dimecres, 7 d’octubre del 2009

La Crítica no Desitjada:

Continuen els tira i afluixa entre la E.T.U. amb el Sr. Pragalos al capdavant i la WTF.
Si complicades eren fins a ara les relacions entre els dos estaments i agreujades durant tot aquest darrer any per l'aposta diferent dels uns i els altres pels protectors electrònics, la decisió del màxim representant europeu de rematar aquesta situació presentant-se a les eleccions de la mundial obria altre front de lluita que potser pocs esperàvem que acabés així.

La seva retirada de la cursa electoral ha estat digne de qualsevol “culebró” polític (ara que estan tant de moda). Les acusacions i excuses fetes després sobre el tràfic d'influències i suborns a través de la web oficial europea el 28 de setembre passat, ha obert la caixa dels trons en aquest esport. De fet, la mundial no han trigat molt en respondre-li (el dissabte 3 d’octubre), però per la lògica quantitativa que veiem al rerefons, no ens sorprèn la reacció ni dels uns ni dels altres ja que tots lluiten pel pa que mengen (o dita d'altra manera, per la cadira del poder).

El privigeli (digui's sou, benefici, influències...) que genera estar al capdavant de qualsevol institució és motiu suficient per a lluitar feroçment per a aconseguir estar dalt. Això ho veiem diàriament en tots els àmbits i, malauradament el taekwondo tampoc se’n escapa.

Perquè, no ens enganyem, la filosofia dels valors de l'honor, humilitat, respecte, cortesia, integritat.... que teòricament són vàlids per a tots i tothom (no només en aquest esport), haurien de ser precisament font d’exemple, protegits i defensats primer de tot pels nostres dirigents, i, reflectits tot seguit a la resta. Lamentablement sembla que només ens siguin vàlids i aplicables a uns quants.

La lluita pel poder és fratricida, i el desgast que comporta acaba repercutint sempre en el col·lectiu, per això les acusacions del Sr. Pragalos han d'estar molt bé fonamentades i amb proves per a evitar una guerra interna d'interessos i acusacions que acabin desgastant la cara el taekwondo.

Ni ells són Déus, ni nosaltres uns dimonis. Sobre el carro on anem tots, ens juguem més que el futur d'un esport. Ens juguem el concepte, el model, la simbologia, el sentit, l’ esperit i sobretot el respecte perquè, al pas que anem, no quedarà cirurgià que pugui arreglar aquesta distorsionada mala imatge que realment no es correspon ni volem per al taekwondo.

Els enllaços (en anglès):

La Carta del Sr. Pragalos AQUÍ.
La Resposta de la W.T.F. AQUÍ.

* Nota: Podeu traduir els textos utilitza’n el Google Traductor disponible AQUÍ.