dilluns, 1 de novembre del 2010

Campionat d’Europa 2010 per Equips. El Segon Dia.

Elena Benitez escortant a les Campiones d'Europa: Briguitte Yagüe, Estefania Hernandez, Tamara Good i Rosana Simón (Foto F.E.T.)

Espanya Campiona d’Europa per Equips. Primera en Femení i tercera en Masculí. 

Sorprenent. Aquest és el qualificatiu més adient que des de Taekwondo Banyoles creiem que descriu les evolucions de l’equip (sobretot el femení) desplaçat a Bakú (Azerbaidjan), on aquest darrer cap de setmana s’ha disputat la Copa d’Europa per Equips.

Començava el segon dia de competició amb la frenada a les aspiracions espanyoles en l’equip femení d’intentar superar a la potent Turquia. Les nostres esportistes s’han vist incapaces de imposar-se a les del país eurasiàtic i han caigut per un contundent 4 a 0: Brigitte Yagüe contra Sevde Mavi per 2 a 3, Estefania Hernandez contra Azize T. Sertcelik per 2 a 6, Tamara Good contra Nur Tatar per 0 a 3 i Rosana Simón contra Busra Yildiz per 0 a 3.

Cap de nosaltres podíem pensar, després d’aquest inici, el que acabaria succeint (temíem que això afectés negativament a la concentració necessària de cares a la resta de combats).

Perquè tot i aquest contratemps, l’equip femení ha aconseguit passar ronda al quedar segones de grup, i, esperonades per aquest revés, les noies han volgut demostrar qui són. Primer davant Suècia. Brigitte Yagüe ha guanyat a Hanna Zajc per 4 a 1, Tamara Good a Lie Kylborn per 4 a 3 i Rosana Simón a Karolina Kedzierska per 5 a 3.

El següent esgraó per intentar arribar a la final passava per derrotar a Ucraïna i les dones han donat l’alegria a la resta de la delegació al imposar-se a les representants d’aquest país: Brigitte Yagüe ha retornat a Ganna Soroka la derrota d’ahir i l’ha superada per 5 a 0. Estefania Hernandez ha guanyat en el punt d’or a a Iuliia Podolian desprès del 7 a 7, mentre que Tamara Good també ha superat en el punt d’or (4 a 4) a Dar'ya Yakovleva.

I la final. Qui s’ho podia pensar després de veure com havia començat el dia. No han estat casualitats. Senzillament s’han enfrontat les dues millors. Turquia tornava a estar al davant de les espanyoles. La diferencia és que aquesta segona vegada i amb la lliçó apresa, no s’han deixat sorprendre.
Les espanyoles s’han proclamat brillants guanyadores després que Yagüe (5 a 2), Hernandez (9 a 3) i Simón (7a 3) s’hagin desfet amb aquests marcadors de les seves rivals. Tamara Good no ha pogut treure’s l’espina del matí i ha caigut contra Nur Tatar per 3 a 6.

La decepció, vistes les expectatives del dissabte, ha vingut en l’equip masculí. Ha estat l’altra cara de la moneda. Després del gran paper d’ahir i seguint en la mateixa tònica en el primer dels seus enfrontaments, en aquest cas contra Dinamarca, la selecció masculina s’ha imposat per 3 a 1 gràcies als triomfs de Javier Marrón contra Romuald Philip Reyes per 4 a 3, Cesar Mari i Nicolas Garcia per no presentar-se els seus respectius contrincants, mentre que Jon Garca ha perdut en el punt d’or contra Zakaria Asidah.

Lamentablement i davant Rússia, s’ha girat la truita obligant a dir adéu a les aspiracions de continuar lluitant per aconseguir disputar la final.
I això després de que minuts abans, una de les favorites a priori, Turquia, caigués davant Alemanya.

Espanya ha deixat escapar una bona oportunitat seguint el mateix camí davant els competidors russos. Cesar Mari ha guanyat per 8 a 6 contra Vladimir Kim i Nicolas Garcia a Albert Gaun per 3 a 2. Javier Marrón ha perdut per 4 a 10 davant Ruslan Poiseev i Jon Garcia ha fet el mateix davant Arsen Tcinaridze per 3 a 1. Arribats a l’empat, Jon Garcia ha estat qui li ha tocat la responsabilitat d’aconseguir el passi, però el basc ha tornat a perdre, esfumant-se així qualsevol de les possibilitats de lluitar per la final.

No voldríem acabar sense destacar la participació del empordanès Javier Marrón. Tot i que la classificació en masculí (bronze) de l’equip pot semblar curta, seria injust no accentuar que el català ha guanyat tots els combats exceptuant el de Rússia.

Espanya ha encapçalat la classificació general per equips, en segona posició Rússia, tercera França i Turquia s'ha hagut de conformar amb la quarta.

No us podem oferir els enllaços amb les classificacions oficials ja que aquestes encara no s'han fet públiques. Tan aviat com surtin a la llum inserirem l'enllaç corresponent.