dilluns, 2 de març del 2009

1 ANY !!!!

Avui es un dia especial. Era el 02 de març del 2008 quan vam iniciar aquest projecte sense saber fins a on ens portaria ni la seva durada, però amb convicció i sobretot molta il·lusió aquí continuem.

Després de mesos de intents i provant diferents possibilitats, tant com pàgines Web o altres tipus i formats de Blogs, la nostra poca formació en aquest camp ens va fer decidir per una cosa senzilla i pràctica però que alhora fos funcional. D’ aquesta manera i sense cap mena d’ experiència va néixer per tots vosaltres TaekwondoBanyoles.blogspot.com

La base i l’ esperit de tot això va ser per recolzar i donar suport als nostres competidors i, tot seguit, per omplir el buit informatiu que genera un esport tant minoritari com el nostre a la nostra comarca. Varem néixer sense gaires pretensions, conscients de que exceptuant a la gent del club pocs sabrien de la nostra existència. Coneixedors també de que la utilització de la nostra llengua era un altra petit entrebanc que limitava a que altra gent d’ altres idiomes poguessin saber de la nostra comesa.

Des de la nostra humil pretensió, ha estat un any de constants esforços i algun que altra maldecap, però alhora hem continuat aprenent, consultant i coneixent a altres blogcaires, tant personalment (gràcies Sergio per la teva ajuda i complicitat) com en la Web. A la fi, tots amb el fons del mateix objectiu: Compartir i mostrar els mateixos gustos i inquietuts per aquest esport. Aquesta potser també ha estat una de les claus perquè Taekwondo Banyoles també tingui els seus seguidors fora de Catalunya. Les eines de traducció integrades en el Blog ha ajudat a aconseguir-ho.

Així doncs, agrair els ànims i col·laboracions d’altres clubs i Blogs de la geografia espanyola i, sobretot a tots vosaltres que ens aneu visitant. Sabem que tenim molta feia, però això és precisament el que ens anima a pujar el llistó i superar-nos cada dia un xic més, ampliant el ventall de la informació i incloent qualsevol noticia tant a nivell nacional o mundial que d’una o altra manera o influeixi en els nostres esportistes i en la seva actitud alhora de competir.

Esperem que seguiu visitant-nos, confiant en Taekwondo Banyoles i en el seu esperit, i ja sabeu que com sempre estem oberts a tota mena de participació i col·laboració per informar i donar a conèixer aquest esport tant extraordinari: el Taekwondo.

Rebeu una cordial salutació i moltes gràcies per tot aquest any de confiança.

Bones sensacions generals al Pilar de la Horadada

Així es com podem definir l’experiència de fer un previ amb les seleccions de Madrid, Murcia, Valencia, Navarra i Catalunya de cares a afrontar el proper campionat d’Espanya a celebrar amb molta probabilitat a la ciutat valenciana de Calpe.
El primer Intercomunitats celebrat a aquesta ciutat del sud de la província d’Alacant ha deixat clar que Catalunya pot afrontar amb forces garanties el proper estatal, al quedar classificada primera per equips tot i que alguns dels resultats obtinguts no son el veritable reflexa del que s’ha viscut en les pistes.
Tot i utilitzar els protectors electrònics (per a molts de nosaltres els qui tindrien que salvar de les incongruents i inexplicables decisions arbitrals), aquests continuen estant subjectes i condemnats a dependre en part del punt de vista del àrbitre, continuant tenint aquets massa força alhora de inclinar la imparcialitat en els combats. Es en aquest punt quan ens plantegem un altra cop que molts d’ells necessiten un urgent reciclatge per posar-se al dia ja que queda palesa, la desil·lusió que representa utilitzar un sistema automàtic de puntuació si a la fi l’àrbitre pot fer i desfer a la seva conveniència qualsevol acció en el tatami.
L’exemple l’ha patit l’Anna en el primer combat on les continuades decisions arbitrals a favor de la representant de Murcia Marta Buendia han perjudicat sistemàticament a la banyolina, però aquesta, a escassos segons de finalitzar el darrer assalt i quan el marcador reflectia un 2-5 a la contra, ha aconseguit arribar al cap de la contrincant posant l’empat en el marcador. En el punt d’or, tot i donar la puntada ella, inexplicablement el punt a pujat a la contrincant, perdent així el primer dels combats. Amb l’orgull tocat, la banyolina no s’ha vingut avall i en el segon ha superat per un contundent 11 a 1 (el sistema de competició era de lligueta) contra la representant de Madrid, Lucía Sánchez. Planella s’ha hagut de conformar amb la tercera plaça en la seva categoria.

La competició s’ha desenvolupat en el Pavelló Municipal d’ esports d’aquesta localitat. S’han adequat 3 pistes amb protectors electrònics Adidas (els que s’utilitzaran en els d’ Espanya) i la durada del campionat ha estat de pràcticament de 6 hores.