dimarts, 10 de febrer del 2009

Campionat d' Espanya Junior 08-02-2009

Tot i no poder-se classificar cap banyolí per el Campionat d’ Espanya Junior de Vila-seca, no em pogut deixar escapar la ocasió de desplaçar-nos fins a aquesta localitat de la costa tarragonina aprofitant la proximitat de la mateixa.
Ens hi hem decidit per poder gaudir de la prova estatal i veure futures promeses en aquest esport, però sobretot per fer costat i donar suport als dos germans de Darnius del gimnàs Jan-Su de Figueres que si han pogut obtenir la plaça per participar en aquesta prova.
La Cristina Suárez (ploma) i el seu germà Alejandro (lleuger) han tingut sort diversa i ens han ofert tant la cara com la creu sobre el tatami.
Si Cristina ha caigut davant Euskadi per 2 a 1 en un combat força espès, amb que em notat massa que la tàctica adoptada l’incomodava durant tot el combat, el seu germà Alejandro a fet tot el contrari.
Tot i no haver aconseguit en la final l’or davant el rosinc Mario Aguilar (actualment becat en el Car de Murcia i membre també de la selecció catalana), Alejandro ha anat creixent en cada un dels tres primers combats, demostrant l’impressionant moment de forma en que es troba sent una de les més fermes promeses de Catalunya en el taekwondo.
Si totes les apostes apuntaven a Aguilar (en el seu darrer junior) en la final, nosaltres també confiàvem en que Suárez ho aconseguiria, i així ha estat. Primer Andalusia (8 a 3), després Astúries (7 a 0) i finalment Galícia (12 a 5) no han pogut frenar el pas ni el ímpetu d’ Alejandro en la lluita cap al or en la única final catalana de tot el campionat que els dos competidors ens han regalat.
Això ens ha deparat un gran combat entre els dos representants de Catalunya en que a primat sobretot el respecte mutu i en que tot i aguantar molt bé el primer assalt, en els dos restants (2 a 9) la experiència de Mario ha prevalgut sobre la del jove de Darnius, havent-se de conformar Alejandro amb una plata amb cert regust a or.
En el global de la selecció catalana desplaçada a Tarragona, s’han aconseguit en masculí 1 or i en femení 3, 1 plata tant en masculí com en femení i 1 bronze en masculí i tres en femení. Catalunya ha obtingut la medalla de plata en el general per equips en femení.
La nota negativa ha estat la elecció del pavelló per acollir una prova d’aquestes característiques. Apart de que els prop de 350 competidors s’han vist obligats a estar pràcticament apilonats en un dels laterals de la pista, la quantitat de públic que ha assistit en el campionat ha propiciat que durant moltes estones del dia l’ aforament estigués preocupadament sobrepassat provocant el malestar de molts pares i públic en general. Desitgem que la federació prengui nota de cara a altres campionats i els emplacem a que intentin evitar situacions com les que varem tenir que aguantar amb molta paciència i resignació tots els assistents.