dimarts, 29 d’abril del 2008

OPEN D'ESPANYA 2008...

No ha pogut ser... Cap dels tres banyolins participants en el Open d’Espanya ha aconseguit pujar al podi.
S’ha disputat aquest cap de setmana (26 i 27 abril) en el pavelló Pitiu Rochel d’ Alacant el VI Open d’ Espanya classe “A” i el II Open per clubs en modalitat de combats, mentre que el diumenge s’ha celebrat el Campionat d’ Exhibició per clubs (tècnica i Pumse).

Les dades d’ aquest campionat son bastant eloqüents: Més de 1.200 competidors de 40 països diferents i 130 clubs han obligat a la Federació espanyola a començar els combats de forma ininterrompuda des de les vuit del matí fins passades les 10 de la nit del dissabte. La manca d’espai per ubicar més tatamis en el pavelló central (6), ha estat alleugerida en part amb el pavelló annexa al principal amb 4 tatamis més.
Anna Planella (cadet, ploma 37-42 kg.) englobada dins un grup de 16 participants, es queda a les portes del podi desprès de guanyar a Eva Arnaiz (Garriko- Euskadi) per 7 a 0, mentre que en el segon la manca de concentració per una banda i el subestimar a Melissa Ambach (equip d’Àustria) per l’altra, li fa perdre el combat per 11 a 4. La austríaca ha estat, precisament, la subcampiona en aquest grup.

Josep Planella (júnior, ploma 51-55 kg.) no passa del primer davant Narcís Romaguera (Deportivo Zafrilla- València) per 4 a 3 en un dels pesos amb més competidors (30) i en que per fer or havia de disputar 5 combats. El banyolí ha sortit molt nerviós i ha anat encaixant de bon principi un marcador envers, peró a mesura de passar el temps s’ha tranquil·litzat, aconseguint empatar el combat a pocs segons del final. Malauradament el valencià ha imposat la seva veterania i ha pujat el punt que trencava l’empat pràcticament a les acaballes del combat.

Odette Quintana, dins el pes Olímpic (– 48 kg.), ha hagut de disputar lligueta. En el primer combat ha caigut davant la representant de Ucraïna, Yuliya Volkova després de empatar a 4 i perdre en el punt d’or. En el segon, Alison Pinteno de França, li ha barrat el pas a medalla al imposar-se a la banyolina per 0 a 3. Tot aquest revés, el treball realitzat per Quintana ha estat impecable. Ben situada i molt concentrada, potser li ha faltat un xic més de sort que reflectís realment la seva progressió, ja que s’ha vist a la nostra competidora amb molta seguretat i convicció sobre el tatami.

dimecres, 23 d’abril del 2008

OPEN D'ESPANYA 2008...

Més de 1200 inscrits, molts de països... Alemanya, Argentina, Austràlia, Brasil, França, Israel.., dos pavellons, 10 tatamis i una competició que arranca a les vuit del matí d’aquest dissabte, es el que els hi espera als tres banyolins que aquest cap de setmana (dies 26 i 27 ) es desplacen a Alacant a participar en el 6 Open d'Espanya (classe A) i el segon Open d'Espanya per clubs.
Des d'aquí desitgem a Anna Planella (cadet), Josep Planella (junior) i Odette Quintana (sènior) molta sort !!

dimarts, 22 d’abril del 2008

INAUGURACIÓ DEL LOCAL POLIVALENT A MELIANTA (19-04-08)


Aquest dissabte dia 19 ha tingut lloc a Melianta els actes d'inauguració del local polivalent a partir de les 13 h. amb la cerimònia oficial. Durant tot el dia s'han fet diverses activitats, i entre elles, el gimnàs Jan-Su ha estat invitat a fer una exhibició de Taekwondo per part dels seus components.
En el mateix acte, el mestre Joaquin Marrón ha estat obsequiat per part de l' ajuntament de Fontcoberta amb una placa en reconeixement per la seva tasca i èxits al capdavant d’aquest esport durant tots aquests anys.

diumenge, 13 d’abril del 2008

XIV TROFEU PROMOCIÓ JUNIOR / IX TROFEU GENERALITAT DE CATALUNYA

Moussa Diarra aconsegueix un meritori Bronze en el Promoció Catalunya.
En el XIV Trofeu Promoció Júnior de Catalunya, l’única representant femenina del Jan-Su, Ieva Narbutas, s’ha quedat a les portes del podi al caure davant Laia Palachi (Gimnàs Seul) per 7 a 4 en una categoria on s’han ajuntat els pesos lleuger, super-lleuger i mig (52-59 kg). Tot i les ganes i l’empenta de Ieva, el pèssim arbitratge en la pista 2, l’ha perjudicat clarament i no ha tingut opcions de lluitar per medalla en un injust 7 a 4.
En masculí, Alassana Diarra (Ploma, 51-55 kg), ha vist com la experiència de Raul Lorenzo (Koryo Reus) i un mal combat per part seva, li tancaven les opcions al podi en un clar 7 a 0.
Per contra, Moussa Diarra (semi-mig, 63-68 kg), es desfeia amb molta facilitat de Marc Roca (Cha Tarragona) amb un espectacular 7 a 0 en el seu primer combat. En el segon, Josep Puig (Nippon Prat) no ha estat obstacle tot i que en els darrers moments aquest quasi li aconsegueix remuntar un combat que Diarra tenia controlat (4 a 3). Malauradament, i contra tot pronòstic del que anàvem veien en el tatami, l’accés a la final no ha estat possible ja que Manuel Infantes (Toledo Dong Yang) l’ha superat en un mal combat del banyolí per 4 a 2. Moussa Diarra s’ha hagut de conformar d’aquesta manera en un bronze que desprès de veure la seva actuació ens ha deixat amb les ganes de que pogués aconseguir amb el seu esforç una millor classificació.
En quan al IX Trofeu Generalitat de Catalunya en categoria sènior la representació de la nostra comarca en aquesta prova ha estat nul·la ja que Josep Planella, amb molèsties, ha decidit no arriscar-se a una lesió i reservar-se per l’imminent Open d’Espanya a celebrar els dies 25 a 27 d’aquest mes a Alacant.

dilluns, 7 d’abril del 2008

XXXV OPEN DE BELGICA 2008

Odette Quintana es queda a les portes de pujar al podi a Herentals en l’Open de Bèlgica celebrat aquest darrer cap de setmana. El sorteig no ha afavorit a Quintana (sènior, -47 kg.) i ha vist amb resignació el clar desavantatge en que sortia davant la resta de competidores del seu grup, ja que mentre aquestes es podien plantar a la final amb tres combats, la banyolina en tenia quatre per arribar-hi. En el primer que va ser més complicat del que s’esperava, va superar a Anna Dimitriou de Macedònia amb un ajustat 7 a 7 , havent-se de adjudicar el pas a la següent ronda en el punt d’or que es va endur la Odette. En el segon, Sarina Kleditz (Alemanya) no li va donar opcions a poder aconseguir medalla al imposar-se a la nostra representant per 12 a 5. L’èxit d’aquest Open queda demostrat amb els prop de 1300 competidors de 190 equips (33 seleccions Nacionals).
Mes dades: Mentre els alemanys tenien el record de competidors inscrits (157) i la delegació espanyola la segona (101), la classificació final per equips ha estat la següent : Turquia en primer lloc (45 competidors, 9 ors,10 plates 9 bronzes), Espanya en segona posició (2 ors, 3 plates, 6 bronzes) seguides de Croàcia (73 competidors, 2 ors,4 plates 3 bronzes ), Rússia (45 competidors 4 ors,0 plates,2 bronzes), França (54 competidors, 1 or,3 plates ,0 bronzes) ... Podeu consultar els quadrants i resultats en el següent enllaç :
http://www.taekwondo.be/downloads/BelgianOpen08_results.pdf

dijous, 3 d’abril del 2008

CAMPIONATS MES D'ABRIL

El calendari oficial de la Federació Catalana i Espanyola de Taekwondo per aquest mes d'abril ens permet qualificar-lo d'excepcional tant per la categoria dels campionats com per la participació en ells de esportistes del Pla de l’Estany.
Els dies 05 i 06 es celebra a Herentals, en el Bloso Sports Center, el prestigiós Open de Bèlgica, classificat com a categoria A. Odette Quintana a estat la banyolina sel.leccionada per participar-hi.
La setmana següent, el diumenge 13, tindrà lloc a Barcelona XIV Trofeu Promoció Junior i també el IX Trofeu Generalitat de Catalunya de categoria sènior.
Tancarem el mes amb un altra plat fort, el VI Open Internacional d' Espanya, també classificat com a classe A i el II Open d'Espanya per clubs de categories cadet, junior i sènior. Les dues proves tindran lloc al poliesportiu Municipal “Pitiu Rochell” de Alacant els dies 25 i 26 d’aquest mes.
Des d’aquí desitgem molta sort a tots els escollits que representaran a la nostra comarca en aquest campionats !!