diumenge, 31 de maig del 2009

Campionat d' Europa Junior : L’ últim dia

Discret paper en el darrer dia de competició on la delegació espanyola avui només ha sumat una medalla de plata que, sumada a les aconseguides en els altres tres dies anteriors dóna com a balanç final a Suècia 2 ors, 1 plata i 3 bronzes.

Seguin la mateixa tònica que el dissabte cap representant en masculí ha aconseguit pujar al podi: Antonio Leo (-73, mig) ha perdut amb Salim Ahattac, de Bèlgica per 3 a 6 mentre que Gaspar Trabalon (-78, semi pesat) tot i guanyar el primer combat davant l’alemany Sezer Güler per 4 a 3 no ha pogut amb Dinko Šegedin de Croàcia per 1 a 8.
En femení Isabel López (-63, mig), ha superat a Dajana Perisic de Sèrbia per 6 a 2 però ha caigut amb Yulia Kolenkova, Rússia per 4 a 5.
Lorena Sánchez (-68, semi pesat) també ha passat ronda davant la montenegrina Krstonijevic Jelena per 4 a 0 però no davant Federica Del Coco, Italia per 5 a 1
Laura Carreño (+68, pesat) ha estat la guanyadora de la medalla de plata: Elpida Marina Dimitropoulou de Grècia a caigut per 5 a 2, Efstathia Mavridou d’Alemanya tampoc ha estat obstacle per la madrilenya (4 a 0), però a la final la turca Asena Furkan Aydin no li ha donat opcions a l’or al superar-la per -1 a 7.

La selecció Turca de Taekwondo ha demostrat un cop més el bon moment en que es troba arrasant en el medaller: Ha estat la brillant guanyadora tant en masculí, com en femení i en la general per equips, mentre que Espanya s’ha hagut de conformar en la tercera posició en femení, a la cua en masculí empatada en varis països més (veieu els enllaços de les classificacions) i en el còmput global en cinquena posició.

Les lliguetes amb els resultats del Diumenge AQUI.
Els resultats del Diumenge AQUI.
Les Classificacions Generals per països en Femení AQUI.
Les Classificacions Generals per països en masculí AQUI.
Les Classificacions Generals per països AQUI.

Campionat d' Europa Junior : El tercer dia

Tercer dia de competició amb un balanç molt més positiu. Dos ors per Paula Benes i Gema Armeso i 1 bronze per Nagore Irigoyen.

Cap dels representants en masculí han pogut pujar al podi: Francisco Padin (-55, ploma), ha caigut davant Vladimir Dalakliev de Bulgària per 0 a 3, Pablo Carro (-63, super lleuger) davant Burak Turkoglu de Turquia per 3 a 10 i Juan Amengual (+78, pesat) ha superat a Grigorii Stepanov de Moldavia però el rus Soslan Dzheliev no li ha donat opcions amb el 2 a 4.

Les desitjades medalles d’or ens les han donades les representants femenines: Paula Benes (-44, mosca) al imposar-se a Nina Tsybulko de Rússia per 5 a 0, a Cakir Kubra Durdane de Turquia per 3 a 2, a Melissa Lamb d’Anglaterra per 7 a 3 i finalment a Hajer Mustapha de França per 2 a -1.
Gema Armeso (-52, lleuger) després de guanyar a Markella Valanidou de Xipre per 7 a 0, a Yana Ivanova de Rússia per 6 a 2, a Jade Jones d’ Anglaterra per 2 a 1, a Iskra Pezdirc Croàcia en el punt d’or i en la final a Sule Yilmaz de Turquia per 1 a -1
Nagoren Irigoyen (-59, semi-mig) s’ha penjat el bornze després de superar a Lenka Moravcova de la República Txeca per 4 a 3, tot seguit a Kayleigh Wray d’ Anglaterra per 8 a 1 però la representant francesa Haby Niare no li ha donat opcions d’arribar a la final al guanyar-la per 3 a 0.

Demà el torn per Isabel López (-63, mig), Lorena Sánchez (-68, semi pesat) i Laura Carreño (+68, pesat) en femení mentre que Antonio Leo (-73, mig) i Gaspar Trabalon (-78, semi pesat) ho faran en masculí.

Les lliguetes amb resultats del Dissabte AQUI.
Els resultats del Dissabte AQUI.

divendres, 29 de maig del 2009

Campionat d' Europa Junior : El segon dia

Avui divendres 29 i en el segon dia de competició tot i que les coses han funcionat més bé que el dia anterior, la sort continua donant la esquena als representants espanyols. Només Samuel de la Calle i Estefania López han aconseguit una treballada medalla de bronze.

En masculí Carlos González (-45, mini mosca), s’ha desfet en el primer combat de Georgios Petropoulos de Grècia en el punt or, tot seguit de Michael Hübler d’ Àustria per 2-0 però en el combat per medalla el representant de Israel Gili Haimovitz l’ ha superat en el punt d’or.
Idèntica sort per Álvaro Zamorano (-48, mosca) que desprès de superar a Antonis Pareklisitis de Xipre per 7 a 2, Dmitriy Chumakov de Ucraïna s’ha endut el combat també en el punt or.
Samuel de la Calle (-51, gall) ha estat el primer representant en penjar-se una medalla. Ha superat a Baba Huseynli d’ Azerbaijan per 1 a -1, tot seguit a Kiril Slauski de Bielorrússia, també a Gino Rigo Singh de Suècia per 1-0 però en semifinals a caigut per la mínima (1 a 0) davant Jordan Sabatier de França.
En femení Lorena Aranda (-46, gall) ha passat ronda davant Oxana Bobkova, Ucraïna per 3-1 però ha caigut també en el punt d’or davant la representant francesa Sondes Ben Tahar.
Estefania López (-42, mini mosca) també ha aconseguit la medalla de bronce al guanyar a Kimberley Kampman de Holanda per 2 a 1, a Cristina Scutelnic de Moldavia per 2 a 1 però en semifinals Seyma Tuncer de Turquia l’ha apartat de la final per 3 a 8.

Demà el torn per Paula Benes (mosca), Gema Armeso (lleuger) i Nagoren Irigoyen (semi-mig) en femení mentre que Francisco Padin (ploma), Pablo Carro (super lleuger) i Juan Amengual (pesat) ho faran en masculí.

Les lliguetes amb resultats del Divendres AQUI.
Els resultats del Divendres AQUI.

dijous, 28 de maig del 2009

Campionat d' Europa Junior : El primer dia

Mala sort el primer dia per els 4 representants en el Junior d’ Europa.
En masculí Simón Indias (-68) ha caigut en el primer combat davant Omar Salane (Dinamarca) per 1 a 4 mentre Mario Aguilar (-59) tot i passar el primer combat davant Sabri Avdalyan (Georgia), ha caigut en el segon amb Oleksandr Khomenko (Ucraïna) per 2 a 3
En femení Laura Cejas (-49) tampoc a pogut passar del primer davant Ioanna Gkoltsiou (Grècia) per 2 a 3, mentre que Elisabeth López (-55) s’ha plantat en quarts de finals al superar a Laura Schneeberger (Suïssa) per 6 a 2 peró Jennifer Ågren (Suècia) li ha barrat el pas a semifinals en el punt d'or.
Demà el torn per Estefania López (mini mosca), Lorena Aranda (gall), Carlos González (mini mosca), Álvaro Zamorano (mosca) i Samuel de la Calle (gall).

*** Ampliem la informació:
Les lliguetes amb resultats del Dijous AQUI.
Els resultats del Dijous AQUI.

Campionat d' Europa Junior : Les Lliguetes

Les desitjades lliguetes d' un campionat son per a molts una bona font d’informació sobre el que et pot esperar sobre el tatami i a més un clar reflexa sobre la implicació que tenen les diferents federacions nacionals en la organització i la seriositat en les proves que realitzen. Tot i que molts països continuen estan ancorats en el paper i el llapis, Suècia també demostra que ha fet els deures i s’ apunta així al apreciat petit grup de països que veuen Internet com una molt bona eina per informar i fer créixer aquest esport :

Les Lliguetes del Dijous AQUÍ.
Les Lliguetes del Divendres AQUÍ.
Les Lliguetes del Dissabte AQUÍ.
Les Lliguetes del Diumenge AQUÍ.

dimarts, 26 de maig del 2009

The 17th European Junior Taekwondo...

Aquest cap de setmana toca un altre plat fort: El campionat de Europa en categoria Junior en la seva dissetena edició. Serà a la ciutat de Trelleborg (Suècia) i compta amb la participació de tots els països del vell continent.
La Federació Espanyola de Taekwondo desplaça al país nòrdic 20 esportistes, 5 representants de la federació madrilenya, 1 de la Rioja, 4 de Murciana, 2 de l’Andalusa, 1 de la Canària, 2 d’Euskadi, 1 de la Gallega, 1 de Balears i finalment 3 de la Catalana.
Com es habitual en Taekwondobanyoles us inserim els enllaços que hem trobat sobre aquest campionat.
La web de la F.E.T. amb els noms i categories dels esportistes AQUI.
La pàgina Web creada expressament per aquest campionat AQUI.
...i la Circular AQUI.

dilluns, 25 de maig del 2009

1er. Trofeu Federació Catalana de Taekwondo. La Crónica

Èxit de públic i de participants en el nou format del joves promeses.
El 1er Trofeu Federació Catalana de Taekwondo celebrat ahir diumenge dia 24 ha estat a punt d’arribar als 300 inscrits, gràcies a la nova concepció de la catalana al modificar el plantejament d’aquest campionat. Les xifres concretes de participació son les següents: En el Grup I (cinturons grocs, taronges i verds) 90 inscrits en masculí i 19 en femení, mentre que en el grup II (cinturons blaus, marrons i negres) 142 en masculí i 34 en femení.

El Gimnàs s’ha endut un or i un bronze dels 4 desplaçats a la capital catalana.
L’ empordanès José Carlos Sierra (Grup I, lleuger) ha passat ronda després de superar a Víctor Gonzàlez (Cha Tarragona) per 9 a 2, peró ha quedat a un pas de medalla al caure davant Alejandro Muñoz (Parera) per 2 a 3.
Per part dels tres representants banyolins, Alassana Diarra (Grup II, gall) ha seguit la mateixa sort que Sierra i, tot i superar a Andreu Marqués (Cool Spa) per 12 a 9 en un primer combat molt concentrat, Eloi Gómez (Damian) ha fet valer la seva experiència i li ha barrat també el pas a medalla per 2 a 4.
Anna Planella (Grup II, mini mosca) ha tingut ben controlat el primer combat davant Alba Martin (Anoll) per 13 a 10, peró incomprensiblement en un desastrós segon combat davant Sara de la Morena (Studio Fran) s’ha deixat pujar un punt en l’últim segon. Planella s’ha hagut de resignar amb el bronze amb el 0 a 1.
Moussa Diarra (Grup II, ploma) ha aconseguit penjar-se l’or desprès de que Àlex Delgado (Top Line Sport) es retirés en el primer combat, superés amb un ajustat 3 a 2 en el segon a Gabriel Bravo (Nazaret) en un combat més anivellat i en que el seu contrincant no li ha posat tant fàcil la victòria. En la final, Ivan Rubí (Last Round Polinyà) no ha pogut fer res davant la seguretat i concentració de Diarra que molt motivat no ha deixat escapar el fet de poder pujar al cap de munt del podi gràcies a un incontestable 6 a 0.

A part de poder veure bons combats, tant per part de competidors novells (amb moltes ganes i il·lusió), com més veterans (i amb més experiència), gran part de l’atractiu d’aquesta prova ha estat la estrena dels protectors electrònics Daedo.
La expectativa que ha generat el seu estreno ha motivat veure molts campions i medallistes que tot i no competir no han desaprofitat la oportunitat de fer un tomb durant el matí per veure el comportament d’aquest petos.
Tot i que la competició no ha anar el lleugerament desitjable del que ja comencem a estar acostumats amb els altres diferents protectors (Adidas, Lajust), fer incís que el alentiment ha estat degut, en part, a que només es disposaven de 2 petos per pista (la federació ha habilitat 5 pistes per el desenvolupament del campionat) i els competidors havien de esperar als qui sortien de competir per poder posar-se’ls ells.

Continuarem fent el seguiment d’aquests nous protectors, no obstant, el balanç general i les sensacions que han generat després de veure’ls per primer cop en acció es positiva. Ens ho demostra el fet de que desprès de sondejar a peu de pista les impressions i la resposta tant dels competidors com dels coachs les dues parts coincideixen que amb Daedo el sistema de puntuació ofereix mes fiabilitat que altres. Tindran oportunitat de provar-los i treure’n conclusions els taekwondistes que competeixin en la propera Copa del Rei a Cantàbria el 6 de juny.

Mentre, us deixem AQUI l’enllaç de la Catalana amb als resultats oficials de la 1er. Trofeu Federació Catalana de Taekwondo.

dimecres, 20 de maig del 2009

1er. Trofeu Federació Catalana de Taekwondo

Torna un clàssic amb nou format.

El Campionat de Catalunya Joves Promeses ha quedat aturat en la seva XXI edició i ha donat pas a una nova aposta per part de la Federació Catalana al continuar el clàssic peró amb nou format i nom.

Aquest diumenge 24 de maig s’estrena a Barcelona el 1er TROFEU FEDERACIÓ CATALANA DE TAEKWONDO amb la particularitat de dividir la prova amb dos grups depenent del cinturó. Per un costat el grup I està enfocat per els cinturons grocs, taronges i verds, mentre que el grup II és per als cinturons blaus, marrons i negres.

La federació aposta per aquest nou format per facilitar, entre altres, l’entrada a les competicions als qui han començat un xic tard en el Taekwondo i també per donar la oportunitat a que continuïn desenvolupant i creixent amb experiència tant a ells com als qui practiquen aquest esport des de fa més temps.

L’antic joves promeses, ara Trofeu Federació Catalana de Taekwondo, es una prova en que hi poden participar tots els majors de 14 anys, peró per evitar, entre altres, el desfasament entre els competidors més veterans o experts, s’ha pres la decisió (creiem encertada) de no permetre participar ni en masculí ni en femení els que compleixen amb el següent:

No podran participar els competidors que els dos últims anys hagin aconseguit medalla a:

MASCULINS: Campionats de Espanya, Catalunya, Absolut, Trofeu Generalitat, Ciutat de Barcelona, Sub-21 i els ors del Catalunya Junior.

FEMENINS: Campionats d’Espanya. Ors i Argents de: Catalunya Absolut, Trofeu Generalitat, Ciutat de Barcelona, Sub-21 i els ors del Campionat de Catalunya Junior.

L’altra notícia rellevant es que els participants en aquest campionat seran dels primers privilegiats en poder provar i competir amb els nous Protectors electrònics de la marca DAEDO. Com molts de vosaltres sabeu, estan en fase de homologació per part de la federació mundial de taekwondo i s’ha recomanat la seva utilització en campionats nacionals i internacionals “no oficials” per a poder aconseguir aquesta acreditació.

Aquest protectors son, precisament, els escollits per la propera Copa del Rei a Torrelavega (Cantàbria) a celebrar la primera setmana de juny.

diumenge, 17 de maig del 2009

9º Open Internacional Castelló - Marina d'Or

Bon paper dels representants del gimnàs a Castelló de la Plana, on gràcies a la seva actuació i els resultats s’ha aconseguit la segona classificació en categoria cadet en la general per equips mentre que en junior s’ha fet en la tercera posició.
El pavelló esportiu Pablo Herrera ha estat el lloc per acollir la novena edició d’ aquest Open en que han participat prop de 230 esportistes : 83 en cadet (57 masculins i 26 femenins), 68 en junior (47 masculins i 21 en femenins) i 77 en sènior (52 masculins i 25 femenins).
El gimnàs ha desplaçat finalment 17 esportistes a la capital de la comarca de la Plana Alta: 10 han competit en categoria cadet i els 7 restants en categoria junior, obtenint entre tots un total de 4 ors, 10 plates i 2 bronzes.
En categoria cadet José Luis Lupiañez (-33 kg) i Àlex Falgas (-37 kg) han estat els guanyadors de les medalles d’or, mentre que les 7 plates les han aconseguit Izan Harinero (-30 kg), Soufiane Belkhir (-33 kg), Boulaye Diarra (-45 kg), Aaron Reyes (-53 kg), Zaira Harinero (-41 kg), Anna Planella (-47 kg) i Soumaya Belkhir (-55 kg). L’únic bronze en cadet ha estat per Khalid Aliba (-45 kg).
En junior les primeres posicions se les han endut Cristina Suàrez (-49 kg) i Josep Planella (-59 kg). Hèctor Caballero (-55 kg), Alejandro Suàrez (-59 kg) i Moussa Diarra (-63 kg) s’han penjat les plates mentre que Pere Rodriguez (-45 kg) s’ha hagut de conformar amb el bronze. Destaquem també la participació de Alassana Diarra que s’ha quedat a les portes de medalla.
El bon ambient recollit dins el pavelló entre esportistes, familiars i públic en general ha donat com a resultat que es visqués una jornada intensa i alhora distreta ja que tot i començar uns minuts tard, la competició s’ha desenvolupat sense problemes i amb molta fluïdesa podent-se complir els horaris i terminis fixats per la organització i acabar el campionat passades un poc mes de les sis de la tarda.
També des de aquestes ratlles volem felicitar i encoratjar tant al gimnàs Granjo com al Club Deportivo Han pel seu esforç per poder dur a terme aquest Open, ja que alguns problemes i maldecaps sorgits a darrera hora els han sabut contrarestar donant-los la solució corresponent per poder tirar endavant el campionat.

divendres, 15 de maig del 2009

Daedo: Entren a escena en la propera Copa del Rei

La Federació Espanyola de Taekwondo ha publicat avui divendres dia 15 de maig en la seva Web la decisió de utilitzar els protectors electrònics Daedo en la propera Copa del Rei.

Tot i els rumors sobre si la marca espanyola establerta a Barcelona havia o no tirat la tovallola en el tema de les proteccions, el cert es que han anat treballant i fent els deures. La prova d’ això ha estat que a principis d’ aquest mes de maig tant Daedo com la marca coreana Kp & NP s’han sotmès als tests de avaluació per tant de que Federació Mundial de Taekwondo els hi aprovi la homologació dels seus respectius protectors. Amb aquestes, Adidas a donat la sorpresa al excusar-se de no participar en aquestes proves desprès de que, durant aquest darrer mig any, s’hagin utilitzat els seus protectors en moltes competicions tant estatals com de bona part d’Europa.

Tot i desconèixer a hores d’ara si les recomanacions i conclusions de la comissió encarregada de avaluar-los son positives (tant amb Daedo com amb Kp & NP), la notícia en sí de que es decideixi que en la copa del Rei a celebrar el 6 de juny els escollits siguin precisament (i en aquest cas) els petos espanyols potser no ha estat tant sorprenent del que podria semblar. La lògica recomanació de utilitzar-los i provar-los en campionats nacionals i internacionals “no oficials” com a pas previ a la seva homologació és una de les condicions per poder sospesar els resultats obtinguts amb aquests petos.

Així doncs, podem entreveure i alhora reconèixer que és una bona i immillorable oportunitat per constatar “in situ” el comportament i la resposta d’aquests protectors i dels que els utilitzaran en la competició, ja que, precisament, el que busca la WTF (i tothom del mon del Taekwondo desitja) es un definitiu sistema de protecció molt més fiable i que aquest es pugui ja implantar sèriament en els campionats oficials que depenguin de la mundial.

En contra, i com a nota negativa ressaltar que els primers que “patiran” amb aquesta decisió seran els competidors, que veuran com un altra cop es tenen que emmotllar a aquestes alçades de competició a uns nous petos.

Tot i això, tindrem que estar a l’aguait i fer el seguiment en segon pla de com acaba tot l’embolic, l’entramat i els interessos sobre els protectors, ja que amb la sortida a escena de Daedo encara sorgeixen més dubtes sobre quin finalment comprar. L’elevat preu de tots ells (Adidas, LaJust, Daedo...) prohibitiu per a moltes famílies, fa repensar a més d’un si la arriscada inversió en un d’ells es la decisió més idònia i sobretot encertada.
L'enllaç a la notícia de Web de la Federació Espanyola de Taekwondo AQUI

3a. Copa del Mediterrani. Resultats Finals.

Poden ampliar la informació del 3er Open del Mediterrani feta el dilluns dia 11 gràcies a la publicació per part de la F.E.T. el divendres dia 15 dels guanyadors de medalles conjuntament amb la crònica oficial.
Medalles d’Or:
Beatriz Bravo, Estefanía Hernámdez i Joel González
Medalles de Plata:
Rosana Simón, Cristian Seijó i Rebeca Mariño
Medalles de Bronze:
Laura Urriola, Andrea Rica, Leire Matute, Adrian Cifuentes, José Fernandez i Rafael Gregorio.
Tal com apuntàvem, la delegació espanyola ha quedat classificada en segona posició en femení mentre que en masculí ho ha fet en tercer lloc.
L’ Enllaç de la F.E.T. AQUÍ

dijous, 14 de maig del 2009

9é. Open internacional Marina d’Or – Castelló

Desprès de un parell de setmanes sense participar en cap campionat (peró si amb tota l’activitat que comporta l’entrenament), els nostres representants tornen a tenir una altra cita dins la competició.

La Comunitat valenciana espera la delegació del Jan-Su per participar per primer cop en el seu 9é. Open internacional Marina d’Or – Castelló que tindrà lloc aquest dissabte dia 16 de maig. El campionat es celebra a Castelló de la Plana, concretament en el districte marítim de Grau de Castelló i en el pavelló Poliesportiu Pablo Herrera.

Aquest campionat que està organitzat per el Club Deportivo Granjo i el Club Deportivo Han, compta amb el patrocini del Patronat d’Esports de Castelló i la Diputació de Castelló i amb la col·laboració del Consell Valencià de l’Esport i Marina d’Or.

Els Horaris estan dividits segons les categories:
De 09 a 11,30 competició Cadet
De 11,30 a 15,00 competició Junior
De 15,00 a 18,00 competició Sènior

El gimnàs desplaça a Castelló 9 esportistes en cadet (7 de l’Empordà i 2 del Pla de l’Estany) i 7 en categoria junior (4 de l’ Empordà i 3 del Pla de l’Estany).

Davant els dubtes de la seva situació (a Google Heart surt com a carrer 359) us deixem l’enllaç de la seva situació segons plànol de Web de l’Ajuntament de Castelló AQUI.
La Circular AQUI.
I tambè com arribar-hi gràcies a Taekwondo Castellón AQUI.

dilluns, 11 de maig del 2009

3ème Coupe de la Méditerranée...El Resum

Escasses notícies ens han arribat i em pogut aconseguir del Marroc on s’ha celebrat la 3ª Copa del Mediterrani. La impossibilitat de poder accedir a la Web marroquina juntament amb la nul·la resposta als correus enviats, ens han deixat a la expectativa i amb el dubte de tots el que qui finalment ha aconseguit penjar-se les medalles en la delegació espanyola.
Per el que sabem fins ara, es que exceptuant França, Itàlia, Espanya, Grècia i Turquia, la resta dels països participants eren tots del continent Africà.
Les classificacions finals en femení han donat a Marroc com a guanyadora al aconseguir les seves esportistes un total de 6 medalles (4 d’or i 2 de plata), davant les espanyoles que ha sumat 7 medalles ( 2 d’ or, 2 plates i 3 bronzes) i les libaneses amb 2 medalles ( 1 or i 1 bronze).
La classificació final en masculí se l’ha emportada França en primera posició desprès de sumar 4 medalles (3 ors i 1 bronze), en segon lloc el Marroc amb 6 medalles (2 ors, 1 plata i 3 bronzes) i finalment Espanya amb 5 medalles (1 or, 1 plata i 3 bronzes). Les seleccions de Itàlia i Algèria han sumat 1 or cadascuna.
Podem confirmar de la delegació espanyola els ors de Beatriz Bravo i Joel González , les plates de Cristian Seijo i Rosana Simón i els bronzes d’ Adrian Cifuentes, Andrea Rica i Leyre Matute. Lamentem no poder oferir el nom de la resta dels medallistes i esperem que en breu la Federació Espanyola de Taekwondo pugui fer la seva crònica oficial.

En contra, i del que si s’ha fet ressó la premsa Magrebina es la presència del president de la Federació Mundial el Sr. Choue Chung-Won en aquesta Copa del Mediterrani i que el President de la Federació Marroquina de Taekwondo Driss Hilali hagi estat elegit president de la Unió Mediterrània de Taekwondo aquest passat dissabte desprès de rebre el suport de 14 vots en la constitució de la nova assemblea d’ aquest òrgan.
Així doncs, la junta directiva de la M.T.U. queda formada amb els següents membres:
- President Honorari: Sun Jae Park (Itàlia).
- President: Sr. Driss Hilali (Marroc).
- Primer Vicepresident: Roger Piarulli (França).
- Secretari General: Michael Fysentzidis (Grècia).
- Tresorer: Jesús Castellanos (Espanya).
- Vicepresidents: Fouly Ahmed (Egipte), Metin Sahin (Turquia), Angelo Cito (Itàlia), Georges Zeidan (Líban) i Mohamed Daimallah (Algèria).
- Membres: Chokri Mahjoub (Tunísia), Angelo Spataro (Mònaco), Mohamed El Bendag (Líbia) i Bassam Youness (Síria).

diumenge, 10 de maig del 2009

Festa de l’Esport Banyolí 2008

Desprès passar de deu anys oblidada i tornada a recuperar l’any passat, aquest divendres 08 de maig s’ ha celebrat de nou la Festa de l'esport banyolí en la seva segona edició. Apart de premiar al millor esportista del 2008 i a un veterà per la seva tasca i dedicació al foment de l'esport, també hi ha el reconeixement èxplicit al treball i els resultats dels esportistes, equips, clubs i directius que dia a dia treballen a Banyoles i comarca per fer i potenciar l'esport base i d'elit.

L’acte que s’ha fet al Club Natació Banyoles ha estat presentat per el regidor d’esports Jordi Congost, amb la col·laboració dels regidors Lluís Costabella i Nani Ribas i ha estat tancat per l’alcalde Miquel Noguer desprès d’ agrair a tots els esportistes el treball i l’esforç realitzats.

Albert Coromines (piragüisme) a estat nomenat el millor esportista de l’any, mentre que Antoni Oliva ha estat distingit amb el trofeu de Forjador de l’esport banyolí per la seva dedicació al món dels escacs. Els guanyadors han estat escollits per una comissió formada per representants dels clubs esportius locals.

El Gimnàs Jan-Su Banyoles ha estat convidat en la festa i també s’ha endut el merescut reconeixement per part del consistori dels seus esportistes.
Concretament, Anna Planella, Odette Quintana, Joan Ricart, Alassana Diarra, Boulaye Diarra, Moussa Diarra, Josep Planella, Oriol Porxas, Ieva Narbutaite , Aurimas Narbutas , Joan Marc Gratacós Prat i Gastón Pérez ha estat premiats pels resultats obtinguts al llarg d’ aquest darrer 2008.

L’acte, que ha comptat amb la participació de nombrosos esportistes del Pla de l’Estany, ha estat organitzat per l’Ajuntament de Banyoles amb el suport del Club Natació Banyoles, Damm, Mundo Deportivo, La Fageda, Nestlé, Frit Ravich i la Caixa i ha tingut com a punt i final un sopar de germanor entre tots els assistents.

divendres, 8 de maig del 2009

Open d' Espanya: Les Lliguetes...

Finalment i al cap de dues setmanes la Federació Espanyola de Taekwondo ha fet publiques les lliguetes del darrer Open d’ Espanya celebrat entre els dies 24 i 26 d’abril d’enguany.
Els països participants han estat (per ordre alfabètic) Andorra, Àustrica, Bèlgica, Croàcia. Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Anglaterra, Estats Units d’Amèrica, Grècia, Gualalupe, Guatemala, Holanda, Islàndia, India, Irak, Israel, Itàlia, Kazaquistan, Kuwait, Mèxic, Marroc, Països Baixos, Noruega, Portugal, San Marino, Rússia, Escòcia, Suècia, Turquia, Ucraïna i Nigèria.
Tot i que ni els resultats ni els marcadors de cada combat dins de cada categoria hi surten reflectits (només les classificacions), us deixem l’enllaç pertinent de la F.E.T per poder-ho consultar.

* Nota: Les lliguetes en Cadet estan comprimides en format rar, mentre que les de junior ho estan en format zip)

dimecres, 6 de maig del 2009

3ème Coupe de la Méditerranée...

Divuit països estaran representats amb els seus respectius equips nacionals desprès de confirmar-se la seva participació en la 3ª Edició de la Copa Del Mediterrani de Taekwondo a celebrar a aquest cap de setmana en el pavelló "Ibn Yassine" de Rabat (Marroc).
Malauradament disposem de poca informació sobre aquest campionat, ja que entre altres, ens trobem amb la impossibilitat de poder accedir a la Web de la Federació Marroquina de Taekwondo.
Destacar, apart de que les dues darreres edicions de la Copa Mediterrani de Taekwondo que es varen celebrar a Roma el 1987 i a Valencia el 1993 el fet de que s' aprofitarà aquesta prova per fer la reunió del Comitè Executiu de la Unió Àrab de Taekwondo i la Assemblea General de la Unió Mediterrània de Taekwondo. Entre altres, estudiar les candidatures (Itàlia, Grècia, França i Egipte) a la presidència d’aquest nou òrgan.
Així doncs, tot i les dificultats per aconseguir un xic més d’informació us deixem l’enllaç de la circular i a més la nota de premsa “oficial” transmesa a alguns dels mitjans de comunicació del Marroc i que ha sortit reflectida a la web.
La Circular.
La Premsa.

diumenge, 3 de maig del 2009

Open d'Austria 2009. El Diumenge...

...I aquest es el resum i els resultats del diumenge:
Jesús Turpín Martos (-53) guanya a Rickie Simonovic (Suècia) per 16 a 8 però cau en el següent per 4 a 9 amb Yauheni Safronau (Bielorussia).
Samuel Aguilera Macho (-57) guanya a Valentin Delval (França) per 8 a 3, a Nico Güntner (Alemanya) per 12 a 9 peró perd davant Toni Kanaet (Croàcia) per la mínima, 0 a 1, havent-se de conformar així amb el bronze.
Kenneth González Oliva (-57) guanya a Mykyta Kostenko (Ucraïna) per 7 a 1 mentre que davant Ivan Zelic (Croàcia) perd per 7 a 2.
Daniel Quesada Barrera (-61) supera a Marcel Eilbaum (Alemanya) per 12 a 2 peró en la final Filip Majcen (Croàcia) l’obliga a quedar-se amb la plata per 3 a 4.
Adrián Vilas Martínez (-61) es té que conformar amb el bronze desprès de caure també amb Filip Majcen (Croàcia) per 9 a 10.
Oscar Peón Lamas (-65) s’ endu el bronze desprès de caure davant Borys Smychkou (Bielorussia) per 1 a 2.
Jacobo Varela Vázquez (+65) aconsegueix l’únic or desprès de desfer-se de Nikita Lahun (Bielorussia) per 3 a 1.
Judith Batea Humanes (-47) passa ronda davant Aliaksandra Vanpaga (Bielorussia) per 7 a 5 però Jana Beligoj (Croàcia) li ha barrat el pas a semifinals per 4 a 10.
Laura Unamuno Barbolla (-51) pot amb Antonja Zec (Croàcia) per 10 a 9, amb la representant de Holanda Nikenia Martis per 1 a 0 peró no en la final davant la croata Ana Vranesica (1 a 12). Unamuno es penja la medalla de plata en aquesta categoria.
Laura Sáez Martínez (-55) guanya a Valentina Barletta (Italia) per 6 a 0, a Yonka Celik (Alemanya) per 1 a 0 però perd amb Ivona Skorup per 1 a 6. Sáez també aconsegueix la medalla de bronze.
Leila Bensan Ruiz (-59) supera a Lisa Larsson (Suècia) per 5 a 2, a Magdalena Jane (Croàcia) per 5 a 4 però en la final la francesa Thalys Beltram l’ha obligat a conformar-se amb la plata desprès de perdre per 1 a 6.
Silvia Casado Barajona (+59) també ha aconseguit la plata després de caure davant Fiona Souchard (França) per 1 a 10.
Així doncs el diumenge s’ acaba amb 1 or, 4 plates i 4 bronzes.
Amb la suma dels resultats globals de dissabte i diumenge la delegació espanyola de Taekwondo ha aconseguit la tercera posició per equips.
Els enllaços:

dissabte, 2 de maig del 2009

Open d'Austria 2009. Dissabte 2ª part...

Aquest es el resum i els resultats del dissabte:
Raúl David García (-33) guanya el primer davant Bernd Muller (Alemanya) per 9 a 3, però no passa ronda davant Lovre Brecic (Croàcia) desprès de acabar el combat per 0 a 0.
Adrián Jiménez Dos Santos (-33) guanya a Mathieu Papalo (França) per 9 a 3, però cau davant Lee Mcinerney (Irlanda) per 4 a 8.
Adrian Olmos Diaz-Jimenez (-37) cau davant Luka Skender (Croàcia) per 4 a 6.
Raúl Manrique Fernández (-41) cau davant Vladzislau Shappo (Bielorussia) per 6 a 7.
Marc Fusté Alentí (-45) cau davant Simon Straif (Àustria) per 2 a 3.
Cristian Albadalejo Cegarra (-49) guanya el primer davant Michael Falkensteiner (Àustria) per 8 a 6, a Sinkevich Uladzimir (Bielorussia) per 7 a 3 però cau en semifinals davant Marko Bodulica (Suècia) per 0 a 1. Cristian s’ emporta així el bronze.
María Ballesteros Codes (-29) perd davant Büsra Akay (Alemanya) per 2 a 3 però aconsegueix el bronze.
María Isidro Estradas (-33) guanya a Patricia Eßreiter (Alemanya) per 1 a 0, a Maja Ljubanovic (Croàcia) per 10 a 7, peró cau també en semifinals davant Melanie Julia (França) per 11 a 4. Isidro es té que conformar amb la medalla de bronze.
Isabel María Sánchez Jiménez (-37) guanya a Amilia Karsic (tkd Zlatni) per 7 a 5, a Sera Gökmen (Alemanya) per 10 a 6 peró en semifinals cau amb Tamara Nothaft (Alemanya) per 7 a 11. Sánchez també suma una altra medalla de bronze per la delegació espanyola.
Noelia Grao Baldovi (-41) cau en el primer davant Cindy Rabani (França) per 3 a 7.
María Dolores López Merino (-41) guanya a Iva Baronic (Croàcia) per 9 a 6 però en semifinals davant Dora Podrug (Croàcia) cau amb un ajustat 0 a 1. López també es penja el bronze.
Sara Declara Pino (-44) guanya a Francesca Cipollaro (Itàlia) per 7 a 2, a Sophie Schwinn (Alemanya) per 2 a 0, tot seguit a Marharytaa Kastsiukevich (Bielorussia) per 15 a 5, però malauradament s’ha hagut de conformar amb la plata desprès de caure en la final davant Brigita Mamic (Croàcia) per 2 a 4.
Així doncs, el resum de la primera jornada acaba amb un bronze en masculí mentre que en femení se’n sumen 4 més. La única plata es la aconseguida per Sara Declara.
Us deixem les lliguetes amb els resultats d’ aquest dissabte més les lliguetes programades per el diumenge:
Demà la resta...

Open d'Austria 2009. Dissabte 1ª part...

Gràcies a tots els que ens feu arribar correus demanant informació sobre l’open d’Àustrica.
Us deixem els enllaços a les lliguetes d’ aquest dissabte fetes públiques a primera hora del matí.
Us recordem que la representació espanyola es limita només a la categoria Cadet. Per els curiosos us deixem també els enllaços a les categories junior i sènior.
Lliguetes Cadet Dissabte.
Lliguetes Junior Dissabte.

Lliguetes Sènior Dissabte.