divendres, 30 d’abril del 2010

Campionats de Catalunya Cadet i Sub-21

Set dies després del Open d'Espanya, els catalans tenen altra gran cita obligada i per partida doble.

Es tracta dels campionats de Catalunya tant en categoria Cadet com en Sub-21 que, aquesta vegada, compartiran dia i lloc en la seva corresponent competició.

Finalment es va decidir que les dues proves se celebressin aquest 2 de maig, encara que potser i després d’aquest últim open de fa escassament una setmana amb la participació de molts esportistes, un pot pensar que s’ha deixat poc marge per als que han tornat tocats.

Però el calendari dóna poc marge ja que els respectius estatals d’aquestes dues categories estan programats per a finals de maig, cosa que obliga a deixar definida la llista dels qui aconseguiran la plaça per a poder participar.

Punt i a part, aplaudim el nou aire amb que la catalana s’ha implicat en els últims campionats, informant dels sortejos o lliguetes.

Amb molt bon criteri i continuant amb l’aposta per informar, la Federació Catalana torna a posar-se al capdavant de la resta de territorials amb aquesta publicació que, a la fi, tots els esportistes agraeixen.

Es recorda que el pesatge en Cadet serà de les 8 a les 9 del matí, mentre que el del Sub-21 serà de 9 a 10 .

Els horaris previstos i aproximats de competició són els següents:

Cadet: De les 9 a les 12 hores.
Sub-21: De les 12 a les 14 hores.

Com és habitual, el pavelló que acollirà aquestes dues proves és el poliesportiu de la Mar Bella de Barcelona.

Us deixem els enllaços per a facilitar-vos l’accés a la informació tot seguit.

Sorteig categoria Cadet AQUÍ.
Sorteig categoria Sub-21 AQUÍ.

dimarts, 27 d’abril del 2010

Campionat d'Europa Absolut. Els Escollits.

Ja s’ha sortit de dubtes i amb molta rapidesa la Federació Espanyola de taekwondo a fet pública a través del Blog “Alta Competición” la llista dels seleccionats que competiran en el pròxim Absolut d'Europa.

Queda poc menys de dues setmanes per a preparar els nostres competidors per a aquest important esdeveniment que tindrà lloc a St. Petersburg (Rússia) durant els dies 12 al 15 de maig.

Feta la tria dels pesos dubtosos aquest últim cap de setmana aprofitant la celebració de l’obert d'Espanya, els noms definitius dels competidors i el llistat facilitat és el següent:

FEMENÍ
-46 kg Elaia Torrontegui (Euskadi)
-49 kg Briguitte Yaguë (Balears)
-53 kg Rebeca Mariño (Galícia)
-57 kg Andrea Rica (Galícia)
-62 kg Estefanía Hernández (Galícia)
-67 kg Lua Piñeiro (Galícia)
-73 kg Sandra Lorenzo (Madrid)
+73 kg Rossana Simón (Canàries)

MASCULÍ
-54 kg Adrian Cifuentes (Canàries)
-58 kg Joel González (Catalunya)
-63 kg Javier Marrón (Catalunya)
-68 kg Cesar Mari Puertas (València)
-74 kg Cristian Seijo (Madrid)
-80 kg Nicolas García (Canàries)
-87 kg Jon García (Euskadi)
+87 kg Mikel Bernal (Euskadi)

Recordar també la celebració del Campionat d’Europa per discapacitats (Parataekwondo) els mateixos dies.
Espanya hi desplaçarà els següents esportistes:

Aitami Santana (Canàries)
Alex Vidal (Galícia)
Gabriel Amado (Extremadura)

Open d'Espanya 2010. Els Resultats

La vuitena edició de l'Obert d'Espanya 2010 dut a terme aquest últim cap de setmana, serà recordat i per a arrodonir la seva presència en els últims campionats, com una nova mostra de fermesa i clar futur dintre el panorama català.

Potser no tots els nostres representants i per diferents circumstàncies han pogut acompanyar-lo en l’èxit, però hi ha un esportista que últimament s’ha entossudit a donar-se a conèixer, i ho fa de la millor manera possible.

Ens referim a Alejandro Suarez: segur, ràpid, tècnic, fred, humil... ens falten adjectius per a qualificar la personalitat i qualitats que desprèn sobre el tatami. El canvi d’escenari del pavelló Pitiu Rochel al centre de Tecnificació d’Alacant no ha estat solament un bon talismà per a Suarez. Aquest canvi, degut en part a cobrir l'increment en nombre de participants també ha estat un bon revulsiu per a Javier Marrón, Pere Rodríguez i Nelly Bonnin.

Encetava la representació del gimnàs Javier Marrón que ha fet un pas molt important en la preselecció que s’ha dut a terme aquest dissabte per a clarificar la resta de components que participaran en el pròxim Europeu.
Javier ha superat per 6 a 4 a José Luís Mendez.

El següent obstacle passava per la Tècnica.
Àngel Tortajada i Nelly Bonnin en parella 2 no han pogut passar ronda classificatòria.
En individual Tortajada (Màster 1) tot i el gran paper realitzat no s’ha pogut classificar, però si Bonnin que dintre la categoria Màster 2 en femení, ha aconseguit una gran fita al penjar-se el bronze en una gran actuació.

El mateix dissabte i en combat, les dues representants en categoria sènior, Odette Quintana (mini mosca) i Malen Bonilla (Gall) no han tingut tanta sort i han perdut en preliminars.

Ja en diumenge tocava el torn per a la resta dels taekwondistes del Jan-Su.
En categoria cadet no s’han aconseguit medalles, encara que José Luis Lupiáñez (gall) s’ha quedat a les portes després de guanyar dos combats i perdre en el de medalla.
Alex Falgas, també en gall, ha caigut en el segon combat, mentre que en femení, Zaira Harinero (lleuger) ha seguit els mateixos passos de Falgas i Soumaya Belkhir (semi pesat) ha caigut en el primer.

En junior s’han aconseguit dues medalles. A l’or de Suarez se li ha de sumar el bronze de Pere Rodriguez (mini mosca), que s’ha hagut d’acontentar amb aquest metall després de caure davant el representant de alemania Kasem Ahmad.

Tal com apuntàvem anteriorment, Suarez (Lleuger) ha estat amb diferència el millor de tots. Lluitant sota la bandera de la selecció catalana i després de 5 intensíssims combats, Alejandro a superat en la semifinal i per un contundent 11 a 2 al mexicà Javier Omar i en la final al turc Emhra Incesu per 7 a 4 .

Destacar el paper de la resta del nostre combinat en Junior que no han pogut pujar al podi. Aaron Reyes (Ploma), Hèctor Caballero i Josep Planella (Lleuger), i Alassana Diarra (Semi mig) hauran d’esperar una altra oportunitat per a demostrar la seva vàlua.

Us deixem els diferents enllaços als resultats per categories publicats per la Federació Espanyola de Taekwondo tot seguit:

Classificacions Pumses AQUÍ.
Classificacions Cadet AQUÍ.
Classificacions Junior AQUÍ.
Classificacions Sènior AQUÍ.
Classificacions Copa del Món Iberoamericana AQUÍ. 

divendres, 23 d’abril del 2010

Open d’Espanya 2010. La Prèvia

Estem acostumats, però no per això ens deixa de sorprendre la poca informació la qual ofereix la Federació d’un esdeveniment que busca ser el referent i fer-se un nom en el taekwondo.
La responsabilitat que comporta aglomerar a tot el taekwondo mundial en un atapeït cap de setmana sembla que no sigui el suficient motiu per a ampliar les noticies que concerneixen a aquest gran esdeveniment.
A pràcticament poques hores del començament de la competició ens hem d’acontentar amb els horaris “estimatius” amb la situació de cadascun dels pesos, tatamis i dia de competició en la modalitat de combat.

Us deixem els enllaços de que disposen fins a ara.
Dissabte, Sènior Cadet AQUÍ. 
Diumenge cadet AQUÍ.
Diumenge Sènior AQUÍ.
I la Tècnica AQUÍ. 

dijous, 22 d’abril del 2010

Open d'Espanya: El Compte Enrera

Comença el compte enrere amb tot el taekwondo mundial esperant impacient, quins països estaran aquest cap de setmana a Alacant i, el més important, en quines xifres de participants es quedarà aquest Open.
Contra la mare naturalesa no es pot ni anar ni competir, i després de la sorprenent erupció d’un volcà de nom impronunciable a Islàndia (Eyjafjalla), els maldecaps que ha provocat en tot el món també passa factura a aquest Open.
I és que si alguns països han pogut arribar amb penes i treballs a la península anticipadament, intentant evitar-se d’aquesta manera més problemes, altres nacions o equips ja han confirmat la seva absència.
Tot i que avui ja s’ha comunicat que a partir de demà dijous s’obrirà pràcticament tot el corredor aeri (exceptuant alguns casos molt concrets i puntuals), la crua realitat es que la tornada a la normalitat no serà qüestió d’hores.
D’això ja n'és conscient la FET, que a dos dies vista del inici del Open, encara no té molt clar en qui finalment es pot comptar.
Seguirem expectants les dues preocupacions que avui ens tenen en suspens: La primera són les noticies oficials que afectin directa o indirectament a aquesta prova, sempre que, lògicament, la federació com a entitat organitzadora, informi sobre qualsevol incidència o novetat.
La segona el plànning de la competició: dies, pesos, categories, pistes...en que finalment competiran els esportistes, tant en tècnica com en combat.

Nota de la redacció: Tot i aquesta manca d’informació, us recomanem que visiteu taekwondo Arrigorriaga per assabentar-vos de les darreres i últimes noticies que poc a poc van surtin a la llum pública.

divendres, 16 d’abril del 2010

Nou Reglament de Competició.

Va Sortir publicat aquest passat mes de març, però només en anglès i coreà.
Publicat primer per la WTF i tot seguit per la ETU, aquesta ha estat qui finalment ha donat a conèixer que es disposa ja de la traducció, després d’un mes d’espera i gràcies al treball fet per dos àrbitres gallecs.

Per la complexitat que la morfologia i la sintaxi que cada llengua té ens fessin interpretar-les malament, agraïm enormement el treball fet per Maria Bautista Maestre i Jorge Rodríguez Longueira.
La implicació i treball realitzats per a facilitar-nos a tots la lectura i comprensió d’aquestes noves i actualitzades normes per a les competicions mereixen la nostra sincera gratitud.

Us deixem l’enllaç per accedir al document en Pdf que la ETU ha fet públic avui divendres 16 d’abril AQUÍ.

dijous, 15 d’abril del 2010

Canvi de Pesos en el Sub-21.

La Federació Catalana de Taekwondo ha donat a conèixer els canvis en alguns dels pesos dins la categoria Sub-21.

Segons llegim en la nota oficial:

“Us informem que la Federació Espanyola de Taekwondo a proposat a la ETU un canvi de pesos pel Campionat d’Espanya Sub-21, i és per això que els nous pesos que regiran pel proper Campionat de Catalunya Sub-21 del dia 2 de maig, seran els detallats :”

Podeu accedir a la noticia original AQUÍ. 
I a la Circular AQUÍ.  

SOLOTKD: Nova Web de Taekwondo

De fet, ja fa 4 mesos que ha sortit a la llum, però l’hem descobert fa poc.

Us convidem que passeu per SOLOTKD, una nova Web que segons els seus creadors, ha nascut amb la idea de fomentar la pràctica del taekwondo i de divulgar la informació que genera un ampli col·lectiu.
Ens ha alegrat molt la seva posada en escena i més si en ella es troben notícies tant interessants com les que fan referència als nous protectors electrònics Lajust.

Des d’aquestes línies felicitem a SOLOTKD per apostar amb fermesa i amb il·lusió per una nova eina que ens ajudarà a buscar i ampliar el ventall d’informacions que tots desitgem sobre el Taekwondo.

La Web de SOLOTKD AQUÍ.
La notícia sobre LaJust AQUÍ.  

Nota: Inserim també l’enllaç corresponent de SoloTkd en la barra lateral esquerra d'aquest Blog i dins l’apartat de “les altres Webs de taekwondo” .

dimecres, 14 d’abril del 2010

Belgican Open 2010. Els Resultats

No entenem encara que Espanya no hagi pres part en aquest prestigiós open.
Hi ha coses que eludeixen la lògica i més després de llegir en el llistat dels pròxims premis nacionals que “Segons la classificació de potències esportives elaborada pel CSD en què només es tenen en compte les categories olímpiques, Espanya va ocupar el 1 º lloc el 2009”.

No es pot deixar escapar l’oportunitat de justificar precisament això, a part que es desaprofiten aquests esdeveniments per a sumar punts dintre el rànquing.

A part de la importància que suposa el participar per a escalar posicions, creiem tant en la conveniència de continuar preparant-nos per a la gran cita que és el pròxim europeu, com també en l’obligació moral que comporta ser dels privilegiats països capdavanters en el taekwondo.
Com màxima potència a Europa i com exemple d’esport per als altres països no trobem justificada aquesta absència.

Diferents Blogs s’han fet ressò del Open de Bèlgica.
Us convidem a que els visiteu per assabentar-vos de les classificacions i resultats que també podreu obtenir si entreu dins la pàgina oficial belga.

Taekwondo Arrigorriaga AQUÍ.
Escuela de Taekwondo Castejón AQUÍ.
Blog Club Taekwondo Valladolid AQUÍ.
Les lliguetes amb les classificacions des de la Web oficial AQUÍ. 

diumenge, 11 d’abril del 2010

Premis Nacionals 2009

La Federació Espanyola de Taekwondo ha fet públic a través de la seva pàgina la relació de premiats que han destacat aquest 2009 en diversos àmbits del taekwondo. 
Per a evitar suspicàcies, no entrarem a valorar si aquesta llista és la que s’ajusta més a la realitat, ja que això és discutible i entra dintre la lliure determinació que ens ofereix el propi pensament de qualsevol de nosaltres. El que si creiem és que si podien haver estat representades les il·lusions i esforços que molta gent des de l’anonimat informa diàriament sobre aquest esport.

Lògicament ens referim al treball que la xarxa de Blogs de tot l’estat Espanyol ha aconseguit realitzar durant aquest últims anys. El servei que ofereixen s’ha traduït en implicació, convidant i obrint les portes a tot el món en col·laborar, participar i informar d’un esport que fins ara, escasses informacions i referències sobre campionats es trobaven a través de la Web.

Aquesta reciprocitat i correspondència només demostra que els Blogs són actualment, un dels veritables referents obligats per a tots els que vulgui estar informats.

Des de Taekwondo Banyoles, no ens avergonyim de defensar i postular-nos en aquesta creença i emplacem que el pròxim any, la Federació espanyola prengui nota d’aquesta realitat que ha aconseguit arribar a totes les llars, des del competidor més petit a l’entrenador més veterà, donant finalment més nom i rellevància al Taekwondo.

Us deixem la llista dels guardonats que rebran el premi el divendres dia 23 d’abril durant el sopar de gal·la previ al open d'Espanya:

Als mitjans de comunicació social que més atenció han donat a la difusió i promoció del taekwondo l’any 2009:
Mitjà Escrit al Diari AS: Per la difusió i promoció durant l’any 2009 del Taekwondo en general i en especial de l’open Internacional d'Espanya (16 pàgines) i del Campionat del Món absolut.

Mitjà Audiovisual a TVE: Per la difusió de l’actuació dels esportistes espanyols en el Campionat del Món absolut 2009 a TVE 1, TVE 2 i Teledeporte, en franges horàries de màxima audiència.

Mitjà internacional a Mastaekwondo.com: Per la difusió i promoció internacional del taekwondo espanyol en tots els àmbits: clubs, federacions territorials i federació espanyola.

A la Federació Autonòmica que millor ha promocionat el taekwondo l’any 2009:
Federació de Galícia:
• Campiona d’Espanya per a equips Sènior.
• Organització del campionat d’Europa Sub-21.
• Campiona de la Copa del Rei per equips.

Al Club que més s’ha distingit i destacat en la promoció del Taekwondo 2009:
A.R.A. Taekwondo Alcobendas – Tortosa:
Mèrits aconseguits l’any 2009:
• 1 medalla Campionats d'Europa, 7 en Campionats d'Espanya, 5 a Open ETU classe A, 6 convocats per la FET Open classe A, 15 convocats per concentracions equip nacional.
• 3 premis en la Gala de l’esport de la Comunitat de Madrid, 8 premis Gala de l’esport d'Alcobendas, 1 Premi Grada Nord.
• Club organitzador a Alcobendas de l’open Internacional Comunitat de Madrid 2009, Open Internacional d'Alcobendas 2009, 100 hores de l’esport d'Alcobendas 2009, Copa del Rei 2008 i Ct. Espanya Sènior 2007 (Tres Cantos).

El dirigent esportiu més destacat en la promoció del Taekwondo l’any 2009:
Juan Luís de Torres Sandemetrio:
• Directiu de la Federació Valenciana, per la col·laboració en esdeveniments nacionals i internacionals organitzats en la comunitat valenciana.

L’esportista masculí més destacat l’any 2009:
Joel González:
• Campió del Món absolut.
• Campió d’Europa Sub-21.
• Campió de la copa del mediterrani.

Menció d’honor:
Nicolás García Hemme:  
Subcampió del Món absolut.
Javier Marrón:  
Medalla de bronze campionat del Món absolut.

A la esportista femenina més destacada a l'any 2009:
Rosana Simón: 
Campiona del Món absolut.
Brigitte Yagüe:  
Campiona del Món absolut per 3 ª vegada (millor esportista femenina de la història del taekwondo mundial).

Menció d’honor:
Estefania Hernández García:  
Medalla de bronze campionat del Món absolut, medalla d'or Universíada (1 º or espanyol en combat en una universíada).
Andrea Rica:  
Medalla de bronze campionat del Món absolut.

Al esportista masculí de Pumse més destacat l’any 2009:
Mikel Martínez:
• Medalla d’or Universíada parella mixta.
• Medalla de plata campionat Món parella mixta.
• Medalla de bronze Universíada individual.
• Medalla de bronze campionat d’Europa parella mixta.

Menció d'honor:
Martiniano Ramos:
• Campió d’Europa individual.
• Medalla de bronze campionat del Món individual.

A la esportista femenina de Pumse més destacada l'any 2009:
Maria Angeles Urmeneta:
• Medalla d’or campionat del món individual (per 2 º vegada consecutiva).
• Medalla de plata campionat d’Europa individual.
Laura kim: 
• Medalla d'or Universíada individual (1 ª medalla d’or per Espanya en una universíada).
• Medalla d’or Universíada parella mixta.
• Campiona d'Europa individual.

Menció d’honor:
Celia Calderón:
• Medalla de plata campionat del Món parella mixta.
• Medalla de bronze campionat d’Europa parella mixta.

Al esportista de Para-Taekwondo més destacat l’any 2009:
Aytami Santana:  
1er. Campió del món Para-Taekwondo de la història.

Menció d’honor:
Alex Vidal:  
• Subcampió del Món Para-Taekwondo.
Gabriel Amado:  
• Subcampió del Món Para-Taekwondo.

Al àrbitre que millor i més ha col·laborat en activitats nacionals durant l'any 2009:
Bonifacio Sánchez.

Al àrbitre que millor i més ha col·laborat en activitats internacionals durant l'any 2009:
Pascual Palos.

Al Tècnic esportiu que més s’ha distingit durant l’any 2009:
Equip tècnic del campionat del Món absolut :
• L’any 2009 es van aconseguir els millors resultats de la història del taekwondo espanyol en un mundial (3 ors, 1 plata i 3 bronzes).
• Durant 3 dies (dels 5 que dura el mundial) Espanya va ser líder en el medaller.
• S’ha aconseguit la diferència de punts més petita pel que fa a corea de la història que només ens va superar per 2 medalles (9 de corea i 7 d’Espanya).
• Segons la classificació de potències esportives elaborada pel csd en què només es tenen en compte les categories olímpiques, Espanya va ocupar el 1 º lloc el 2009.
• L’equip tècnic del mundial va estar compost per:
Director Tècnic: Jesús Tortosa.
Entrenadors: Elena Benítez, Francisco Martín i Jesús Benito.
Tècnics de suport : Marco Carreira, José Jesús Márquez i Rafael Alcázar.
Psicòloga: Patricia Lillo.

Menció d’honor (categoria Pumses):
Jesús García Artola.

A l’entitat comercial o empresa que més ha col·laborat durant l’any 2009:
Daedo:
• Patrocinador oficial de la FET des de fa 20 anys.
• Col·laborador en tots els esdeveniments nacionals i internacionals realitzats per la FET el 2009.
Korean Tourism Organization:
• Col·laborador en tots els esdeveniments nacionals i internacionals realitzats per la FET el 2009.

Al organisme oficial que més ha col·laborat amb el taekwondo l’any 2009:
Concello de Vigo.
• Per la col·laboració amb la FET i l’extraordinària organització del campionat d’Europa Sub-21.
Residència Joaquin Blume de Madrid:
• Pel suport donat en totes les concentracions realitzades per la FET a la residència Joaquim Blume i Car de Madrid durant l’any 2009 (junior, sènior, cadet, universitaris i Sub-21).

Premi reconeixement a la trajectòria:
Lee Young Woo:
• Mestre introductor del taekwondo a Espanya des de l’any 1970.
• Col.laborador amb la FET des de l’any 1980.
• Responsable de les relacions internacionals de la FET des del 2005.

Medalla al Mèrit Esportiu:
Medalla d'or:
Luís Carlos Ovejero Gutiérrez.

Medalla de Plata:
José Jesús Márquez.
Ramon Gui Roca.
José Santiago Bueno.
Miguel Pérez Otín.

Medalla de Bronze:
Gines Rodríguez Ortiz.
Francisco José Martín Varela.
Cha Kgun Young.
Miguel Calzada Alonso.
Juan Manuel Bartomeu Ribas.
Pedro Latorre López.
Ildefonso Rubio Sanjuan.
Antonio Martínez Oliver.
Bernardo Fidalgo Pérez.
Luisa Arnanz Vecina.
Amparo Dols Nacher.
Francisco S. García Rodríguez.
Muriel Bujalance.
Belén Asensio.
Ibonne Lallana.
Aitziber Los Arcos.
Rosendo Alonso.

Podeu llegir la Noticia Original AQUÍ. 

divendres, 9 d’abril del 2010

Belgican Open 2010

Qui es pensava que aquest mes d’abril hauria un parèntesi en les competicions estava molt equivocat.

Després de començar-lo l’Open de Iran, el relleu l’agafa un altre dels clàssics a Europa. Com molts haureu deduït, es tracta de l'Obert de Bèlgica en la seva 31 edició, una xifra que ho diu tot i que molts dels campionats que es celebren en el vell continent voldrien tenir sobre les seves esquenes.

Com és habitual, la ciutat de Herentals acollirà aquesta prova en la qual 712 participants juniors i sèniors de diferent països de tot el món que ja han confirmat la seva presència. No és el cas d’ Espanya, que aquest any estarà absenta de representació oficial en aquest campionat.

Recordar també que està classificat com classe A per la ETU i com a tal és puntuable dintre el rànquing de la World Taekwondo Federation.

Us deixem l’enllaç a la Circular AQUÍ.
La Llista de Participants i Països AQUÍ. 

dijous, 8 d’abril del 2010

Mals resultats a Iran

El combinat espanyol torna a casa amb les mans buides després de dos dies de competició.
Cap d’ells ha pogut passar de quarts i deixen el dubte al equip tècnic de la federació el definir finalment qui són els que opten a la plaça que els permeti competir en el proper Absolut d’Europa.

-54 kg Samuel González ha guanyat en vuitens a Ebrahim Abdulhameed (Bahrain) caient en quarts contra Farhad Salimi (Iran), mentre que Adrian Cifuentes no ha pogut amb l’iranià Reza Safari.

-58 kg José Francisco Ramírez ha guanyat el primer combat a l’ azerbaidjanès Heesung Lee perdent tot seguit davant Bashar Abukaf (Jordània).

-63 kg José Luis Mendez ha guanyat en preliminars a Sabah Eidan (Iran) però el francés Barclais Steven li ha impedit el pas a semifinals. Javier Marrón no ha passat ronda després de caure contra l’iranià Davoud Abdolrezaie.

-68 kg Cesar Mari ha caigut en preliminars contra Seyed Navid Sajadi (Iràn) mentre que Eric García després de superar a Manai Amine (FRA) ha perdut en quarts contra Farshad Foroughi Kia (Iran).

I finalment en -74 kg, Cristian Seijo a caigut davant l’iranià Meisam Ghahrenanlou i Raul Martinez ha fet el mateix contra el rus Magomed Ibragimov.

Iran, país amfitrió ha estat intractable. La prova està en que ha quedat primera en la classificació per equips després de copar amb 6 ors els 8 possibles. Azerbaidjan, França, Afganistan, Rússia i Jordània han estat, per aquest ordre, les que l’han seguit en el còmput general.

Podeu accedir a la Web iraniana per consultar les lliguetes AQUÍ.
Les Classificacions per Equips AQUÍ.
 

dilluns, 5 d’abril del 2010

L’Obert de Iran tindrà representació Catalana.

Javier Marrón ha estat inclòs en la reduïda llista de la selecció espanyola de taekwondo per a participar en el proper 22 Fajr Open que tindrà lloc a la capital de la república islàmica de Iran.

Serà a partir d’aquest dimarts dia 6 i dimecres 7 d’abril on el combinat masculí espanyol lluitarà pels punts que atorga la WTF en aquest campionat en un del països on aquest esport ha crescut més en els darrers anys.
 
Els seleccionats són:
-54 kg Samuel González i Adrian Cifuentes (Canàries)
-58 kg José Francisco Ramírez (València)
-63 kg José Luis Mendez (Balears) i Javier Marrón (Catalunya)
-68 kg Cesar Mari (València) i Eric García (Canàries)
-74 kg Cristian Seijo (Madrid) i Raul Martinez (València)

En altre àmbit, destacarem que Espanya no desplaça a cap representant femenina en aquest Open, cosa que de fet no ens estranya veient la indiferència, la manca de drets i d’igualtat que tant l’estat com l’islam tracta a les dones. Aquest open no se’n escapa i la mostra d’aquesta discriminació la tenim en el fet de que els homes competiran en el Taekwondo House Gymnasium mentre que les dones ho faran en el Kabkanian Gymnasium.

Us deixem l’Enllaç a la seva Web
AQUÍ.
I a la Circular
AQUÍ.


diumenge, 4 d’abril del 2010

El Pla ADO amb el Taekwodo

Dos Catalans aconsegueixen la Beca del Pla ADO, Joel González amb 60.000 euros i Javier Marrón amb 12.000.

La seu del Comitè Olímpic Espanyol va acollir aquest passat 25 de març la Junta Directiva del ADO, presidida pel president del COE, Alejandro Blanco i el Secretari d’estat per l’esport, Jaime Lissavetzky, per aprovar el llistat de Beques per a l’any 2010.

El programa ADO tindrà un finançament de 10,6 milions d’euros per a l’any 2010, xifra que suposa un increment al voltant del 13% en relació amb l’anterior (9,4 milions), i repartirà 455 beques de les que 98 seran per a entrenadors (l’any 2009 varen ser per a 65 d’ells), segons va acordar la junta directiva de l’associació d’esports Olímpics.

Els esforços dels esportistes i els seus magnífics resultats aconseguits aquest any, han fet que la quantia de les seves beques s’incrementin. Esports com "Bàsquet femení, handbol femení, Judo, Natació, Piragüisme, Rem, Taekwondo i Vela, han estat els esports que més han destacat, de manera que la quantia de les seves beques també ho han fet", segons va explicar Jaime Lissavetzky.

Per la seva part, Alejandro Blanco va destacar que "dels 357 esportistes, 210 tenen medalla olímpica o diploma, el que vol dir que es troben entre els vuit primers del món. Són, en definitiva, els millors paràmetres per mesurar l’èxit de l’esport espanyol. Hi ha resultats consolidats i plans especials per consolidar aquests resultats"

Lissavetzky i Blanco han explicat que el Consell Superior d’esports (CSD) ha hagut de fer per primera vegada aquest any "un finançament addicional de 520.000 euros per arribar a la xifra total de 10,6 milions i poder complir els compromisos del programa ".

S’han detallat que de les 455 beques, 239 són les anomenades "Beques Criteri", que s’aconsegueixen en funció de les medalles, diplomes olímpics o mundials i que suposen el 75,5% del pressupost d’aquest any (al voltant de 8 milions d’euros).

A més, també el ADO contempla 118 'Beques especials' per arribar al total de les 455 , el 56 per cent destinades a homes i el 44 per cent a dones, "amb el que gairebé arribem la paritat entre els dos sexes”, va especificar el secretari d’estat per a l’esport en la seva roda de premsa.

Les beques per a 2010 mantenen les mateixes categories que el 2009:

M per medallistes amb les següents quantitats:

M1 60.000, M2 50.000 i M3 45.000 euros.

D per als diplomes amb 5 opcions:

34.000 (D1), 30.000 (D2), 27.000 (D3), 24000 (D4) i 20.500 (D5) euros respectivament.

Les beques RÀNQUING (per als situats entre els deu primers llocs de classificacions mundials) aportaran 19.000 euros, les B (per als diplomes que no hagin obtingut resultats en l’últim exercici) 17.000, les C (per als no inclosos en el programa que hagin aconseguit classificar-se per competicions) 15.000 i les especials E de 12.000 euros.

En esports de participació simultània, la beca màxima serà de 40.000 i la mínima de 9.000. En els d’equip, l’ajuda més gran serà de 30.000 i la menor de 9.000.

A més de González (M1) i Marrón (E), el taekwondo ha sumat les següents beques: Rosana Simón i Brigitte Yaguë (M1), Nicolas García (M2), Andrea Rica (M3) i Estefania Hernández (E).

L’Enllaç al Llistat Complert de les Beques ADO 2010 AQUÍ.