diumenge, 12 de setembre del 2010

Campionat d’Europa Sub-21. L’Últim Dia: Tres de Quatre


L’Equip espanyol al complert (Foto tkd2010.eu)

Avui diumenge s’ha tancat el Campionat d’Europa Sub-21 de Taekwondo, i conforme han avançat els dies, el combinat estatal s’ha posat les piles recuperant els podis perduts (sobretot els del segon dia de competició).

I és que en la quarta i darrera jornada de combats, la representació espanyola ha tornat a confiar amb les seves possibilitats i potencial aconseguint tres medalles més: Dos ors i una plata que sumades a les de la resta de dies dóna un total de 3 ors, 2 plates i 4 bronzes, uns resultats que superen els de l’any passat (2 ors, 1 plata i 7 bronzes).

Or per Sandra Lorenzo (+73 kg). La madrilenya s’ha tret l’espina de l’any passat en que va aconseguir la tercera posició i s’ha penjat el primer metall daurat del dia. Ha superat les preliminars a l’ alemanya Katharina Weiss per 1 a 0, en quarts s’ha desfet de la russa Olga Nagornaya per 17 a 10. En semifinals la ucraïnesa Marina Pelych no ha estat cap entrebanc (13 a 4). Final d’infart contra la turca Busra Yildiz en la que Lorenzo ha aconseguit l’or després de acabar el combat amb un ajustat 10 a 9.

Or per Francisco Deniz (+ 87 kg). Que ha guanyat al Bielorús Vitali Kliman per 10 a 7, al francès Mohamed El Yazadi per 10 a 0 i a l’alemany Florian Meyer per 1 a 0. En la final contra Volodymyr Zalogin (Ucraïna), el canari ha fet imposar el seu taekwondo guanyant per 13 a 9.

Plata per Elena Gómez (-63 kg). La catalana ha guanyat a la turca Cansel Deniz per 13 a 12 i a la ucraïnesa Aliya Mursalimova per 5 a 3, lamentablement Gómez ha caigut en la final contra l’alemanya Melda Akcan per 16 a 12.

Juan Mendez (-87 kg). El murcià no ha pogut superar els resultats de l’any passat en que va aconseguir el bronze i ha caigut en el primer combat contra el polonès Piotr Hatowsky per 5 a 6.

Amb aquests resultats, Espanya ha liderat el global per països en masculí davant de Rússia i Turquia (l’any 2009 es va aconseguir la tercera posició), tercera en el rànquing femení darrere de Turquia i Alemanya) (l’any 2009 es va quedar setens en femení) i segona en el global general darrere de Turquia i davant de Rússia (l’any 2009 es va quedar tercers).

Les Classificacions d’avui Diumenge AQUÍ.
Les Lliguetes amb els Resultats d’avui Diumenge AQUÍ.
La Classificació General per Països en Femení AQUÍ.
La Classificació General per Països en Masculí AQUÍ.
El Rànquing i Classificació General per Països AQUÍ.

Des de Taekwondo Banyoles també volem agrair a tots els particulars que ens han facilitat informació, destacant sobretot el programari actualitzat que ofereix Taekoplan, una web que moltes federacions ignoren sense apreciar les virtuts que ofereixen tant a afeccionats i familiars o sencillament al col•lectiu en general.

Campionat d’Europa Sub-21. El Tercer Dia.

El taekwondo espanyol al final ha sumat les primeres medalles en masculí. Després de dos dies de sequera, Raúl Martínez i José Andrade s’han penjat l’or i la plata respectivament  mentre que les fèmines han aconseguit dos bronzes més.

Medalla d’or per Raúl Martínez (-74 kg). Martínez ha guanyat en preliminars al moldau Igor Orlov per 16 a 2, tot seguit al rus Magomed Ibragimov per 13 a 7, en quarts al suís Flamur Zuberi per 9 a 6. La semifinal contra l’ azerbaidjanès Elvin Mammadov s’ha saldat amb un 10 a 6 a favor del valencià per acabar arrodonint i superant en la final al ucraïnès Vadim Belkin per 9 a 2.

Medalla de plata per José Andrade (-80 kg). Ha guanyat a l’ Alemany Florian Schaller per 11 a 9, al moldau Vladimir Sevciuc per 11 a 5, en semifinals al representant de Ucraïna Oleksandr Filippov per 12 a 9, però en la final, l’esperança anglesa en taekwondo, Aaron Cook, ha fet valer el seu bon moment i no ha donat opcions al gallec (5 a 13).

Medalla de Bronze per Eva Calvo (-62 kg). Que ha superat a la francesa Aline Dossougbete per 4 a 3 i a la turca Tugba Ucak per 15 a 6. La madrilenya no ha pogut disputar la final ja que la suïssa Nina Klaey l’ha superat per 5 a 7.

Medalla de Bronze per Raquel Menéndez (-67 kg), que ha passat les preliminars després de imposar-se a la polonesa Aleksandra Aniziewicz per 5 a 1 però la també ha caigut en semifinals davant la bielorussa Viktoryia Belanouskaya per 1 a 3.

Les Classificacions d’avui dissabte AQUÍ
Les lliguetes amb els resultats d’avui dissabte AQUÍ. 

Demà darrer dia de competició amb la participació del murcià Juan Mendez (-87 kg), del canari Francisco Deniz (+87 kg), de la catalana Elena Gomez (-73 kg) i la madrilenya Sandra Lorenzo (+73 kg).