dilluns, 12 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo. Copenhaguen 2009

Aquesta setmana comença el somni desitjat per a tot esportista: Del 14 al 18 d'octubre té lloc a Copenhaguen el Campionat del Món de Taekwondo i molts estarem pendents del que facin els representants espanyols desplaçats a la capital danesa.
Sobretot pel inusual i important fet que dos dels 16 escollits de la selecció estatal aspirants a aconseguir el triomf en les seves respectives categories són gironins: concretament i des de l'Empordà, Joel Gonzàlez (Tae Sport Vilafant) i Javier Marrón (Jan-Su Figueres).

El Campionat del Món de Taekwondo és la màxima competició internacional d'aquest esport (a part de les olimpíades), tant, que molts s'atreveixen a dir que està per sobre d'aquestes. Des d'aquell 1973 que es va celebrar la primera prova molt a plogut perquè alguns països hagin crescut acceleradament i amb constància, i, encara que no es pugui posar en perill l'hegemonia dels fundadors del taekwondo, si que es demostra de què a poc a poc el nivell tendeix a igualar-se.

Perquè encara que Corea hagi continuat acaparant en rellevància la competició (queda ratificat pel 62% de les medalles d'or, o dit d'una altra manera, 144 títols com a campions al llarg de tots aquests anys), Espanya ha demostrat de sobres la facilitat de progressar, desenvolupar-se i augmentar el seu particular currículum en ser la segona en la classificació per equips amb els seus 18 títols de campions (de les seves 90 medalles aconseguides en total).

El rànquing dels deu primers països els completen Taiwan (amb 12 títols), Estats Units (amb 11 títols), Turquia (8 títols), la Xina (7 títols), Iran (6 títols), Alemanya (4 títols), Holanda (4 títols), i Mèxic (3 títols).

Organitzat cada dos anys per la Federació Mundial de Taekwondo, aquests són la divuitena edició en masculí i la dotzena en femení després que el 1987 s'obrís també el campionat a la categoria femenina. A part de les modificacions dins del reglament, aquests seran els primers campionats del món on la tecnologia tindrà un paper fonamental en tot el seu transcurs. Protectors electrònics i l'opció d'aclarir qualsevol dubte que sorgeixi en els combats gràcies a la repetició instantània de vídeo. Aquesta darrera aplicació té que facilitar als jutges a prendre decisions imparcials amb la finalitat d'evitar incidents i controvèrsies quan així ho requereixin les circumstàncies.

El sorteig dels combats es realitzarà aquest dimarts 13 i aquests començaran el dimecres 14 a partir de les 9 del matí. Les semifinals i finals es realitzaran cada respectiu dia a la tarda i es preveu que finalitzin els combats diaris sobre les nou de la nit.

La rellevància d'aquest campionat queda reflectida amb la cobertura televisiva de més de 30 cadenes de tot el món, a més de que el gruix de les notícies i els combats culminants seran retransmesos a 1.000 canals de Tv. a través de la unió de difusió europea (European Broadcasting Union -EBU-).

Us deixem l' enllaç a la Web oficial AQUÍ.