dimecres, 28 d’octubre del 2009

XXIII Campionat de Catalunya Infantil de Competició

Nova edició del clàssic Infantil de Catalunya. Aquest cop en al seva vint-i-tresena edició i amb 644 inscrit de tot Catalunya. Una altra bona oportunitat per veure, sobretot, als més petits en les seves primeres passes damunt dels tatamis.

Aquesta vegada avalats amb la presència de uns bons mestres de cerimònia: Joel González i Javier Marrón.
La Federació Catalana de Taekwondo ha volgut aprofitar la ocasió per retre un merescut homenatge als dos competidors empordanesos després de la seva fita aquesta darrera setmana en el campionat del món Absolut de Taekwondo a Copenhaguen, on com ja és sabut, Joel González (Tae-Sport Vilafant) es va proclamar campió del món en la seva categoria (-58 kg) mentre que Javier Marrón del Jan-Su Figueres aconseguia una meritòria medalla de bronze en -63 kg.
Tots dos, conjuntament amb el seu entrenador el Sr. Fran Martín, han rebut una placa commemorativa en reconeixement a la tasca i al èxit, amb el colofó final de tot el públic entregat dins un aplaudiment molt emotiu cap als tres guardonats.

En la fotografía i d’esquerra a dreta: el Sr. Lee Young Woo, sots president de la FCT, Joel Gonzaléz, campió del Món, Fran Martín Varela, entrenador sel.lecció espanyola de Taekwondo, Javier Marrón, bronze campionat del món i el Sr. Antonio Toledo Munuera, president de la FCT. (foto cedida pel Club Deportivo Fran Martin).

La competició a començat sobre les nou del matí, i tot i que s’han disposat de 8 pistes, aquesta s’ha allargat fins passades les 3 de la tarda. Aplicant també en aquesta categoria la nova reglamentació, s’ha pogut constar com els clubs estan treballant ja de ple per inculcar des de bon principi i als que comencen els canvis alhora de puntuar tant en les accions de gir com en les del cap.
El gimnàs Jan-Su de Banyoles ha desplaçat tres esportistes: Mariama Sidibe, Boulaye Diarra i Anna Planella, amb el resultat de dos bronzes i un or.

La primera medalla de bronze ha estat per Mariama Sidibe (femení grup A-2001, 28-31 kg) després de caure davant Lucia Sifres (Damian) en el desempat del punt d’or (9 a 10).

Boulaye Diarra (masculí grup E-1997, 41-45 kg) s’ha imposat en el primer combat a Mileko Casnibht (Studio Fran) per 3 a 1, però en el segon combat José Antonio Felez (Nippon Prat) li ha barrat el pas a la final per 3 a 8.

L’únic or ha estat per Anna Planella (grup E-1995, 47-51 kg). La banyolina no ha deixat escapar la oportunitat i ha volgut tancar amb un nou èxit la seva darrera participació en la categoria infantil.

Amb la consecució d’aquest nou triomf (el sisè or en infantil), deixa l’al·licient de un nou repte a superar per les futures promeses del gimnàs de Banyoles. Planella s’ha imposat en els tres combats que ha disputat: 9 a 7 en el primer, 11 a 10 en el segon davant Lorena Rodriguez (Su Ba Lee), per acabar aconseguint l’or en el tercer per 12 a 11 contra Julia Mejias (Kima).

El gimnàs Jan-Su de Figueres ha desplaçat a la capital catalana 10 esportistes més que han sumat un total de 9 medalles (3 ors, 3 plates i 3 bonzes) repartides de la següent manera:

Ors per Presentación Martínez (grup A 37-40 kg), Nerea López (grup C, 28 kg) i Soufiane Belkhir (grup C, 28-31 kg).

Plates per Elisa Marseglia (grup C -28kg), Soumaya Belkhir (grup D 55-59 kg) i Gerard Fornieles (grup E-34-37 kg).

I finalment bronzes per Naila Belkhir (grup C +48 kg), Frank González (grup B, -23 kg) i Pau González (grup B, 37-40 kg).

Els resultats oficials AQUÍ.

divendres, 23 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: La Polèmica.

Ens hauria agradat molt estar i viure la intensitat, la pressió i poder recordar una fita com aquest. Però no va poder ser. Ens vam veure obligats a quedar-nos a casa i seguir la competició i del que succeïa tant a través de la web com del que ens explicaven els que si hi eren. La Mundial es va encarregar durant molts de dies de dir que aquest campionat obria altres portes gràcies a les noves tecnologies. Crèiem que aquesta vegada que el muntatge del campionat estaria d'acord amb la categoria i del que representa en si aquesta prova i que posaria un punt i final als dubtes que fins a ara els amants d'aquest esport havíem de sofrir.

Estàvem convençuts que aquesta vegada prevaldria la imparcialitat i la justícia gràcies entre uns altres als protectors electrònics i sobretot al vídeo-replay. Però ens cau la cara de vergonya al veure el que es va permetre en aquest campionat. No creiem i no volem posar en dubte ni l'honestedat ni la professionalitat de tots els àrbitres per culpa d'una petita minoria, ni tampoc voldríem que aquestes actuacions emmascaressin el bon treball realitzat per la majoria, però la WTF hauria de prendre mesures davant un fet tan escandalós com el demostrable en aquest vídeo.

Ja vam veure aquesta final (-63 kg masculí) entre l'iranià Resa Naderian contra el coreà Hyo Seob Yeom a través de la tv de la WTF, perquè precisament, ens van comentar les incidències. Però en les imatges del vídeo de la WTF el competidor queda d'esquena a la càmera i no es pot visualitzar amb claredat la decisió que ha generat aquest enrenou.

Podríem dir que tots som humans i que entra dintre els paràmetres l'equivocació. Però precisament per això i per a evitar polèmiques es va afegir el vídeo-replay. Potser faltarien més càmeres per poder cobrir més angles de visió i fer més afectiva la feina, però la veritat, de res serveix tenir una eina com aquesta si el/els responsables d'aplicar la justícia ignoren un fet tan rellevant com el qual queda reflectit i demostrat a les imatges.
Si continuen obstinats a voler ser ells els protagonistes, flac favor fem al Taekwondo.

El vídeo està penjat a YouTube gracies a Mookas.
Podeu trobar l’enllaç per visualitzar-lo directament AQUÍ.

També us deixem l’enllaç al vídeo del combat complert penjat per la WTF tv AQUÍ.

I us recomanem que llegiu la notícia apareguda en Mastaekwondo, AQUÍ.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: Més Vídeos

Continua el degoteig de vídeos per part de la WTF.
Anirem inserint tan punt siguin publicats, els dels representants de la selecció espanyola en aquesta mateixa entrada afegint-hi el dia de la publicació:

Els afegits del dimecres 21:

(-74 kg Masculí) Preliminars: Win Tun Linn - Cristian Seijo AQUÍ.
(-74 kg Masculí) Quarts: Joon-Tae Kim - Cristian Seijo AQUÍ.

Els afegits del dijous 22:

(-46 kg Femení) Preliminars: Yulina Volkova - Elaia Torrontegui AQUÍ.
(-62 kg Femení) Preliminars: Adanys Cordero - Estefanía Hernández AQUÍ.
(-62 kg Femení) Semifinals: Su-Jeong Lim - Estefanía Hernández AQUÍ.
(-67 kg Femení) Preliminars: Chloe Iriyadi - Leire Matute AQUÍ.
(-68 kg Masculí) Preliminars: Huynh Le - José Antonio Carregal AQUÍ.

* Nota: Amb els d’avui, ja sumen 152 els vídeos penjats.

Amb l’afegit del enllaç del combat entre el representant de Estats Units i Joel González, actualitzem el llistat de vídeos avui dimecres 28-10-09 (total vídeos penjats a la Web WTF Tv: 210)

(-58kg Masculí) Setzens: James Howe - Joel González AQUÍ.

Donem per finalitzades les actualitzacions als vídeos publicats fins el 25-11-09. El llistat final a la Web el componen un total de 424 dels que nosaltres em fet la tria dels qui hi surten els representants espanyols. La resta són els següents:

(-80kg Masculí) Preliminars: José Ramirez - Nicolás García AQUÍ.
(-58kg Masculí) Preliminars: Lkhagvadorj Dugreee - Joel González AQUÍ.
(-73 kg Femení) Setzens: Chia-Chia Chuang - Sandra Lorenzo AQUÍ.
(-74 kg Masculí) Preliminars: Chemoubi Issame - Cristian Seijo AQUÍ.
(-54 kg Masculí) Preliminars: Serhiyre Mostipaka - Adrian Cifuentes AQUÍ.
(-63 kg Masculí) Semi Finals: Resa Naderian - Javier Marrón AQUÍ.
(-49 kg Femení) Semi Final: Jing Wu - Brigitte Yagüe AQUÍ.
(-63 kg Masculí) Setzens: Liau Molikoe - Javier Marrón AQUÍ.
(-62 kg Femení) Quarts: Carole Toh - Estefanía Hernández AQUÍ.
(+73 kg Femení) Semi Final: Natalia Silva - Rosana Simón AQUÍ.
(+73 kg Femení) Preliminars: Anne Graffe - Rosana Simón AQUÍ.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: La Premsa de Casa

Joel González (quart per l’esquerra) i Javier Marrón (cinquè per l’ esquerra) durant la recepció al Consell Superior d’ Esports aquest dilluns dia 19. En el centre, el secretari d’estat per l’esport Jaime Lissavetzky (foto F.E.T.)

Si destacàvem la rellevància del fet que dos gironins hagin participat i representat Espanya en un mateix Campionat de Món i el paper realitzat pels dos esportistes empordanesos, no seria de justícia que després de gran fita, a casa se'ls ignorés.

El reconeixement l’ hem pogut llegir a través de diaris esportius espanyols i mitjans de comunicació aquests darrers dies (a hores d'ara encara ho continuen fent), sobre l'actuació dels catalans. Tot i que ens hauria agradat veure'ls i sentir algun comentari sobretot per la televisió pública catalana (TV 3), sembla que aquesta basi els esports només amb el futbol, el bàsquet o la fórmula 1 (entre pocs altres més).

Per sort, n’ hi ha que si entenen el que significa el treball, l'esforç i el sacrifici (molt sacrifici). Quedar Campió del Món i tercer no succeeix cada dia en un esport tan difícil i elitista i així ho han entès des del Punt Diari.

Us recomanem que llegiu les noticies per l'ordre que van sortir publicades:

09-10-2009 AQUÍ. (Terra de Lluitadors)
16-10-2009 AQUÍ. (Joel González, Campió del Món)
17-10-2009 AQUÍ. (Javier Marrón s’ afegeix a la festa)
21-10-2009 AQUÍ. ( L’entrevista i...)

El setmanari empordanès Hora Nova també s’en ha fet ressò. Les seves cròniques:

16-10-2009 AQUÍ. (Joel González, Campió del Món)
21-10-2009 AQUÍ. (González i Marrón tornen a situar...)

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: La Final de Rosana Simón

Avui dimarts dia 20, la WTF ha afegit 4 vídeos més (sumant ja un total de 105). Destaquem i recomanem veure la gran final de la espanyola Rosana Simón en +73 kg davant la xinesa Rui Liu. Impressionant la resolució, contundència i sang freda de la canària en el tercer assalt.

L’enllaç directe AQUÍ.

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Dia desprès.

Continuen les mostres d’afecte i de reconeixement a la feina feta en el Campionat del Món de Taekwondo. El secretari d’estat per l’esport Jaime Lissavetzky, ha rebut avui dilluns en la seu del Consell Superior d’ Esports a Madrid, a la selecció espanyola de Taekwondo després de que aquesta hagi aconseguit un total de 7 medalles (3 d’or, 1 de plata i 3 de bronze) en els 5 dies de competició.

Us deixem AQUÍ l’enllaç a TV1 on podreu veure el resum d’aquest acte.


La WTF ha publicat al llarg d’ aquests dies de competició un total de 101 vídeos. No entrarem en el debat si hi són tots els que hi haurien de estar o si alguns dels que hi ha, hi sobren. El que si és cert es que en trobem a faltar uns quants d’ importants.

Hem fet la tria i us facilitem els enllaços corresponents als combats en vídeo dels competidors de la selecció espanyola que la World Taekwondo Federation té penjats a Internet:

Categoria Masculina:
(-58 kg) Final: Damian Villa - Joel González AQUÍ.
(-63 kg) Quarts: Zohri Rafik - Javier Marrón AQUÍ.
(-80 kg) Preliminars: Stuart Cilbert - Nicolás García AQUÍ.
(-80kg ) Semifinal Rashad Ahmadov - Nicolás García AQUÍ.
(-80 kg) Final: Steven López - Nicolás García AQUÍ.
(+87 kg) Preliminars: Yahor Slonsky - Mikel Bernal AQUÍ.

Categoria Femenina:
(-47 kg) Preliminars: Mariama Diallo - Briguitte Yagüe AQUÍ.
(-47 kg) Setzens: Laura López - Briguitte Yagüe AQUÍ.
(-47 kg) Final: Anna Soboleva - Briguitte Yagüe AQUÍ.
(-57 kg) Quarts: Danielle Holmquist - Andrea Rica AQUÍ.
(-57 kg) Semifinal: Veronica Calabrese - Andrea Rica AQUÍ.

diumenge, 18 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Cinquè Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)
Campionat del Món de Taekwondo: El Cinquè Dia 1 Or i 1 Bronze.

Si ahir ens quedàvem sense medalles, avui ens traiem el barret davant l’actuació espanyola en aquest cinquè i últim dia.
Podríem buscar infinitat de titulars per a destacar la gran actuació dels nostres esportistes que durant tota aquesta setmana finalitza amb un total de 7 medalles: 3 d’ or, 1 de plata i 3 de bronze, però creiem que una imatge val més que mil paraules per a descriure l'alliberament i la descàrrega de la pressió acumulada durant tots aquest dies. Per això us deixem aquesta instantània de Rosana Simón on la expressivitat ho diu tot.

(Foto: Federación Española de Taekwondo)


El resum d'avui: L’únic participant en masculí, Cristian Seijo (- 74 kg.) ha començat guanyant davant el representant de Myanmar, Win Tun Linn per 6 a 5, en el segon combat ha fet el mateix contra el marroquí Chemoubi Issame per 9 a 8. Tot seguit li esperava l'enfrontament amb l'holandès Tommy Mollet (medalla de bronze l'últim mundial). Seijo, ha fet sofrir de valent a tothom i en un altre combat no apte per a cardíacs a superat per la mínima al seu contrari repetint el mateix marcador d’ abans (9 a 8).
Desgraciadament, assegurar el bronze passava per superar al coreà Joon-Tae Kim, cosa que no ha estat possible i el madrileny a caigut per 2 a 7. Seijo s'ha quedat així, a un pas del bronze.

En femení, Estefanía Hernàndez (- 62 kg.) s'ha estrenat contra la croata Petra Matijasevic amb un resultat favorable de 4 a 2. La veneçolana Adanys Cordero li ha posat les coses un xic més difícils obligant a la gallega a desempatar en el punt d'or (4 a 3).
En la frontera maleïda dels quarts de final s'ha trobat amb la representant de Costa d'Ivori Carole Toh, però la sang freda d' Hernàndez li a permès assegurar el bronze per 3 a 1. S’ha aconseguit així el pas a una semifinal temuda i complicada davant la coreana Su-Jeong Lim, actual campiona olímpica de Beijing 2008. Aquesta s'ha adjudicat al pas a la final al guanyar a Estefanía per 9 a 5. Sense cap dubte, una merescuda medalla de bronze pel gran esforç d' Hernàndez.

I quedava la traca final: Rosana Simón (+73 kg.). L'última gran esperança d'Espanya i clara favorita, ha fet bons els pronòstics i no ens ha decebut.
No amagarem la simpatia cap a ella ja que l'hem vist competir varies vegades i ens té robat el cor. Avui ha fet altra pas perquè continuem creient i apostant per ella. I és que després de superar a la francesa Anne Graffe per 6 a 1 i passar ronda per la no compareixença de la kenyana Lispa Mwangi, s'ha desfet sense dificultats de l'americana Lauren Cahonn per 8 a 0.
La semifinal l'ha disputat contra Brasil, concretament contra Natalia Silva, i la canària s'ha adjudicat el pas a la final davant la xinesa Rui Liu al guanyar a Silva per 3 a 2.
Arribada l'hora de la veritat, Rosana no ha volgut defraudar i s'ha imposat en un gran combat a la Kinesa Rui Liu per 6 a 4.


Rosana Simón. Campiona del Món 2009 (73 kg.)
Europa Press ha confirmat que la delegació espanyola , que torna demà cap a casa, serà rebuda pel secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, en la seu a Madrid del Consell Superior d'Esports (CSD) a partir de les 13.00.

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 74 kg.
AQUÍ.
Femení - 62 kg. AQUÍ.
Femení +73 kg. AQUÍ.

Els Pòdiums d' avui diumenge AQUÍ.
Tots els Pòdiums (de dimecres a diumenge) AQUÍ.

El rànquing per països en masculí AQUÍ.
El rànquing per països en femení AQUÍ.

Espanya aconsegueix la segona posició en el global per equips (masculí + femení): Corea, Espanya, Xina i Estats Units, mentre que per categories queda tercera tant en masculí (per ordre: Corea, Iran, Espanya i Turquia) com en femení (per ordre Xina, Corea, Espanya i França).

dissabte, 17 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Quart Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)
El Quart Dia: Sense Medalles.

A la imatge Jon Garcia (- 87 kg.) (foto: Federació Espanyola de Taekwondo)

A ningú li agraden els mals dies, però en la jornada on més possibilitats hi havia (tant per la qualitat com per el nombre de competidors) s’ha donat aquesta circumstància.

Afrontava la delegació espanyola aquest quart dia de competició amb l'esperança de recuperar el primer lloc del podi per equips. Tot i el gran nivell de tots els competidors integrants de la selecció, un dels clars favorits de la delegació espanyola per a ajudar a aconseguir-lo, Jon Garcia, a trencat contra tot pronòstic totes les apostes i incomprensiblement ha caigut en el segon combat.
El basc Garcia (-87 kg.) afrontava aquest campionat amb el referent d'oblidar les olimpíades i aconseguir un títol que rubriqués el seu historial en els tatamis. Desgraciadament, a Garcia se li ha escapat aquesta oportunitat ja que en el segon combat a caigut davant el marroquí Elkharzazi Mohammed per 3 a 6. Prèviament, Jon s'havia desfet amb autoritat del neozelandès Dafydd Sanders per 7 a 2 .

Idèntica sort per Adrian Cifuentes (-54 kg.) que ha estat la segona opció en masculí per intentar aconseguir medalla. El canari ha començat guanyant davant l’ ucraïnès Serhiyre Mostipaka per 4 a 3, però en setzens i per molt que ho ha intentat, no ha pogut amb el colombià Duvan Avellla (13 a 8).

Si en masculí les coses no ha anat bé, en femení la tònica ha estat pràcticament la mateixa.

Sandra Lorenzo (-73 kg.) ha començat molt bé superant a la grega Andromachi Georgiadou per 10 a 4, però en setzens la madrilenya també ha hagut a causa de dir adéu a les opcions a podi al perdre davant de la representant de Xina-Taipei, Chia-Chia Chuang per 2 a 4.

Creuàvem els dits perquè encara quedava una darrera opció: Elaia Torrontegui (-46 kg.).
Poc a pogut fer la belga Anneleen Goffin davant l'ímpetu de la basca i aquesta s'ha imposat per un clar 11 a 3. La ucraïnesa Yulina Volkova ha estat la següent amb posar a prova les aptituds de Torrotegui, però la representant espanyola no li ha donat opcions enduent-se el combat per 4 a 1. Aconseguit el pas a quarts de final, faltava rematar el treball per a aconseguir assegurar el bronze. L'escull a superar era la canadenca Yong Ivette i en un combat molt igualat on el resultat es podia decantar cap a qualsevol dels costats, ho ha fet en el qual no volíem. Torrontegui a caigut per la mínima (7 a 8) i s'ha quedat a un pas de la medalla.

En quant a la part organitzativa, reconeixem que potser havíem posat massa énfasi en la part informativa. No s'ha millorat gaire a l'hora de poder oferir el seguiment ni de les lliguetes ni dels resultats quan es produeixen, apart de que alguns dels vídeos publicats tampoc es corresponien als dels competidors. Finalment, i a punt d'acabar el dia d'avui encara no s'han donat a conèixer les classificacions per països. Tant aviat es facin publiques inserirem l'enllaç corresponent.

Demà diumenge les últimes opcions són per:
Masculí: -74 kg. (Cristian Seijo - Madrid)
Femení: -62 kg. (Estefanía Hernàndez - Galícia) i +73 kg. (Rosana Simón - Canàries)

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 54 kg. AQUÍ.
Masculí - 87 kg. AQUÍ.
Femení - 46 kg. AQUÍ.
Femení - 73 kg. AQUÍ.

Els Pòdiums d' avui dissabte AQUÍ.

Tots els Pòdiums (de dimecres a dissabte) AQUI.

El rànquing per països en masculí AQUÍ.
El rànquing per països en femení AQUÍ.

Campionat del Món de Taekwondo: El Tercer Dia (2ª part)

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)

Disponible un vídeo d’ en Javier Marrón des de la web oficial, després de que els que aquest matí estiguessin penjats no corresponguessin amb els combats de l’ empordanès.
L’ organització ja ha corregit el desgavell i podeu accedir al combat de quarts de final davant l’holandès Rafik Zohri en que el català s’ha imposat en el punt d’or.

El vídeo AQUÍ.

divendres, 16 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Tercer Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)
El Tercer Dia: Bronze per Javier Marrón

Javier Marrón Jiménez (Jan-Su Figueres). En plena concentració i
moments previs
a combatre (foto: Federació Espanyola de Taekwondo)

Punt i a part després dels resultats d'ahir, els competidors d'avui afrontaven la competició amb l'afegit que suposa la pressió d'intentar superar el llistó aconseguit pels seus companys el dia anterior.

No fa falta ser realistes per a reconèixer la dificultat de tornar repetir la fita, però el repte personal que suposa l'oportunitat de competir en un campionat del món, és suficient raó per a donar lo millor i demostrar un nivell i una vàlua ja reconeguts. Potser no arribar al més alt del podi és enganyós per a l'ésser humà, però afrontar els reptes i els resultats amb humilitat és una gran virtut.

Guanyar o perdre entra dintre els paràmetres de la lògica competitiva i, tots sempre desitgem el millor per als esportistes que defensen uns valors, colors o sentiments. Perquè a l'hora de la veritat ho donen tot i més, l'inconvenient és que només un és el privilegiat a aconseguir la desitjada corona. I per a conquerir-la es necessiten una suma de factors: preparació, tranquil·litat, concentració, força, intel·ligència, seguretat... i sort, molta sort.

És precisament el factor sort que en el Taekwondo també pot jugar una mala passada. La perillositat de arribar al final del punt d’or amb empat és una bona mostra. Ho va patir el primer dia Nicolas Garcia en la final i, avui, li ha tocat a la gallega Rebeca Mariño (-53 kg.) que en el primer combat i després d’ arribar amb empat a 6 en el punt d’or, la decisió dels àrbitres ha estat donar com a guanyadora a la francesa Maeiva Coutant.

En masculí tampoc han començat gaire bé les coses: José Antonio Carregal (Galícia, -68kg.) no ha pogut passar ronda després de perdre per la mínima (0 a 1) contra el vietnamita Huynh Le.

Capítol a part per a Javier Marrón (-63 kg.). El company del Jan-Su Figueres ha començat la competició davant el panameny Kirk Causiadas guanyant-lo per 6 a 1. Mussagali Zhumagaliyev de l’Azerbaidjan ha estat el següent en caure davant el figuerenc per 6 a 3.
El pas a setzens de final davant Liau Molikoe de Lesotho, s'ha saldat amb el resultat de 10 a 4 a favor de Marrón després de que aquest remuntés en el tercer assalt un marcador advers de 0 a 3.
A punt per a assegurar-se la medalla a l'entrar a quarts de final, l'holandès Rafik Zohri li ha posat les coses més difícils (2 a 2) però en el punt d'or, Javier a puntuat i s'ha dut el combat.
El català a entrat en les semifinals dintre un grup d'infart : Iran, Espanya, Corea i Turquia lluitant per aconseguir la victòria final. Desgraciadament l'iranià Resa Naderian li barrat el pas i el somni a la final al guanyar-lo per 0 a 4 .

Després d’aquests cinc combats, Javier Marrón (Jan-Su Figueres) s’ha penjat una treballada i meritòria medalla de bronze (la segona del combinat espanyol) que sumades a les dues d’or i la de plata deixen a la selecció espanyola com a segona per equips en masculí, mentre que en femení es perd una posició passant a ocupar el tercer lloc.

Ressaltar una vegada més la rellevància del fet que dos gironins hagin participat i representat Espanya en un mateix Campionat de Món. El bon paper tant de Joel Gonzàlez i Javier Marrón deixa el llistó molt amunt per a futures promeses i ens deixa el record inesborrable del que és pot assolir amb constància i esforç.

Com a nota negativa destacar avui els problemes i les dificultats per a poder seguir el campionat. Si ahir dijous la informació des de la pàgina oficial va ser bastant fluida, avui ens hem hagut de ajudar de la pàgina web de la Federació Espanyola de Taekwondo per a assabentar-nos d’immediat dels resultats i com anava la competició.

Demà dissabte 17, la responsabilitat per a esgarrapar més medalles serà per:
Masculí: -54 kg. (Adrian Cifuentes - Canàries) i -87 kg. (Jon Garcia - Euskadi)
Femení: -46 kg. (Elaia Torrontegui - Euskadi) i -73 kg. (Sandra Lorenzo - Madrid)

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 63 kg. AQUÍ
Masculí - 68 kg. AQUÍ.
Femení - 53 kg. AQUÍ.

Els Pòdiums d' avui divendres AQUÍ.

El rànquing per països en masculí AQUÍ.
El rànquing per països en femení AQUÍ.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Segon Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)
El Segon dia: Ratllant la Perfecció.

Joel Gonzàlez (Tae Sport Vilafant) disputant la final davant
el mexicà Damian Villa (foto: Dansk Taekwondo Forbund)

Sens dubte, avui si podem dir que la espanyola amb dos ors i un bronze ho ha brodat.

S'obria aquesta segona jornada amb l’espera’t retorn a la competició de la balear Brigitte Yagüe després que una lesió l'apartés durant aquest darrer any dels tatamis i la veritat, veient el resultat l'espera ha valgut la pena.

Yagüe (-49 kg) ha sortit amb molta empenta i amb ganes de recuperar el temps perdut i la primera en patir-lo ha estat la belga Maryam Ismali al caure per 7 a 1. Tot seguit li ha tocat el torn a la senegalesa Mariama Diallo que ha encaixat un dur 11 a 0. Ni l'argentina Laura López ni la tailandesa Chanatip Sonkham (per aquest ordre) han pogut amb la balear i han caigut ambdues pel mateix resultat: 4 a 1.
La semifinal davant la cap de sèrie i actual campiona olímpica Jing Wu (Xina) només ha servit per a demostrar la motivació de l'espanyola. Jing a caigut per 6 a 1.
Arribats a aquest punt Brigitte no es podia permetre el luxe de deixar escapar la victòria i decebre als qui durant tot aquest dijous l'hem anat seguint: La russa Anna Sobolena s'ha dut la plata després que Yagüe hagi guanyat la final per 2 a 0 i s’emporti el tercer títol mundial de la seva carrera.

La segona representant femenina avui ha estat la gallega Andrea Rica (-57 kg.), que tot i començar amb un resultat just davant la xipriota Timothea Diola (1 a 0), davant la francesa Maeva Mussa ha canviat la mentalitat aconseguint el pas a quarts per 5 a 1. Danielle Holmquist (Estats Units) ha estat el següent graó per a assegurar-se el bronze. El resultat de 2 a 0 a permès a Andrea disputar la semifinal davant la italiana Veronica Calabrese però desgraciadament Rica ha estat superada en el punt d'or i s'ha hagut de conformar amb una meritòria medalla de bronze.

L'únic representant masculí en el dia d'avui a estat Joel Gonzàlez. El vilafanenc, englobat dintre la categoria - 58 kg. s'ha desfet amb comoditat del filipí Nicole Mapilisan per 13 a 1, el representant de Mongòlia Lkhagvadorj Dugreee no ha estat impediment per al català que ho ha superat amb un contundent 11 a 0. El següent al rebre un fort correctiu ha estat el nord-americà James Howe per 11 a 3. Mario Leal (Veneçuela) no ha estat escull per a assegurar-se el bronze i Joel s'ha imposat clarament per 8 a 2. La semifinal davant l'argentí Mauro Crismanich ha estat el combat més complicat i no s'ha resolt fins al punt d'or que s'ha dut Gonzàlez (4 a 3).

Una final desitjada i més si acaba bé. Joel Gonzàlez afegeix al seu currículum com Campió del Món Universitari 2008, el primer Campionat de Món Absolut al superar en la final al mexicà Damian Villa per 11 a 8.

Des de Taekwondo Banyoles les nostres més sinceres felicitacions a tots tres, especialment per a Joel.

Demà divendres 16 d’octubre la oportunitat per:
Masculí: -63 kg. (Javier Marrón - Catalunya) i -68 kg. (José Antonio Carregal – Galícia)
Femení: -53 kg. (Rebeca Mariño – Galícia)

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 58 kg. AQUÍ.
Femení - 49 kg. AQUÍ.
Femení - 57 kg. AQUÍ.

Els Pòdiums d' avui dijous AQUÍ.

Afegirem també que gràcies als resultats d’ avui, la selecció espanyola lidera (momentàniament) les classificacions per equips en masculí i ocupa la segona posició en femení:

El rànquing per països en masculí AQUÍ.
El rànquing per països en femení AQUÍ.

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Primer Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
El primer Dia: Una Plata amb regust a Or.


La sort no ha acompanyat aquest matí ni als representants espanyols desplaçats a Copenhaguen en la primera jornada ni als que, estoicament, hem buscat i rebuscat els enllaços pertinents tant per a seguir "in situ" la competició com per a obtenir immediatament els resultats.
Lamentablement, problemes tècnics reconeguts des de la pròpia organització han impedit que aquest primer dia la informació arribés en condicions i fluïdesa a totes les llars i hem hagut de seguir els resultats que s’anaven succeint a través de diferents fonts.
Tot i això, alguns vídeos si han estat disponibles i hem pogut visualitzar entre altres el combat de Mikel Bernal. Esperarem impacients les imatges de la resta dels competidors, especialment del que a demostrat com es pot marejar a tot un campió mundial: Nicolas Garcia Hemme.

El resum:

Tant Mikel Bernal (Euskadi, +87 kg.) com Leire Matute (Catalunya, -67 kg.) han caigut en el primer combat. El basc ho ha fet davant el bielorús Yahor Slonsky per 3 a 4, mentre que la catalana s'ha vist superada per l'australiana Chloe Iriyadi per 2 a 3 .

Nicolas Garcia (Canàries, -80 kg.) ha estat l'altra cara de la moneda.
Ha guanyat en el primer combat al representant d'Andorra Carlos Rodriguez per 3 a 1 , tot seguit al xipriota Dimitris Moustakas per 3 a 2 . Stuart Cilbert de Aruba també ha sucumbit per 9 a 2 . En quarts de final li esperava José Ramirez de Mexic al que ha també ha superat per 4 a 1 , mentre que en la semifinal davant Rashad Ahmadov de Azerbaijan l’ha tancada amb un resultat favorable 4 a 2.
La final serà un inesborrable record per al canari : Steven López d'origen nicaragüenc però defensant els colors d'Estats Units, 4 vegades campió del món (2001, 2003, 2005 i 2007) i 2 vegades campió olímpic (2000 i 2004) s'ha vist incapaç de marcar-li cap punt a l'espanyol. Després de l'empat en el punt d'or, Nicolas Garcia ha vist com els àrbitres donaven com guanyador a l'americà. García s'ha hagut de conformar amb aquesta plata que és la primera medalla per a la delegació espanyola.
Sense cap mena de dubte, una segona posició amb sentiments de victòria.

Demà dijous 15 d’octubre el torn de les següents categories i competidors:
Masculí: -58 kg. (Joel Gonzàlez - Catalunya)
Femení: -49 kg. (Brigitte Yagüe - Balears) i – 57 kg. (Andrea Rica – Galícia)

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 80 kg. AQUÍ.
Masculí + 87 Kg. AQUÍ.
Femení - 67 kg. AQUÍ.

Els Podiums d' avui dimecres AQUÍ.

* Nota : Afegit l’ enllaç al vídeo de la final entre Garcia i López AQUÍ.

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: Les Lliguetes

Després que el president sortint Dr. Chungwon Choue hagi estat reelegit fa poques hores com a màxim dirigent del taekwondo mundial per 104 vots dels 150 emesos (amb només 1 vot nul), tot està a punt per a l'inici del Campionat del Món de Taekwondo.

La maquinària necessària fer funcionar aquest esdeveniment comença a demostrar que ara com ara compleix les expectatives: Ho demostra el fet d'haver-se publicat ja totes les lliguetes dels 16 grups.

Us deixem l'enllaç directe AQUÍ.

Dimecres comença la competició amb les següents categories:
Femeni: -67 kg.
Masculí: -80 kg. i + 87 kg.

dilluns, 12 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo. Copenhaguen 2009

Aquesta setmana comença el somni desitjat per a tot esportista: Del 14 al 18 d'octubre té lloc a Copenhaguen el Campionat del Món de Taekwondo i molts estarem pendents del que facin els representants espanyols desplaçats a la capital danesa.
Sobretot pel inusual i important fet que dos dels 16 escollits de la selecció estatal aspirants a aconseguir el triomf en les seves respectives categories són gironins: concretament i des de l'Empordà, Joel Gonzàlez (Tae Sport Vilafant) i Javier Marrón (Jan-Su Figueres).

El Campionat del Món de Taekwondo és la màxima competició internacional d'aquest esport (a part de les olimpíades), tant, que molts s'atreveixen a dir que està per sobre d'aquestes. Des d'aquell 1973 que es va celebrar la primera prova molt a plogut perquè alguns països hagin crescut acceleradament i amb constància, i, encara que no es pugui posar en perill l'hegemonia dels fundadors del taekwondo, si que es demostra de què a poc a poc el nivell tendeix a igualar-se.

Perquè encara que Corea hagi continuat acaparant en rellevància la competició (queda ratificat pel 62% de les medalles d'or, o dit d'una altra manera, 144 títols com a campions al llarg de tots aquests anys), Espanya ha demostrat de sobres la facilitat de progressar, desenvolupar-se i augmentar el seu particular currículum en ser la segona en la classificació per equips amb els seus 18 títols de campions (de les seves 90 medalles aconseguides en total).

El rànquing dels deu primers països els completen Taiwan (amb 12 títols), Estats Units (amb 11 títols), Turquia (8 títols), la Xina (7 títols), Iran (6 títols), Alemanya (4 títols), Holanda (4 títols), i Mèxic (3 títols).

Organitzat cada dos anys per la Federació Mundial de Taekwondo, aquests són la divuitena edició en masculí i la dotzena en femení després que el 1987 s'obrís també el campionat a la categoria femenina. A part de les modificacions dins del reglament, aquests seran els primers campionats del món on la tecnologia tindrà un paper fonamental en tot el seu transcurs. Protectors electrònics i l'opció d'aclarir qualsevol dubte que sorgeixi en els combats gràcies a la repetició instantània de vídeo. Aquesta darrera aplicació té que facilitar als jutges a prendre decisions imparcials amb la finalitat d'evitar incidents i controvèrsies quan així ho requereixin les circumstàncies.

El sorteig dels combats es realitzarà aquest dimarts 13 i aquests començaran el dimecres 14 a partir de les 9 del matí. Les semifinals i finals es realitzaran cada respectiu dia a la tarda i es preveu que finalitzin els combats diaris sobre les nou de la nit.

La rellevància d'aquest campionat queda reflectida amb la cobertura televisiva de més de 30 cadenes de tot el món, a més de que el gruix de les notícies i els combats culminants seran retransmesos a 1.000 canals de Tv. a través de la unió de difusió europea (European Broadcasting Union -EBU-).

Us deixem l' enllaç a la Web oficial AQUÍ.

dimecres, 7 d’octubre del 2009

La Crítica no Desitjada:

Continuen els tira i afluixa entre la E.T.U. amb el Sr. Pragalos al capdavant i la WTF.
Si complicades eren fins a ara les relacions entre els dos estaments i agreujades durant tot aquest darrer any per l'aposta diferent dels uns i els altres pels protectors electrònics, la decisió del màxim representant europeu de rematar aquesta situació presentant-se a les eleccions de la mundial obria altre front de lluita que potser pocs esperàvem que acabés així.

La seva retirada de la cursa electoral ha estat digne de qualsevol “culebró” polític (ara que estan tant de moda). Les acusacions i excuses fetes després sobre el tràfic d'influències i suborns a través de la web oficial europea el 28 de setembre passat, ha obert la caixa dels trons en aquest esport. De fet, la mundial no han trigat molt en respondre-li (el dissabte 3 d’octubre), però per la lògica quantitativa que veiem al rerefons, no ens sorprèn la reacció ni dels uns ni dels altres ja que tots lluiten pel pa que mengen (o dita d'altra manera, per la cadira del poder).

El privigeli (digui's sou, benefici, influències...) que genera estar al capdavant de qualsevol institució és motiu suficient per a lluitar feroçment per a aconseguir estar dalt. Això ho veiem diàriament en tots els àmbits i, malauradament el taekwondo tampoc se’n escapa.

Perquè, no ens enganyem, la filosofia dels valors de l'honor, humilitat, respecte, cortesia, integritat.... que teòricament són vàlids per a tots i tothom (no només en aquest esport), haurien de ser precisament font d’exemple, protegits i defensats primer de tot pels nostres dirigents, i, reflectits tot seguit a la resta. Lamentablement sembla que només ens siguin vàlids i aplicables a uns quants.

La lluita pel poder és fratricida, i el desgast que comporta acaba repercutint sempre en el col·lectiu, per això les acusacions del Sr. Pragalos han d'estar molt bé fonamentades i amb proves per a evitar una guerra interna d'interessos i acusacions que acabin desgastant la cara el taekwondo.

Ni ells són Déus, ni nosaltres uns dimonis. Sobre el carro on anem tots, ens juguem més que el futur d'un esport. Ens juguem el concepte, el model, la simbologia, el sentit, l’ esperit i sobretot el respecte perquè, al pas que anem, no quedarà cirurgià que pugui arreglar aquesta distorsionada mala imatge que realment no es correspon ni volem per al taekwondo.

Els enllaços (en anglès):

La Carta del Sr. Pragalos AQUÍ.
La Resposta de la W.T.F. AQUÍ.

* Nota: Podeu traduir els textos utilitza’n el Google Traductor disponible AQUÍ.

dilluns, 5 d’octubre del 2009

Trofeu Generalitat i Promoció Junior: El Dia Després

Ahir diumenge va tenir lloc a Barcelona el XV Trofeu Promoció Junior amb 45 inscrits en masculí i 13 en femení repartits finalment en 7 i 5 pesos respectivament.

El promoció, enfocat per als nascuts dintre els anys 1992-1993-1994-1995 i amb el requisit de tenir el cinturó taronja, verd o blau ha tornat a demostrar una vegada més la bona oportunitat que tenen qui per diferents motius han començat tard en el món de la competició.
S'han pogut veure bons combats i molta motivació per part de molts esportistes que han aprofitat l'ocasió per a sentir per primera vegada la pressió i els nervis que suposa lluitar davant un contrari i davant del públic. 2 assalts de 1 minut i mig amb protectors electrònics Adidas han estat el prolegomen del plat fort de la jornada: la desena edició del Trofeu Generalitat de Catalunya.

Després de la ressaca del sub-21 d'Espanya, i amb la reserva dels convocats per al Campionat del Món dintre pocs dies, no deixa de ser gens menyspreable la xifra de 82 inscrits en masculí i 48 en femení. Potser s'han trobat a faltar alguns dels "grans" del moment de Catalunya, però no per això la qualitat dels participants ha estat més baixa: Els combats viscuts han tingut un clar exponent que la categoria, aptitud, condicions i capacitat ha estat a l'alçada de les circumstàncies i del que s'espera dels competidors: combats intensos i renyits que demostren que a Catalunya continua havent-hi molt bon nivell.

El gimnàs ha dut 3 competidors en el Generalitat: La darniuenca Cristina Suàrez i els banyolins Josep Planella i Moussa Diarra. Una plata i dos bronzes collita final.

Cristina Suarez (mosca 46-49 kg) ens ha deixat amb les ganes de veure-la disputar la final després d'imposar-se a Mireia Rivera (Talma Hospitalet) per 4 a 3 i acabar lesionada en el turmell. Suarez no ha pogut continuar i s'ha vist obligada a conformar-se amb la plata.

Un xic més complicat pels representants del Pla de l'Estany que per arribar a la medalla d'or tenien cuatre combats per davant i malauradament han caigut tots dos en el tercer. Els bronzes de Josep Planella i Moussa Diarra no els podem considerar uns mals resultats després d'haver vist la seva actuació i hem de reconèixer que avui els hi ha faltat una mica més de sort:

Planella (gall 58-63 kg) ha començat molt contundent: 11 a 1 davant Daniel Nicolas (Gim Surto), ha continuat amb seguretat davant Arnau Gallardo (Bam Chun) 7 a 5, però en el combat per la plata i més pendent de les molèsties que li ocasionava la cama dreta per un cop en l'anterior combat, a perdut la concentració i Jofre Catalan (Independència) l’ ha superat per 6 a 3.

Diarra (ploma 63-68 kg) a seguit els mateixos passos del seu company: s'ha desfet amb facilitat d'Albert Sendra (Molero Sport) per 4 a 1, tot seguit i amb molta intensitat de Gabriel Bravo (Natzaret) per 12 a 5 però en el combat de semifinals i en dos assalts molt igualats ha caigut davant l'experimentat rosinc Carlos Aguilar (Joan's) per 5 a 7.

La propera prova amb la participació dels nostres esportistes serà el diumenge 25 d'aquest mes, amb el campionat de Catalunya infantil de competició. Casualment, i coincidint un altre any més amb les festes de Banyoles, esperem que això no minvi ni influeixi en el nombre dels locals desplaçats a Barcelona.

Els resultats oficials:
XV Trofeu Promoció Junior AQUÍ.
X Trofeu Generalitat AQUÍ.

dissabte, 3 d’octubre del 2009

Entrenaments Selecció Catalana Octubre 2009

La Federació Catalana de Taekwondo ja ha publicat els corresponents dies d’ entrenament i horais per aquest mes d’octubre.

L’ Enllaç AQUÍ.

divendres, 2 d’octubre del 2009

Rànquing Mes d’Octubre World Taekwondo Federation

Actualitzat aquest mes d'octubre el rànquing dels millors taekwondistes del món.
Us deixem l’enllaç on és un orgull destacar, entre molts esportistes de tot Espanya, dos gironines: Joel Gonzàlez (Tae Sport Vilafant) i Javier Marrón (Jan-Su Figueres).
Gonzàlez ocupa la sisena posició dintre del grup de -58 kg, mentre que Marrón defensa la vuitena posició dintre -63 kg.
Els dos tindran l'oportunitat dintre pocs dies de millorar posicions depenent del paper que facin en el pròxim Campionat del Món a celebrar a Copenhaguen dintre de dues setmanes.

L'enllaç del rànquing de la W .T.F. AQUÍ