dimecres, 20 de maig del 2009

1er. Trofeu Federació Catalana de Taekwondo

Torna un clàssic amb nou format.

El Campionat de Catalunya Joves Promeses ha quedat aturat en la seva XXI edició i ha donat pas a una nova aposta per part de la Federació Catalana al continuar el clàssic peró amb nou format i nom.

Aquest diumenge 24 de maig s’estrena a Barcelona el 1er TROFEU FEDERACIÓ CATALANA DE TAEKWONDO amb la particularitat de dividir la prova amb dos grups depenent del cinturó. Per un costat el grup I està enfocat per els cinturons grocs, taronges i verds, mentre que el grup II és per als cinturons blaus, marrons i negres.

La federació aposta per aquest nou format per facilitar, entre altres, l’entrada a les competicions als qui han començat un xic tard en el Taekwondo i també per donar la oportunitat a que continuïn desenvolupant i creixent amb experiència tant a ells com als qui practiquen aquest esport des de fa més temps.

L’antic joves promeses, ara Trofeu Federació Catalana de Taekwondo, es una prova en que hi poden participar tots els majors de 14 anys, peró per evitar, entre altres, el desfasament entre els competidors més veterans o experts, s’ha pres la decisió (creiem encertada) de no permetre participar ni en masculí ni en femení els que compleixen amb el següent:

No podran participar els competidors que els dos últims anys hagin aconseguit medalla a:

MASCULINS: Campionats de Espanya, Catalunya, Absolut, Trofeu Generalitat, Ciutat de Barcelona, Sub-21 i els ors del Catalunya Junior.

FEMENINS: Campionats d’Espanya. Ors i Argents de: Catalunya Absolut, Trofeu Generalitat, Ciutat de Barcelona, Sub-21 i els ors del Campionat de Catalunya Junior.

L’altra notícia rellevant es que els participants en aquest campionat seran dels primers privilegiats en poder provar i competir amb els nous Protectors electrònics de la marca DAEDO. Com molts de vosaltres sabeu, estan en fase de homologació per part de la federació mundial de taekwondo i s’ha recomanat la seva utilització en campionats nacionals i internacionals “no oficials” per a poder aconseguir aquesta acreditació.

Aquest protectors son, precisament, els escollits per la propera Copa del Rei a Torrelavega (Cantàbria) a celebrar la primera setmana de juny.