dimarts, 29 d’abril del 2008

OPEN D'ESPANYA 2008...

No ha pogut ser... Cap dels tres banyolins participants en el Open d’Espanya ha aconseguit pujar al podi.
S’ha disputat aquest cap de setmana (26 i 27 abril) en el pavelló Pitiu Rochel d’ Alacant el VI Open d’ Espanya classe “A” i el II Open per clubs en modalitat de combats, mentre que el diumenge s’ha celebrat el Campionat d’ Exhibició per clubs (tècnica i Pumse).

Les dades d’ aquest campionat son bastant eloqüents: Més de 1.200 competidors de 40 països diferents i 130 clubs han obligat a la Federació espanyola a començar els combats de forma ininterrompuda des de les vuit del matí fins passades les 10 de la nit del dissabte. La manca d’espai per ubicar més tatamis en el pavelló central (6), ha estat alleugerida en part amb el pavelló annexa al principal amb 4 tatamis més.
Anna Planella (cadet, ploma 37-42 kg.) englobada dins un grup de 16 participants, es queda a les portes del podi desprès de guanyar a Eva Arnaiz (Garriko- Euskadi) per 7 a 0, mentre que en el segon la manca de concentració per una banda i el subestimar a Melissa Ambach (equip d’Àustria) per l’altra, li fa perdre el combat per 11 a 4. La austríaca ha estat, precisament, la subcampiona en aquest grup.

Josep Planella (júnior, ploma 51-55 kg.) no passa del primer davant Narcís Romaguera (Deportivo Zafrilla- València) per 4 a 3 en un dels pesos amb més competidors (30) i en que per fer or havia de disputar 5 combats. El banyolí ha sortit molt nerviós i ha anat encaixant de bon principi un marcador envers, peró a mesura de passar el temps s’ha tranquil·litzat, aconseguint empatar el combat a pocs segons del final. Malauradament el valencià ha imposat la seva veterania i ha pujat el punt que trencava l’empat pràcticament a les acaballes del combat.

Odette Quintana, dins el pes Olímpic (– 48 kg.), ha hagut de disputar lligueta. En el primer combat ha caigut davant la representant de Ucraïna, Yuliya Volkova després de empatar a 4 i perdre en el punt d’or. En el segon, Alison Pinteno de França, li ha barrat el pas a medalla al imposar-se a la banyolina per 0 a 3. Tot aquest revés, el treball realitzat per Quintana ha estat impecable. Ben situada i molt concentrada, potser li ha faltat un xic més de sort que reflectís realment la seva progressió, ja que s’ha vist a la nostra competidora amb molta seguretat i convicció sobre el tatami.