dilluns, 25 de maig del 2009

1er. Trofeu Federació Catalana de Taekwondo. La Crónica

Èxit de públic i de participants en el nou format del joves promeses.
El 1er Trofeu Federació Catalana de Taekwondo celebrat ahir diumenge dia 24 ha estat a punt d’arribar als 300 inscrits, gràcies a la nova concepció de la catalana al modificar el plantejament d’aquest campionat. Les xifres concretes de participació son les següents: En el Grup I (cinturons grocs, taronges i verds) 90 inscrits en masculí i 19 en femení, mentre que en el grup II (cinturons blaus, marrons i negres) 142 en masculí i 34 en femení.

El Gimnàs s’ha endut un or i un bronze dels 4 desplaçats a la capital catalana.
L’ empordanès José Carlos Sierra (Grup I, lleuger) ha passat ronda després de superar a Víctor Gonzàlez (Cha Tarragona) per 9 a 2, peró ha quedat a un pas de medalla al caure davant Alejandro Muñoz (Parera) per 2 a 3.
Per part dels tres representants banyolins, Alassana Diarra (Grup II, gall) ha seguit la mateixa sort que Sierra i, tot i superar a Andreu Marqués (Cool Spa) per 12 a 9 en un primer combat molt concentrat, Eloi Gómez (Damian) ha fet valer la seva experiència i li ha barrat també el pas a medalla per 2 a 4.
Anna Planella (Grup II, mini mosca) ha tingut ben controlat el primer combat davant Alba Martin (Anoll) per 13 a 10, peró incomprensiblement en un desastrós segon combat davant Sara de la Morena (Studio Fran) s’ha deixat pujar un punt en l’últim segon. Planella s’ha hagut de resignar amb el bronze amb el 0 a 1.
Moussa Diarra (Grup II, ploma) ha aconseguit penjar-se l’or desprès de que Àlex Delgado (Top Line Sport) es retirés en el primer combat, superés amb un ajustat 3 a 2 en el segon a Gabriel Bravo (Nazaret) en un combat més anivellat i en que el seu contrincant no li ha posat tant fàcil la victòria. En la final, Ivan Rubí (Last Round Polinyà) no ha pogut fer res davant la seguretat i concentració de Diarra que molt motivat no ha deixat escapar el fet de poder pujar al cap de munt del podi gràcies a un incontestable 6 a 0.

A part de poder veure bons combats, tant per part de competidors novells (amb moltes ganes i il·lusió), com més veterans (i amb més experiència), gran part de l’atractiu d’aquesta prova ha estat la estrena dels protectors electrònics Daedo.
La expectativa que ha generat el seu estreno ha motivat veure molts campions i medallistes que tot i no competir no han desaprofitat la oportunitat de fer un tomb durant el matí per veure el comportament d’aquest petos.
Tot i que la competició no ha anar el lleugerament desitjable del que ja comencem a estar acostumats amb els altres diferents protectors (Adidas, Lajust), fer incís que el alentiment ha estat degut, en part, a que només es disposaven de 2 petos per pista (la federació ha habilitat 5 pistes per el desenvolupament del campionat) i els competidors havien de esperar als qui sortien de competir per poder posar-se’ls ells.

Continuarem fent el seguiment d’aquests nous protectors, no obstant, el balanç general i les sensacions que han generat després de veure’ls per primer cop en acció es positiva. Ens ho demostra el fet de que desprès de sondejar a peu de pista les impressions i la resposta tant dels competidors com dels coachs les dues parts coincideixen que amb Daedo el sistema de puntuació ofereix mes fiabilitat que altres. Tindran oportunitat de provar-los i treure’n conclusions els taekwondistes que competeixin en la propera Copa del Rei a Cantàbria el 6 de juny.

Mentre, us deixem AQUI l’enllaç de la Catalana amb als resultats oficials de la 1er. Trofeu Federació Catalana de Taekwondo.