el tatami ni la tranquil·litat ni la seguretat necessàries per guanyar, i, quasi a estat així ja que el combat ha finalitzat en empat a 3. La tensió de passar ronda s’ha diluït en el punt d’or al imposar-se amb més rapidesa a la seva contrincant.
Si desprès de guanyar el primer amb masses nervis, en el segon davant Yasmarlin Baez (Navarra), la tònica ha continuat ja que no ha aconseguit concentrar-se el suficient, mostrant una incomoditat que la navarressa ha sabut aprofitar deixant-la fora del somni, la competició i el dret a medalla per 3 a 1.
La guanyadora d’aquesta categoria ha estat sense cap mena de dubte i amb molta autoritat Sara Declara. La jove taekwondista del club Damian de Tarragona ha estat de les millors competidores del campionat. Molt motivada, agressiva, amb estil i amb molta seguretat s’ha anat desfent en espectaculars combats de Letza Aranda (Castella-La Manxa), Eva Arnaiz (Euskadi), Araceli Garcia (Andalussia) i finalment amb Yasmarin Baez (Navarra).
Pel que fa a la resta dels competidors del gimnàs de Figueres, destacar el bronze d'un impressionant José Luis Lupiañez (mini mosca) que desprès de guanyar a Canàries per 5 a 4, Andalusia per 4 a 2 i Valencia per 9 a 6 ha caigut en el quart combat davant Galícia en el punt d’or.
Zaira Harinero (ploma) també s’ha hagut de conformar amb el bronze desprès de guanyar a Canàries per 12 a 9, repetint el mateix resultat amb Andalusia mentre que amb Valencia ha caigut per 5 a 8.
Destacar també la participació d' Àlex Falgas (mosca) i Aaron Reyes (super-lleuger). Falgas, que ha guanyat el primer combat davant Navarra en el punt d’or, ha caigut en el segon davant Madrid per 1 a 5 mentre que Reyes no ha tingut tanta sort al caure en el primer combat amb el representant de Murcia per 8 a 9.
En el còmput global de Catalunya els 7 ors (3 en masculí i 4 en femení), les 6 plates (4 en masculí i 2 en femení) i els 7 bronzes (4 en masculí i 3 en femení) han donat com a resultat que la Selecció Catalana de Taekwondo es proclamés campiona tant en categoria masculina com en femenina i per equips.
Des d' aquestes ratlles volem desitjar la nostra enhorabona a tots els guanyadors y encoratjar-los tant a ells com a la resta a seguir amb el mateix esperit de treball i superació per poder continuar donant el millor per a Catalunya.
Els resultats oficials AQUI.

dijous, 26 de març del 2009

Campionat d'Espanya Cadet 2009

Aquest cap de setmana s’enceta la primavera amb un altra clàssic: El campionat d’Espanya en Categoria Cadet.
La ciutat escollida aquest cop per acollir aquesta prova ha estat la població costanera de Calp, al nord d’ Alacant. La competició començarà aquest dissabte dia 28 a partir de les vuit del matí fins a les dues del migdia i es reprendrà a partir de les quatre de la tarda.
Representants de tota la península intentaran buscar la plaça que dona dret a participar en el europeu que tindrà lloc a Zagreb (Croàcia) a principis de juliol.
La comarca del Pla de l’Estany estarà representada per Anna Planella a qui desitgem el millor.
Us deixem l’enllaç de la web de la Federació Espanyola de Taekwondo on podeu consultar la Circular.
...i per els curiosos amb ganes de descobrir aquesta bonica localitat costanera us convidem a conèixer-la en la seva Web Oficial.

dilluns, 23 de març del 2009

Campionat d'Espanya Sènior...

Mala sort per Quintana, que tot i les il·lusions posades en aquest campionat no ha pogut millorar el resultats de l’any passat al imposar-se la representant d’Euskadi a la banyolina per 0 a 3. La selecció Catalana a tornat a casa amb un global de 3 ors (2 en masculí i 1 en femení), 3 plates (totes en femení) i 8 bronzes (3 en masculí i 5 en femení).
Destacar entre les medalles d’or la de Javier Marrón. El figuerenc torna a demostrar un cop més, i gràcies a aquest nou triomf, el gran moment de forma en que es troba.
Podeu consultar els resultats oficials AQUI.
Podeu veure les imatges gràcies a TKD Images AQUI.

dijous, 19 de març del 2009

L' Absolut d'Espanya '09 a Ourense

Quintana té un nou repte aquest cap de setmana a Ourense (Galícia) al prendre part en el Campionat d’Espanya Absolut.
La Banyolina que intentarà superar la tercera posició assolida l’any passat a Segovia disputarà el dissabte al matí els combats per aconseguir la primera plaça.
En aquesta prova s’aplicaran els canvis aprovats en el reglament de competició de la WTF i es faran servis els protectors electrònics Lajust.
Des d’aquí li desitgem molta sort i esperem poder-vos oferir el proper dilluns un xic d’informació sobre aquest esdeveniment.

A més, també aquest cap de setmana la selecció espanyola junior es desplaça a Eindhoven (Holanda) per participar en el seu 36é Open.
Per els curiosos us deixem l’enllaç de la seva pàgina oficial.

dimarts, 17 de març del 2009

Campus d’estiu 2009

La Federació Catalana de Taekwondo ha publicat dins la secció de Noticies la informació per poder inscriure’s en el Campus d’ estiu que tindrà lloc del 29 de juny al 3 de juliol en la Casa de Colònies Gualba.
Diverses activitats, apart del taekwondo, es portaran a terme per que qualsevol esportista afiliat a la Federació pugui gaudir de uns dies en l’entorn incomparable que ofereix aquest paratge.
Des d’ aquí recolzem aquesta iniciativa ja que compartim els criteris de que és una bona oportunitat per poder-se relacionar, conèixer i conviure amb altres joves de tot Catalunya alhora de continuar gaudint del taekwondo en ple estiu.

Per a tots els interessats us deixem AQUI l’enllaç.

dijous, 12 de març del 2009

ETU vs WTF...???

Com en els millors jocs de qualsevol consola, així podríem considerar el títol d’ aquesta nova reflexió aquest cop sobre la relació d’amor-odi que ens estan servin la ETU i la WTF o el que es el mateix, els interessos del grec sr. Athanasios Pragalos president de la europea contra els de la mundial dirigida per el coreà sr. Chungwon Choue....

Podeu llegir el text íntegre fent clic AQUI ...

dimecres, 11 de març del 2009

Quatre de set...

1 Or, 1 Plata i 2 bronzes...
Aquestes ha estat les medalles aconseguides per els representants del gimnàs de la nostra comarca aquest diumenge 8 de març a Barcelona. La XXII edició del Campionat de Catalunya Infantil de Competició s’ha disputat com es habitual en el pavelló poliesportiu de la Mar Bella des de les 9 del matí fins passades les 4 de la tarda degut a la gran afluència de participants. Els prop de 770 inscrit de 65 clubs de Catalunya i Andorra han tornat a demostrar que aquesta prova és el referent en quant a la participació tant de competidors com de públic. L’atracció que suposa veure els més petits competir molts d’ells per primera vegada és una sensació indescriptible per molts dels familiars i amics. I si ho és per els pares, per els “nous” taekwondistes també els representa un inèdit i sorprenent repte a descobrir.
Aquest ha estat el cas de Mariama Sidibe (grup A, 25-28 kg) que desprès de guanyar el seu primer combat per 12 a 10 ha caigut en el següent per 1 a 3 aconseguint així la primera medalla de bronze del matí. Joan Marc Gratacós (grup D, 31-34 kg) s’ha endut el segon bronze desprès de guanyar el primer per 5 a 4 i perdre el segon per 1 a 5.
Millor sort ha tingut Oriol Porxas (grup C, - 28 kg) que ha estat a punt de donar la sorpresa del dia al arribar a la final gracies als contundents resultats, 7 a 0 en el primer combat i 10 a 0 el segon mentre que a la final davant el seu company del gimnàs de Figueres Soufiane Belhkir, l’àrbitre a donat com a guanyador al figuerenc al acabar el combat amb empat a 5. Oriol Porxas aconsegueix així una plata amb cert color daurat.
Indiscutible paper un altra cop el del jove de Serinyà Joan Ricart. Si totes les travesses l’ apuntaven com a màxim favorit dins el seu grup (D, 40-43 kg), Ricart ha demostrat amb escreixos el que s’esperava de la seva actuació : Els tres adversaris que han competit amb ell s’han retirat sense acabar els seus combats quan els marcadors reflectien un 3 a 0, 4 a 0 i 6 a 0 respectivament. Joan Ricart s’endu el seu 4 campionat de Catalunya amb només 11 anys.
Destacar també la participació de Violeta Juanmiguel (grup E, 47-51 kg), Adam Porxas (grup E, -33 kg) i de Boulaye Diarra (grup E, 41-45 kg) que han perdut el combat de medalla mentre que Gaston Perez ha estat baixa de última hora.

Tant punt siguin publicats els resultats oficials per part de la Federació Catalana de Taekwondo (es preveu que fins dijous no es puguin fer efectius) inserirem l’enllaç pertinent AQUI.

dilluns, 9 de març del 2009

VII Open Arrigorriaga: El Resum

Avui us volem fer ressò del VII Open de Taekwondo de Arrigorriaga d’aquest darrer dissabte dia 7 de març a la localitat biscaïna de Arrigorriaga.
Els nostres amics de Garriko varen poder programar el seu campionat que comença a ser un tot un referent al nord de la península gracies a que tot el poble es volca i col·labora en una prova que aquest any ha tingut més de 150 participants, confirmant d’aquesta manera el seu bon atractiu. Seleccions d’Euskadi, Galícia i Navarra juntament amb 11 clubs més han fet possible veure i viure la intensitat del taekwondo a Arrigorriaga. 3 pistes amb protectors electrònics Adidas també ha estat una bona oportunitat tant per preparar els classificats per el proper estatal com també per a molts tenir la ocasió de fer la primera presa de contacte amb ells. La competició s’ha desenvolupat durant el matí i la tarda també amb una aposta molt innovadora i arriscada: Retransmetre la competició gracies a Taekwondo Speed a través de la web. Tot i els problemes que han sorgit, cal ser positius i felicitar als que gracies al seu esforç i desinterès treballen per mostrar la grandesa d’aquests esport. Des de aquí volem agrair tant a Garriko, Taekwondo Speed i a tots els que han fet possible que d’una manera o altra que es pogués gaudir un altra cop del taekwondo.
Podeu visitar el seu BLOG per veure la crònica oficial complerta amb més detalls.

divendres, 6 de març del 2009

VII OPEN INTERNACIONAL DE ARRIGORRIAGA IPAR KUTXA...

Demà dissabte dia 7 de març, els nostres amics de Taekwondo Arrigorriaga d’ Euskadi celebren el seu VIII Open amb les novetats de utilitzar els protectors electrònics Adidas i amb la retransmissió en directe d’aquest campionat. Els hi desitgem molta sort amb aquesta nova aposta en la seva lluita per difondre i donar a conèixer aquest esport i, aprofitant aquest campionat us convidem a que el pugeu veure “in situ” a través de Taekwondo Speed i que com sempre consulteu el que passa en el seu Blog.

La Retransmissió gràcies a Taekwondo Speed...
Tota la Informació gràcies a Taekwondo Arrigorriaga...

dimecres, 4 de març del 2009

XXII Campionat Infantil de Competició.

A celebrar aquest diumenge dia 08 de març al pavelló de La Mar Bella de Barcelona.
La Federació Catalana de Taekwondo ha publicat la llista dels 65 clubs inscrits, amb un total de 770 participants, 550 masculins i 220 femenins.
Per alleugerir la durada de la competició que va des de els nascuts als anys 2001 fins al 1995 se habilitaran 8 pistes. La competició començarà a les 9 del matí i es preveu que finalitzi entrada la tarda.
Es recorda que els competidors tenen que estar 1h ½ abans de la sortida del seu grup en el pavelló. El pesatge serà a peu de pista i es pesarà a la totalitat dels nens abans de començar cada categoria. Els nens es pesaran amb el peto i es dona un marge de 2 kg. sense que es puguin realitzar canvis de pes.
Tot i que la circular prohibeix el dret de participar a tots els medallistes de campionats d’Espanya, la realitat es que al final s’impedeix participar a tots els classificats per aquests, decisió que s’ha tingut que acceptar però que no és compartida per tothom.
El gimnàs desplaçarà a la capital catalana 8 esportistes: Mariama Sidibe, i Violeta Juanmiguel en femení i Oriol Porxas, Adam Porxas, Joan Marc Gratacós, Joan Ricart, Boulaye Diarra i Gastón Pérez en masculí.
A tots ells molta sort !

La CircularLes IncidènciesEls Clubs InscritsEls Horaris


dilluns, 2 de març del 2009

1 ANY !!!!

Avui es un dia especial. Era el 02 de març del 2008 quan vam iniciar aquest projecte sense saber fins a on ens portaria ni la seva durada, però amb convicció i sobretot molta il·lusió aquí continuem.

Després de mesos de intents i provant diferents possibilitats, tant com pàgines Web o altres tipus i formats de Blogs, la nostra poca formació en aquest camp ens va fer decidir per una cosa senzilla i pràctica però que alhora fos funcional. D’ aquesta manera i sense cap mena d’ experiència va néixer per tots vosaltres TaekwondoBanyoles.blogspot.com

La base i l’ esperit de tot això va ser per recolzar i donar suport als nostres competidors i, tot seguit, per omplir el buit informatiu que genera un esport tant minoritari com el nostre a la nostra comarca. Varem néixer sense gaires pretensions, conscients de que exceptuant a la gent del club pocs sabrien de la nostra existència. Coneixedors també de que la utilització de la nostra llengua era un altra petit entrebanc que limitava a que altra gent d’ altres idiomes poguessin saber de la nostra comesa.

Des de la nostra humil pretensió, ha estat un any de constants esforços i algun que altra maldecap, però alhora hem continuat aprenent, consultant i coneixent a altres blogcaires, tant personalment (gràcies Sergio per la teva ajuda i complicitat) com en la Web. A la fi, tots amb el fons del mateix objectiu: Compartir i mostrar els mateixos gustos i inquietuts per aquest esport. Aquesta potser també ha estat una de les claus perquè Taekwondo Banyoles també tingui els seus seguidors fora de Catalunya. Les eines de traducció integrades en el Blog ha ajudat a aconseguir-ho.

Així doncs, agrair els ànims i col·laboracions d’altres clubs i Blogs de la geografia espanyola i, sobretot a tots vosaltres que ens aneu visitant. Sabem que tenim molta feia, però això és precisament el que ens anima a pujar el llistó i superar-nos cada dia un xic més, ampliant el ventall de la informació i incloent qualsevol noticia tant a nivell nacional o mundial que d’una o altra manera o influeixi en els nostres esportistes i en la seva actitud alhora de competir.

Esperem que seguiu visitant-nos, confiant en Taekwondo Banyoles i en el seu esperit, i ja sabeu que com sempre estem oberts a tota mena de participació i col·laboració per informar i donar a conèixer aquest esport tant extraordinari: el Taekwondo.

Rebeu una cordial salutació i moltes gràcies per tot aquest any de confiança.

Bones sensacions generals al Pilar de la Horadada

Així es com podem definir l’experiència de fer un previ amb les seleccions de Madrid, Murcia, Valencia, Navarra i Catalunya de cares a afrontar el proper campionat d’Espanya a celebrar amb molta probabilitat a la ciutat valenciana de Calpe.
El primer Intercomunitats celebrat a aquesta ciutat del sud de la província d’Alacant ha deixat clar que Catalunya pot afrontar amb forces garanties el proper estatal, al quedar classificada primera per equips tot i que alguns dels resultats obtinguts no son el veritable reflexa del que s’ha viscut en les pistes.
Tot i utilitzar els protectors electrònics (per a molts de nosaltres els qui tindrien que salvar de les incongruents i inexplicables decisions arbitrals), aquests continuen estant subjectes i condemnats a dependre en part del punt de vista del àrbitre, continuant tenint aquets massa força alhora de inclinar la imparcialitat en els combats. Es en aquest punt quan ens plantegem un altra cop que molts d’ells necessiten un urgent reciclatge per posar-se al dia ja que queda palesa, la desil·lusió que representa utilitzar un sistema automàtic de puntuació si a la fi l’àrbitre pot fer i desfer a la seva conveniència qualsevol acció en el tatami.
L’exemple l’ha patit l’Anna en el primer combat on les continuades decisions arbitrals a favor de la representant de Murcia Marta Buendia han perjudicat sistemàticament a la banyolina, però aquesta, a escassos segons de finalitzar el darrer assalt i quan el marcador reflectia un 2-5 a la contra, ha aconseguit arribar al cap de la contrincant posant l’empat en el marcador. En el punt d’or, tot i donar la puntada ella, inexplicablement el punt a pujat a la contrincant, perdent així el primer dels combats. Amb l’orgull tocat, la banyolina no s’ha vingut avall i en el segon ha superat per un contundent 11 a 1 (el sistema de competició era de lligueta) contra la representant de Madrid, Lucía Sánchez. Planella s’ha hagut de conformar amb la tercera plaça en la seva categoria.

La competició s’ha desenvolupat en el Pavelló Municipal d’ esports d’aquesta localitat. S’han adequat 3 pistes amb protectors electrònics Adidas (els que s’utilitzaran en els d’ Espanya) i la durada del campionat ha estat de pràcticament de 6 hores.