dilluns, 26 de gener del 2009

XXII Campionat Cadet de Catalunya: La Crònica

Anna Planella s’endu l’or en el Cadet Català.

Aquest diumenge 25 de gener ha tingut lloc a Barcelona el campionat de Catalunya Cadets en la seva XXII edició.

La competició ha començat a les nou del matí desprès de guardar un emotiu minut de silenci en senyal de dol i en memòria per les víctimes del temporal de vent, en especial per els quatre nens del Club de Beisbol de Sant Boi de Llobregat.

Els 131 inscrits (45 en femení i 84 en masculí) de tot Catalunya i Andorra que buscaven la victòria que obre les portes per participar en el proper cadet d’Espanya ho han hagut de fer, com ja comença a ser habitual, amb els protectors electrònics. Aquesta vegada els escollits han estat els Adidas. Les quatre pistes habilitades per la competició han evitat que aquesta s’allargués excessivament i en poc menys de 5 hores s’han resolt els dubtes de qui seran els pròxims seleccionats per defensar Catalunya en el proper Campionat d’Espanya. Cada combat constava de 3 assalts de 1 minut 30 segons cadascun i s’ha continuat amb la normativa vigent a pocs dies de que la federació mundial confirmi les modificacions aprovades dins el reglament de competició.

Els representants de la nostra comarca han estat l’ Adam Porxas (mini mosca), Boulaye Diarra (gall) i Anna Planella (lleuger).
Adam Porxas ha pagat car l’excés de confiança i ha caigut davant Aleix Paradas (Jorsan) per -1 a 5, mentre que Boulaye Diarra (gall) no ha donat opcions en el primer combat a Gerard Banet (Crazy Jumpers) guanyant per 7 a 0 però, contràriament, en el segon Joel Prieto (H. Argudo) li ha barrat el pas a medalla al imposar-se per 0 a 7. Diarra estava en un dels dos grups on per fer or s’havien de guanyar 4 combats.

Si en masculí la cosa no a anat del tot bé del que es desitjava, en femení Anna Planella ha capgirat les expectatives i s’ha endut l’or. Tot i els nervis que suposa la pressió de una darrera oportunitat, la banyolina molt motivada, ha superat en dos combats a Paula Hritina (Damian) per 2 a 1 repetint el mateix marcador en la final amb Sara Declara (Damian). En el seu últim any en aquesta categoria, l’ Anna no l’ha volgut desaprofitar i ha aconseguit el tant desitjat bitllet per a l’estatal.

Destacar també els èxits del Jan-Su Figueres: A part de l‘or de Planella, els representants de l’Empordà han sumat tres ors més, Zaira Harinero (ploma), Alex Falgas (mosca) i Aaron Reyes (super lleuger), 1 plata per José Luis Lupiañez (mini mosca) i 1 bronze per Soumaya Belkhir (semi mig). En la classificació general per equips, i gràcies aquests resultats, el Gimnàs Jan-Su també s’ha proclamat guanyador tant en categoria masculina com en femenina.

Podeu consultar els resultats oficials de la Federació Catalana de Taekwondo fent clic AQUI
...i la crònica del Jan-Su Figueres AQUI

diumenge, 25 de gener del 2009

XXII CAMPIONAT DE CATALUNYA CADETS

Anna Planella (lleuger) aconsegueix l'or en aquest campionat celebrat avui diumenge dia 25.
Adam Porxas i Boulaye Diarra es queden a un pas de fer podi.
Els 9 competidors del Jan-Su (Figueres i Banyoles) sumen 4 ors, 1 plata i un bronze donant també l'or per equips tant en masculí com en femení.
En breu crònica més detallada amb els resultats oficials.

dimarts, 20 de gener del 2009

NOVA WEB : TKDLIMPIO.ES

Tot i que ja em afegit l’enllaç pertinent dins aquest Blog tant de la pàgina com del seu fòrum, avui us convidem a que feu una visita a la Web Taekwondolimpio.es
Pot semblar una web com una altra, de fet el seu plantejament també és d’informar sobre el taekwondo, però el que la fa diferent son els pilars en que es basen els seus principis i la obstinació per demostrar i defensar la noblesa d’aquest esport. El culpable de tot això té un nom: Manuel Camino.

Els que portem uns anys seguint el taekwondo, tenim la sort de que actualment hi ha molts blogs i webs que informen diàriament sobre el taekwondo. Tant localment, con nacionalment. Un dels casos més rellevants el trobem en el blog amic de Taekwondo Arrigiorriaga, que ha trencat tots els esquemes i d’una manera totalment desinteressada i en poc mes d’ un any ha agafat el timó de la informació passant a ser el referent obligat del qui vol estar al dia del que succeeix en aquest esport. Però de la mateixa manera que ara tenim aquesta i altres plataformes per expressar i publicar notícies referents al tkd, no en fa gaire només teniem la opció d’estar un xic al dia entrant en el fòrum lliure de Madrid en que precisament en Manuel n’era l’ànima i feia de moderador.

Sabem de sobre els motius per els quals Camino es va veure “obligat” a deixar-lo, però també queda sobradament demostrada la seva lluita per el taekwondo en general donant la cara mentre altres s’ amagaven darrera un pseudònim. Defensant als competidors, aguantant ruixats, insults i veien (tant ell com la resta) com els interessos d’uns quants particulars destruïen la il·lusió de la família del taekwondo. Els seus principis morals, la seva aportació, il·lusió, esperança i treball cap i per el col·lectiu deixa sense cap mena de dubte un llistó molt alt per superar i una petjada molt difícil de oblidar.

És per això que volem animar-lo tant a ell com a tots els qui amb molta il·lusió aporten tant per tant poc. Manuel i la seva web continuen fidels als principis del taekwondo, apostant i recolzant a tots els que estimen aquest esport , encara que siguin de Madrid, Sevilla o Barcelona, perquè de fet, el que importa no és d’on ets si no qui ets i que representes.
Ens agrada molt la seva aposta senzilla i com sempre sincera . Des d’ aquí els millors desitjos per Taekwondolimpio.es i els millors ànims per la persona que durant molts anys ens ha ensenyat el sentit i el veritable camí del taekwonDO.
Gràcies i molta sort, Manuel.

TKDLimpio.es

divendres, 16 de gener del 2009

Primers Campionats 2009

Després que la federació espanyola de Taekwondo publiqués finalment la circular del campionat d’ Espanya Junior 2009 aquest dimecres dia 14 confirmant els rumors en que apuntaven a Tarragona (Vila-seca) la ciutat escollida, resumirem les primeres proves del calendari per aquest principi d’any:

XXII Campionat de Catalunya Cadet (25 de gener) - Barcelona

III Open d'Alexandria (31 de gener al 02 de febrer) - Alexandria / Egipte

XV Campionat de Catalunya Promoció Sènior (02 de febrer) - Barcelona

Campionat de Espanya Junior (07 i 08 de febrer) - Vila-seca / Tarragona

Open de Suècia (14 i 15 de febrer) – Trelleborg/ Suècia
Circular

Open Internacional dels Estats Units d'Amèrica (12 al 15 de febrer) – Las Vegas / Nevada / USA
Circular

dimarts, 13 de gener del 2009

Campionat d' Espanya Junior

Desprès de dies d’espera i pendents de la confirmació oficial per part de la federació espanyola de taekwondo, podem donar com a bons els rumors de que el campionat júnior tindrà lloc a Tarragona el 7 i 8 de febrer. Tot i que les dates ja estaven escollides des de fa temps, volem ressaltar la manca de planificació (malauradament un altra cop) de la espanyola doncs a 24 dies escassos de la celebració continuen entossudits en demostrar que, quan volen, programar campionats els hi és bastant complicat...

divendres, 9 de gener del 2009

Canvis dins el Reglament de Competició

Seguint el mateix criteri d’altres Blogs i Webs ens fem ressò dels propers canvis dins el reglament de competició que el comitè executiu de la Federació Mundial de Taekwondo va aprovar el passat 15 de desembre i que es dona per suposat que serà ratificat per els membres de la assemblea general de la WFT abans finalitzi aquest mes de gener.
Entre altres punts destacats, subratllem els que ens afecten més directament :
* La superfície de l’àrea de competició torna als 8 metres x 8 metres mes l’àrea de seguretat de 1 metre per banda (total 10x10) o 2 metres més si el tapis de competició està elevat.
* La modificació dels pesos en les categories Sènior o absoluta.
* La manera de accedir a l’àrea de competició i la postura de procedir abans i desprès del combat.
* Les zones permeses en els atacs i la puntuació segons el lloc d’impacte.
* Les penalitzacions: Quines, quan i perquè es faran efectives.
* La supressió del diferencial de 7 punts o la que donava com a guanyador automàticament el competidor que arribava primer als 12 punts.
* Aclariment en les funcions dels arbitres en el combat.
* Confirmació de les categories i pesos corresponents per els propers Jocs Olímpics Juvenils de Singapur 2010.

Podeu consultar aquestes modificacions més detallades en els blogs “Alta Competición” o “Taekwondo Arrigorriaga” o en el seu format original en la web de la W.T.F.

De totes maneres i com es habitual en nous plantejaments que afecten directament al normal desenvolupament en la competició, es tindrà que estar pendent de les resolucions finals (tot i que no es preveuen més canvis dels ja publicats) i en quins conceptes es poden aplicar, ja que algunes de les modificacions tenen alguns punts que no son prou clars en la seva execució i poden comportar algunes lectures errònies.